USB 3.0 hub za iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB 3.0 hub za iMac

09.07.2014 | 05:48
Je li nekome poznat funkcionalan i oku ugodan model USB 3.0 hub-a za iMac?
Pod funkcionalan mislim da svaki usb port na hub-u podržava usb 3.0 brzine i radi jednako brzo kao da je uređaj uštekan direktno u usb port na iMacu i obavezno da se iPad/iPhone mogu puniti preko usb huba, baš kao da su uštekani direktno u usb port na iMacu.

Do sada uspio sam isprobati 2 huba - onaj aluminijski 4-portni bez vlastitog napajanja i neki jeftilen sa svojim napajanjem.

Nijedan ne pokriva navedeno - prijenos podataka preko usb huba je sporiji a sami iUređaji se ne napajaju. Povezani sa kompom jesu ali se ne napajaju dok su uštekani preko hub-a u iMac.

Postoji li neki usb 3.0 hub koji podržava navedeno?
Nije mi bitan veliki broj portova već njihova pristupačnost (ovaj 4-portni alu je dizajnom ok osim prekratkog kabela - svega cca 10cm kabel) i funkcionalnost - više od 2 porta na hubu vrlo vjerojatno neće biti istodobno korištena.

Svaki savjet je dobrodošao.

Dosadašnjim iskustvom počinjem sumnjati je li uopće moguće puniti iPad/iPhone kroz usb hub?
09.07.2014 | 06:04
Sami USB nije zamišlen da se na njega stavljaju mass storage uređaji koji prirodno traže veće brzine. Tehnologija je dozvolila vrlo velike brzine, a specifikacija koći.
Pa zar iPad ima USB 3.0 port na sebi?
Hub mora imati vlastito napajanje da bi punio.
Takav HUb postoji ali je pitanje dobavljivosti kod nas (preko neta budes morao kupiti)
lifehacker.com/five-best-usb-hubs-1414094277
09.07.2014 | 06:25
HUB je uređaj koji jedan USB kanal multipleksira na više njih. Ako imaš *JEDAN I SAMO JEDAN* uređaj uštekan na hub, možeš očekivati (ako je hub dobro napravljen) da postižeš istu brzinu kao kad je uređaj spojen izravno na iMac. Čim imaš 2, resursi USB kanala su podijeljeni između ta 2 uređaja.

Dakle, nećeš naći niti jedan hub preko kojeg ti je vanjski HDD jednako brz kao kad je direktno spojen, osim ako ti je HDD jedini spojeni uređaj.

Za ovo što bi ti htio, bolje ti je koristiti produžni USB kabel (čisto radi frontalne dostupnosti USB porta).

Što se napajanja tiče, i iPad, i iPhone traže struje znatno više nego što je USB standardom propisano da USB port treba dati (propisano je 5V / 500 mA, dakle 2,5W), iPhone traži najmanje 5V / 1A (dakle 5W, inače se odbija puniti s takvog porta), a iPad još više.
09.07.2014 | 07:24
Ja vec neko vrijeme ocijukam belkinov thunderbolt hub. On ti ima 3.0 i jos neke bells and whistles. Jedino sto je skup, zato ga ni nemam haha. Nekih 300 dollara
09.07.2014 | 07:34
iPad se bude punio i preko kompa, ali neusporedivo duze, dok punjenje iPhone-a ide zanemarivo sporije.
Ako je novi iMac, tada USB 3.0 port daje 900mA (0,9A) što je malo za iPad (dugo punjenje), ali je OK za iPhone.
23.07.2014 | 17:24
Hvala svima na informacijama.
Evo baš provjerih i kada je iph spojen preko orig Apple thunderbolt-usb kabela na usb port na iMacu, mob se uredno puni.
I iPad Air spojen istim kabelom na iMac također se uredno puni strujom dok je spojen. Da, nešto sporije nego da je uštekan preko svog iPad adaptera direktno u strujnu utičnicu no sasvim dostatno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 16 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO