MacBook Pro Service Battery Warning
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro Service Battery Warning

17.08.2014 | 15:11
Pozdrav svim jabučarima!
Imam MacBook Pro proizveden u listopadu 2011. i prije nekoliko dana sam primijetila da se baterija naglo prazni i ispod ikone za bateriju piše service battery. Do sada ima 405 ciklusa punjenja i nije bilo nikakvih problema sa baterijom. Zanima me mogu li poduzeti nešto da baterija "dođe k sebi" ili moram u servis? Ako moram u servis, koji preporučujete?
17.08.2014 | 15:19
Da li si probao raditi kalibraciju baterije ? Malo mi čudno da ti nakon 405 ciklusa kaže da radiš servis baterije.
17.08.2014 | 15:32
Koliko ja znam, kalibriranje baterije je pustiti da se isprazni do kraja dok se ne ugasi i onda napuniti do 100% i to sam napravila, ali nije se ništa promijenilo.
17.08.2014 | 15:57
Crko neki clanak. Ocekuj skoru zamjenu.
17.08.2014 | 16:06
Čim se naglo prazni, to znači da najmanje jedan članak nije ispravan. Ako ti je baterija bitna, mijenjaj što prije. Ako nije, samo je izvadi (odnosno odštekaj) i radi skroz bez nje. Naime, ako je ćelija u kratkom spoju, možde se dogoditi da se naruši termička stabilnost baterije prilikom punjenja pa ti se još i napuše, a onda ti potencijalno može izazvati požar.

U servis ne moraš nužno, ako se snalaziš sama. Nedavno (neki dan) je bila baš ista ova tema, malo potraži, tamo su ti sve informacije.
05.11.2014 | 21:15
Jel macbook može raditi i bez baterije?
Naime ja sam ju izvadio i nije mi samo na AC-u htjelo raditi, jel to možda čak i moguće da mi notebook nešto ne štima?
05.11.2014 | 21:25
Može.
05.11.2014 | 21:28
Pretpostavljam da nije originalni napajač? S originalnim napajačem radi i bez baterije, samo ti je clock ograničen (ali u normalnom radu to nikad ne doživiš), ali s mnogim zamjenskima - neće.
05.11.2014 | 21:55
orginal je punjač, tj imam dva orginalna 85W i sa nijednim ne radi, ali neki je izgleda problem i sa mbo, moguće da ic kontroler nije dobar jer sam uzeo zamjensku bat koja je puna, čim ga izvadim, on se ugasi,
tako da možda čak nije ni baterija loša nego mene zeza notebook....sve me strah kad to moram na servis odnjeti, na jednom su mi zeznuli već ploču, svi ostali samo mjenjaju djelove i malo ima pouzdanih gdje to mogu pogledati, orginal servisi sigurno to ne popravljaju, nego odmah mbo i pljus košta više nego vrijedi notebook
05.11.2014 | 22:19
Da, zvuči kao neispravna matična... Pogledaj da li se nudi što pametno na E-bayu.
05.11.2014 | 23:07
Pa uvijek se nudi ali nedam za mbo 1500kn, znam ja osobu koja to popravi za 200kn ali se mora čekati 3mj
06.11.2014 | 09:04
Hja... i to ti je isto opcija. Ako ti komp ne treba tri mjeseca, napravi tako.
09.11.2014 | 21:11
Radi komp bez baterije ali se treba staviti poklopac a ne samo ručno pritisnuti one pipce , dakle kod mene je problem loše zamijenske novokupljene baterije.
10.11.2014 | 02:47
Ustekas novu bateriju i problem rijesen. Dobra stara vremena. Zavidim
10.11.2014 | 22:42
sutra ipak idem na servis ako ne i u dva da pogledaju, nemam bateriju da testiram ...uglavnom sms me zeza sad, ne mogu ga resetirati da se ventilator smiri a od tuda i problemi što ne prepoznaje bateriju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drlovric, Ender, pontmax1, tino1, zvone, Anonimci (343)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO