Appleova Intel reklama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Appleova Intel reklama

11.01.2006 | 03:06
Ako me nešto dojmilo danas, onda je to bio posao koji je odradila Appleova marketinška agencija. Imali su gadan zadatak pred sobom. Apple je desetljećima radio na tome da Mac korisnicima zgadi Intel. Počevši od legendarne reklame s pužem (motiv koji stoji u donjem lijevom kutu Jabučnjaka), pa do direktnog ismijavanja u kojoj Intelov Bunnyman gori... o silnoj energiji utrošenoj u razne testove brzine u kojima je PowerPC uvijek bio superioran ne treba govoriti. Sada sve to treba sakriti pod tepih. Abraka-dabra i odjednom su svi oni benchmark testovi u kojima se pokazuje superiornost PowerPC procesora nestali iz priče. Nije više najbitnije biti najbrži, sada je važnije biti ekonomičan.

Dakle, vremena se mijenaju, a Intel je ponudio kvalitetan novi procesor. IBM je kiksao sa svojim 3 GHz obećanjem, a kasnije nije uspio isporučiti low-power G5 koji bi zadovoljio PowerBook. Situacija po pitanju snage je trenutno još uvijek jako mutna, a pogotovo kada se u priču uključi famozna Rosetta emulacija.

No, što je - tu je, život ide dalje, a vjernim Mac korisnicima potrebno je mrski Intel učiniti simpatičnim. Nije tajna da su Jobs i Otellini i u privatnom životu prijatelji - igraju golf zajedno. Steve je jednom prilikom rekao da ga Paul godinama nagovara da Apple počne koristiti Intel procesore. Očigledno je uspio, ali nije to bilo bez ustupaka - Intel je npr. morao promijeniti cijeli vizualni identitet i izgubiti notorni \"Intel Inside\" logo na račun kojega su se zbijale tisuće geekovskih šala. Poruka cijele predstave je: \"Ovo je neki novi Intel, dobar, a ne zločest, Apple ga je konačno oslobodio iz ralja zlog PC-ija...\"

U tom smislu nova Apple Intel reklama je genijalna - izvukli su se iz ****** na najbolji mogući način. Čak su postigli nemoguće - Intel je odjednom simpatičan jer je zapravo bio žrtva! Žaba koja se pretvara u princezu kada je Apple poljubi! Skidam im kapu!

Tko još nije pogledao Keynote ili reklamu može je naći ovdje:

www.apple.com/intel/ads/
11.01.2006 | 03:29
I agree with you sir. Three cheers for Apple. Hip, hip, hurray! Hip, hip, hurray! Hip, hip, hurray!

naputak: čitaj sa britanskim naglaskom
12.01.2006 | 00:58
dpasaric je napisao:
Ako me nešto dojmilo danas, onda je to bio posao koji je odradila Appleova marketinška agencija.

A nakon što pogledate tu reklamu, odite na:

www.popzoot.tv/streamframe.php3?id=850

i pogledajte spot pod nazivom \"Such Great Heights\" - odma treći slijeva i počnite se čudom čuditi...
12.01.2006 | 02:27
Sjajan spot. Rekao bih da se radilo obrnuto - netko se sjetio spota i rekao: \"To je to! Izgledalo bi super!\" i onda su ga iskoristili - i vjerojatno uštedjeli gomilu para plativši samo prava umjesto da rade sve od nule. Gdje si ga samo izvukao?
12.01.2006 | 02:32
dpasaric je napisao:

U tom smislu nova Apple Intel reklama je genijalna - izvukli su se iz ****** na najbolji mogući način. ...

Onome tko je bio redovit na satima povijesti i dosadasnje Appleove marketisnke etike, ova je reklama Appleov samar samom sebi, ispred ogledala.
12.01.2006 | 03:44
Da Zvonimire, ali trik je u tome što takvih dobro pamtećih \"slonova\" i zagriženjaka nema toliko da bi ih to brinulo. Oni su izveli savršenu akrobaciju - ovo je u klasi kada Luke spašava svog oca sa Zvijezde smrti... i svima nam ga je u tom trenu žao i nemamo problem s njim bez obzira što je prije par epizoda uništavao cijele planete. Ovo je vrlo slično - \"nije kriv siroti Intel, bili su jadni i u PC zatvoru\", a Apple je sada dovoljno jak da ga spasi! I vidjet ćeš da će im opet uspjeti i ova taktika! Ahhh...
  • User
  • Posjetitelj
12.01.2006 | 21:00
Bas su dirljivu reklamu napravili

Nekako su svi preveseli oko toga s Intelom, iako to godi... Vidit cemo sad hoce li buducnost donijet kakve probleme...
13.01.2006 | 14:54
User je napisao:
Vidit cemo sad hoce li buducnost donijet kakve probleme...

Prvi problemi:

Točno znam kada će izaći Mini i iBook, te Power Mac ovi ili kako će se već zvati - ako Apple ima u planu koristiti baš određene procesore... Intelov roadmap je dostupan, sve se zna...
  • User
  • Posjetitelj
13.01.2006 | 17:57
Dakle ostaje mi pitanje kakve ce komponente strpat u novi iBook... Znam da nece biti nesto extra ali nek bude nesto primjereno cijeni... Za cca 9500kn se pristojan notebook moze nac, iako ima i boljih sta se kvalitete tice... i model s 15\" ekranom i malo vecom rezolucijom ne bi skodio, iako ne vjerujem da ce onda uc u cjenovni rang do 9500kn...
13.01.2006 | 20:41
I imaju li u roadmapu kakav quad-core? I do kojeg takta idu?
13.01.2006 | 21:25
www.intel.com/products/roadmap/index.htm

Dual core, svi pocinju na 3.20 ili 3.80 GHz.
13.01.2006 | 22:42
Baš i nije da me oborilo s nogu. Najbolja stvar je Xeon dual-core, koji hvala bogu 64-bitan, ima i dobar takt (do 3.8 GHz), ali još uvijek ima bus na 800 MHz?!?! Malo jadno obzirom da G5 iz 2004-te ima bus na 1.25 GHz.

Lako je bilo prestići iMaca na foru da se umjeto jedne jezgre stave dvije, ali kako misle prestići sadašnji G5 kada on već ima dvije jezgre i brži bus - jedino na foru većeg takta. Do trenutka kada će izaći taj Xeon kladim se da bi i IBM imao nešto na tom nivou. Hm, valjda oni ipak znaju nešto što mi ne znamo.
19.01.2006 | 00:03
Ej Vanja, samo da ti zahvalim za hint s Postal Officeom - strašni su, oduševio sam se kada sam čuo \"Such Great Heights\", sada skidam ostalo...

E da, na ovoj adresi možete skinuti cijeli low-quality filmić i još ponešto od njih...

www.subpop.com/scripts/main/bands_page.php?id=412
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 1 minute
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, m@xym, Riba, tino1, Tomek, zoranowsky, Anonimci (444)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO