Trojanski konj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trojanski konj

11.01.2006 | 15:36
Naravno, na Keynotu mudro nisu riječi rekli o toj ključnoj prednosti - novi Macovi vrte Windowse kao i svaka druga PC kanta!

\"Phil Schiller maintains that Apple will not prevent users from booting Windows on the new machines, though no first hand reports whether or not this is easily accomplishable.\"

“That’s fine with us. We don’t mind,” Schiller said. “If there are people who love our hardware but are forced to put up with a Windows world, then that’s OK.”

Već vidim scenario... velika korporacija kupi Macove zbog kvalitetnog hardvera, instaliraju gore Windowse, a onda shvate da je ono što su dobili besplatno zapravo bolje... vremenom sve manje kupuju Windowse i rade s onim što dolazi besplatno uz računalo... fakat bi ovaj deal Apple-Intel mogao Microsoft skupo koštati na dulji rok.
11.01.2006 | 15:42
čisto sumnjam da će netko kupiti mac-a da bi na njemu instalirao windowse...ipak je to borba s mentalnim sklopom...čak i dan danas je JAKO ukorijenjena fama da je mac skup..

mislim da će ipak Win orijentirane firme ostati vjerni platformi i hardware-u koji su koristili do sada....ili složenci ili Dell, HP, Acer... ne vjerujem da će baš ubadati mac-ove...preveliki je to skok!

ali..živi bili pa vidjeli
11.01.2006 | 16:07
Ma koji f...ng \"kvalitetni hardver\" !?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!? Sve su to iste f...ng ploče i CPUovi !!! Ljudi zbrojite se, Apple je sada ušao u mračne vode konkuriranja sa igračima koji jako dobro poznaju x86 laptop tržište ...
Kakva sad busanja u prsa sa tehnologijom, kada je sada sve isto mjkmu !
i945GM čipset, iste ploče u Booku i iMacu ... WTF ?!?!?!?
Acer ima brži lap ! I Asus !
  • ping
  • Posjetitelj
11.01.2006 | 17:11
Ali nema mogucnost opcije. Mislim reci da ce OSX sa iLife paketom koji je za ljude kojima nisu potrebno pro aplikacije sa dual boot windowsima ako ih bas zatreba (a po kolicini VPC koji se vrti okolo-treba) bolje rjesenje od della ili acera bez opcija OSX. Isto tako, vecina vas ovdje koji se za svoj dnevni kruh borite pisuci programe, radeci velike plakate ili montirate film, nemate ni najmanje osjecaja za potrebe malog djembe kojem je vec pun kurac problema sa windowsima. U danasnjem izrazito potrosackom drustvu, razlika od 100-200 eura na kolicini od 1500 i vise eura ne znaci nista. Sjetzite se iPoda - trenutno ima 80% trzista a najskuplji je. Trenutno na trzistu ne postoji nista slicno iMacu. Trenutno na trzistu ne postoji nista slicnu macbooku. (Veliki su najavili da bi mogli imat 2.0 intel procesore ali se ne zna gdje i kad (mislim na acer, dell i compaq).

Velika vecina nas se jako dobro godinama nosi sa windowsima i kompatibilnosti sa njima. Velika vecina se koristi racunalom najmanje deset godina.
A ovi novi klinci ne znaju ni e-mail napisati a kamoli poslat. NE znaju osnovne razlike sto je procesor a sto graficka, a samo bi nesto krekali (ne crack-ali)

Koliko puta ste dosli u ducan i vidjeli ljude da kupuju nesto samo zato sto je intel inside. Danas ce prodavaci moci reci: da intel inside, mogu windosi ali i nesto mnogo bolje MAC OS, ovdje dobijete iLife, tu vam je kamera, slike se importiraju same od sebe. A mozete i pomocu iDVD napraviti DVD sa par klikova. Znate, to na windosima nije standardno. CD i DVD mozete sprzite evo ovako: sa dva klika. iTunes importira vase CD, konvertira u MP3, sinhronizira sa iPodom.

To je nesto sto nemaju ni Dell ni ostali.

Na kraju, mislim da je mac nastavio pogadjati i vjerujem da ce i moj macbook biti tu vec sredinom slijedeceg mjeseca. Naravno narucen u Austriji jer ovaj nas dealer je los. Ali to je vec druga tema.
11.01.2006 | 17:18
Upravo su mi javili iz Austrije da se prolongira isporuka za pocetak treceg mjeseca. Ne vjeruju da ce dobiti toliko strojeva koliko imaju narudzbi. Vidim da ima jako puno razocaranih, pa sam ih htio malo razveseliti.
11.01.2006 | 17:18
Ja sam se prvenstveno \"osvrnuo\" na korporativni dio Davorove priče ... Ovo sve gore stoji ... Ali objasni pojam dualboota nekome takvome ... Jer taj netko bi se i igrao ...
Uostalom, mislim da CPU ne prodaje komp kod tutleka koje si opisao, već proizvođač ... IBM, Sony, HP, Acer, Toshiba, Dell itd... i frekvencija ofkors.
11.01.2006 | 17:23
Cini mi se da cak i kod nas Apple postaje sve jace ime. Bar se to vidi po broju switchera i novih lica tu i na
newsgrupi. Tako da ime Apple zajedno sa imenom Intel jer strasno jaka kombinacija. Nitko nema na trzistu trenutno jaci stroj od macbooka, samo najave. Apple ovo nudi sada.
11.01.2006 | 17:25
sada ? ne bih rekao .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 49 minuta
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari