iMac iTunes - problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac iTunes - problem

22.08.2014 | 11:59
Pozdrav,
Ovako, korisnik sam iMaca jedno mjesec dana i sad sam naisao na jedan problem. Znaci prebacivao sam sa starog laptopa sve potrebne dokumente, slike, muziku na imac i sad krenem slusat muziku i odredjene pjesme mi sviraju jedno 15-20ak sec i onda itunes automatski prebaci na novu pjesmu. Je li mozda netko imao takav problem?? Ako zna kako ga rijesit, u cemu je problem? iMac - 3,2 GHz, i5, 8GB, 1TB iTunes 11.3.1 (2) 64bit
Hvala
22.08.2014 | 12:47
Dakle samo neke pjesme ti sviraju tako kratko? Je li moguće da se nisu kopirale kako spada? Si probao njih slušati preko neke druge aplikacije osim iTunesa?
22.08.2014 | 13:25
Da, samo odredjene pjesme. Ne znam na 10 pjesama jedno 4 ih ne zeli svirat nego ih prebaci nakon 15-20 sec. Pokusao sam te iste pjesme slusat u Quick Time i normalno je sviralo. Na netu sam citao ako ih on otvori znaci da nije do pjesama nego kao do itunesa :/
22.08.2014 | 13:52
Ne vidim kako bi to bilo moguće, tj zašto. Osobno nikada nisam imao takav problem, pa ne mogu ni pomoći oko toga...
22.08.2014 | 14:01
Ovdje je dosta dug thread na tu temu:
discussions.apple.com/message/17787361#17787361

Puno ljudi ima sličan problem, ali ne radi svima isto rješenje.
Ono što su skužili tamo je:
- ima veze da li je pjesma importirana ili kupljena preko iTunes
- ima veze da li je MP3 ili M4A

Nekima je pomoglo da problematičnu pjesmu izbrišu iz iTunesa i onda je ponovno importiraju.

A nekima je stvar bila u tome da je u iTunes bio zbrčkan zapis od kuda do kuda svira koja pjesma (desni klik, get info, pa se tamo negdje može podesiti vrijeme početka i završetka sviranja).
22.08.2014 | 14:21
Sad sam maknuo sve iz library i ponovno stavio pjesmu i opet ista stvar. Na get info mi je namjesteno od kad do kad da svira tako da to nije. Sad sam je ponovno stavio u Quick Time da poslusam, i na 25oj sec u quicku malo trzne ali nastavi svirat i onda sam isao u itnues gledat i tocno u 25oj sec mi ju izbaci...znaci ako pjesma ima kakvo ostecenje u iTunes ne moze svirat? I da mp3 je pjesma.
22.08.2014 | 14:32
Pjesma je enkodirana VBR ili na fiksni bitrate?
22.08.2014 | 15:43
U tolike detalje bas ne znam, pokusat cu napisat neke stvari pa se mozda skuzi. Bit Rate 320 kbps, Sample Rate 44,100 KHz, Format - MPEG-1, Layer 3 , Encoded With: LAME3.98
Sad tek vidim da bi problem mogao bit u ovom MPEG-1, Layer 3
22.08.2014 | 16:22
Prije LAME CODEC.
Jesi sam kodirao ili si s neta skidao?
Meni to nikad nije napravilo. Sām sam kodirao s CD-a.
22.08.2014 | 16:34
A te pjsme ( jedno 4-5 foldera s oko 500tinjak pjesama ukuhpno) je prije 3 godine bilo prebaceno na moj stari laptop s frendovog preko harda i onda sam ja isto tako prije koji tjedan preko harda s laptopa na imac prebacio, tako da ja nisam to uopce skidao s neta ili cd-a.
22.08.2014 | 17:19
U stvari porjello je nepoznato. Znam da je nekad bilo rasulo sto se tice standarda i muzika je kodirana svim i svacim. iTunes ima spisak CODEC-a koje podrzava i biteate-a koje podrzava. Ne znam kako se ponasaju pjesme koje su kupljene prelo iTunesa, a imaju DRM (kasnije ukinuto) i onda su nekome date a "nema pravo" na njih.
Znam da se sve pjesme mogu preslusati iz iTunes ducana mislim 30 s.
22.08.2014 | 20:48
Lame 3.98 je praktički svaka MP3 skinuta s Youtubea. Ja ih imam određen broj, nemam problema niti s jednom od njih. Ne bih rekao da je u codecu problem. Eventualno u kombinaciji codeca i bitratea.
22.08.2014 | 20:50
Onda je stecen fajl.
23.08.2014 | 09:22
I ja nekako mislim da je ostecen file. JEdnostavno cu ga pobrisat pa ako mi se bude dalo skinut i to je to
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, drlovric, Ender, Riba, rusty, Yonkis, Anonimci (568)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO