MBP Retina vs iMac 21.5: 2.7 GHz
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP Retina vs iMac 21.5: 2.7 GHz

06.09.2014 | 19:52
Odlučio sam povećati budžet i sada se dvoumim između ova dva, imate koji savjet ili prijedlog??
06.09.2014 | 20:07
Tko, što, koga, čega, zašto i kada?
06.09.2014 | 20:16
Čekaj da izađe iMac retina
06.09.2014 | 20:49
Moram priznati da mi Retina bas lijepo stane u ruksak. iMac, nekako, kao da za to nije napravljen.
06.09.2014 | 22:40
Ma bio sam na poslu pa se nisam dobro izrazio u guzvi...
Znam da su najbitnija oboljezja prenosivost MBP Retine al imam laptop( star vec 5godina) i nisam bas dolazio u potrebu da ga premjestam, vjecito je na stolu a i imam iPad Minija ali posto sam student i ako slucajno dodem u situaciju da trebam prijenosno racunalo za neki ozboljni rad na faxu ( u cijem slucaju mi Mini nebi bio dovoljan) uzeo bi Retinu ali vecinom bi i ona stajala na stolu pa neznam da li bi se isplatilo uzet iMaca ( vise radnog prostora na zaslonu)
06.09.2014 | 22:53
Ipak moras sam odluciti novi laptop ili novo stolno racunalo. Meni se ipak cini da bi ti vise odgovarao MBP i plus eventualno neki eksterni monitor. I da, skoro zaboravih pitati zasto ti je vazna bas retina na MBP kad je i onako nema na iMacu?
07.09.2014 | 02:46
To su dva svijeta razlicita...

Ja sam tip MBP + Externi monitor jer dobijas najvecu mogucu fleksibilnost.

Posto danas jednostavno ne zelim imati nista bez retina screen, moj glas ide za rMBP + Monitor + eventualno neki dobar docking station (ja imam i NAS u toj prici), tako da imas racunalo i za doma i za vani.

Ne znam kako drugi ljudi, ali ja se jednostavno ne mogu zamisliti da nemam laptop. Mozda jedino da radim u opcini od 08-16h
07.09.2014 | 06:29
Nije mi vazna retina al vec kad kupujem stroj...
Evo taman bas iman HDTV na kojeg bi mogao spojit MBP, mislim da bi trebao malo pogledat uzivo pa odlucit..
07.09.2014 | 07:33
Jesi radio nekada na Retina ekranu?
07.09.2014 | 08:00
Ne, nazalost
07.09.2014 | 08:57
Nemoj onda govoriti da ti nije bitno ako to iskustvo nisi dozivio

Ja ti garantiram da ako koristis retinu 3-4 dana, i kasnije se vratis na low-res da ces htio to ili ne primjecivati pixele. I da ce ti to smetati...

Nakon rMBP 13", onaj obicni MBP iste dijagonale sa svojih 800px izgleda kao tapiserija.

Moj savjet je da odes u ducan i testiras, i onda doneses smislenu odluku.
07.09.2014 | 09:44
Da planiram to napravit vec dosta vremena al nikako da se uputim haha, moram napravit djir do Zagreba
Ma vjerujem da je ekran zakon!
07.09.2014 | 09:45
Je radio ko na iMacu kakav je tamo ekran??
07.09.2014 | 09:56
Retina je danas najbolji ekran, samo ako će rMBP stalno biti u docku i na vanjskom monitoru, onda ta retina i nema prevelikog smisla.
Ako će se koristiti većinu vremena kao rmbp, to je druga stvar
07.09.2014 | 10:20
Ovdje smo x puta imali te rasprave koje su čudne jer se korisnik sam sa sobom još nije dogovorio kupuje li cabrio bez krova ili obiteljski monovolumen. Kako reći koji je bolji kada su to toliko različiti koncepti?

Prvo odlučiti gdje će se to računalo *stvarno* koristiti 90% vremena, a onda je to i odgovor na dvojbu...
07.09.2014 | 10:26
Moje pitanje da li treba ili ne treba rMBP? Ne treba, naravno. To je vrlo skupo računalo i većina vas/nas kupuje zato jer može, a ne zato jer vam treba. Samo se traže opravdanja za kupnju.
Pa poznato je ono kako se muški i djeca ne razlikuju, već su muškima igračke skuplje.
drlovrić je kupio rMBP jer može, a ne zato jer je strašno produktivan. ni ja se ne razlikujem puno od njega. Trebami za povremeno napisati e-mail, tekst, neku tabelu u Excelu i par programa za obradu fotografija. Ništa što neki jeftiniji PC ne bi mogao odraditi. Siguran sam kako će slijedeći komp biti rMBP kojeg ću kupiti u Švicarskoj za 2,149.00 CHF (13.839,56kn). Tako ću iskombinirati, da odem na recimo Lago di Como i onda u CH.
Sve ove priće padaju.
Druga stvar je profesionalno (zarađivanje novaca) korištenje računala.
07.09.2014 | 11:31
Svima nama, dosta cesto (nazalost), je "jer sam tako u mogucnosti" dovoljan razlog za kupovinu necega

Nekada treba slusati i srce, a ne samo razum. Ko bi recimo Alfu Romeo kupio da trezveno i logicno razmislja 24/7?
07.09.2014 | 12:53
E to je to. Zato mi je i ovo bedasto. Treba gledati stolni protiv prijenosni komp.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Bip, Jedro, m@xym, marioart, Riba, Anonimci (572)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO