Zamjenska baterija za MacBook black
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamjenska baterija za MacBook black

30.07.2014 | 08:34
Molim vas savjet za kupnju zamjenske baterije za MacBook black, ako može neki link Prije godinu i nešto sam kupio originalnu i jedno jutro pri paljenju računala jednostavno nije davala napon. Pošto je računalo dosta staro ne isplati se puno ulagati.

HVALA!
30.07.2014 | 09:10
Pa kako to!!!!???
Čuj, ako si kupio originalnu Apple bateriju, to je jednostavno nemoguće!!??? Daj se ti požali Vanjuški, on će ti sigurno objasniti kako je to nemoguće, jer original Apple baterije i punjači su jednostavno - savršeni. Kužiš?

Ja sam prije 3 godine jednostavno nasurfao zamjensku bateriju na E-bayu, iz Kine. Nisam odabrao jednu od najjeftinijih, nego neku iz grupe koja je bila nekih 20% skuplja od tih najjeftinijih, a i dalje 3x jeftinija od originalnih. Prva koja mi je došla nešto je počela zezati nakon par tjedana, javio sam se prodavaču i odmah mi je poslao drugu koja i danas veselo radi. Ovu neispravnu sam mu slao natrag običnom poštom, ali nije čekao da mu to stigne, nego mi je poslao drugu čim sam mu mailom poslao potvrdu od pošte.

Carina mi je bateriju bila propustila (i onu prvu) bez naplate carine i PDV. Našao sam je jedno jutro u poštanskom sandučiću.
30.07.2014 | 09:12
Ako trebaš pomoć pri odabiru baterije, daj malo preciznije podatak o tome točno koji model MacBooka imaš.
30.07.2014 | 09:45
@smayoo, imao si 50% škarta.
30.07.2014 | 10:14
Na plastici piše A1181, a pogoni ga 2.0GHz Intel Core 2 duo. A na plastici također piše nešto ...in China Heheh svi mi držimo China macove u rukama, zato i pozdravljam zamjenske dijelove. Nedavno je riknuo i originalni punjač ovog maca, nabavio sam zamjenski za 120KN i radi izvrsno, ne primjećujem razliku.
30.07.2014 | 10:19
Vidićeš ti kad ti dođe Vanjuška pa ti objasni neke stvari...

zabac kaže:

@smayoo, imao si 50% škarta.

U pravu si. Ali me nije briga jer mi je trošak tog škarta zanemariv (nekih 20 kn me koštalo slanje neispravne baterije natrag), a sveukupno sam prošao 3x jeftinije.
30.07.2014 | 10:28
www.ebay.de/itm/Batterie-Fur-Apple-Macbo...;hash=item35d707f108

Ta je crna, šalju iz UK pa će ti stići puno brže jer ne ide kroz carinu, ali je zato duplo skuplja (62 €)

www.ebay.de/itm/Batterie-Pour-Apple-MacB...;hash=item58af45c8f8

Ako ti ne smeta što je bijela, ova iz Francuske ti je 45 €, a isto će ti brzo stići.

www.ebay.de/itm/Akku-fur-Apple-MacBook-1...;hash=item1c437bb812

A ova ti je ista kao ona prva, crna, samo dolazi iz Kine pa ćeš je dugo, puno dulje čekati (prvo će dugo putovati, onda će ti još čamiti na carini, možda ti naplate i PDV, ali ne vjerujem). Ali te košta samo 27€.

(Naime, pretpostavljam da naručuješ na neku adresu u HR. Ako naručuješ u BIH, onda je druga priča, treba vidjeti tko od ovih uopće isporučuje u BIH.)
30.07.2014 | 10:34
Imaš i ove

store.l-f-l.com/cgi-bin/cp-app.cgi?pg=pr...&md=13black#tabs

Ali to se u pravilu ne isplati (više). Skuplji su bitno od Kineza, imaš sve iste probleme i čekanje, prodaju istu robu, a možda su tek neznatno jeftiniji od EU prodavača s E-baya
30.07.2014 | 12:07
Hvala puno na linkovima. Sad mi frend dolazi iz USA, kako bi prošao da on naruči bateriju tamo pa je ponese sa sobom. Bi li to išlo brže?
30.07.2014 | 13:35
Ako bi je naručio iz Kine, mislim da možda jedno tjedan dana kraće putuje do USA, nego do Europe, a koliko su njihovi carinici brži od naših - to ne znam.

Jedino ako bi naručio od nekog trgovca iz USA, to bi bilo puno brže, a sigurno jeftinije nego kod trgovaca iz EU.
30.07.2014 | 18:52
Ovi imaju navodno original Apple replacement:

www.powerbookmedic.com/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 56 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (667)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO