Macbook napajanje ; problem
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Macbook napajanje ; problem

07.06.2014 | 21:45
Pozdrav

Nastojat cu biti kratak.., naime nedavno sam primijetio problem sa napajanjem na macbook-u model 6.1 .
Koristim ga kao “stolno“ racunalo i uvijek ga ukljucim na adapter kad radim nesto na njemu.Lampica skoro uvijek svijetli zeleno.Kad iskljucim racunalo ako je baterija puna odspojim i napajanje.
Medjutim ,nedavno sam primijetio kako se macbook neobicno dugo puni dok je u sleep mode-u sto mi zapravo i nije puno smetalo.Tad je otprilike poceo i problem sa svojevoljnim iskljucivanjem racunala tokom rada .
Trenutno svijetli narancasto na konektoru ali ikona baterije na racunalu ne pokazuje da se ona puni.Dogodi se i da svijetli zeleno a baterija je skoro prazna.
Zna se dogoditi i da se alu konektor dosta zagrije kad je prikljucen na racunalo.
Radio sam “brzu“ verziju AHT testa od par minuta gdje je sve bilo ok.
System profiler mi kaze kako je AC charger spojen ali ne puni bateriju...
07.06.2014 | 22:09
Uradi reset PRAM
07.06.2014 | 22:42
Mislim da neće pomoći. Ako se magsafe konektor pregrijava, to znači da je na njemu loš kontakt. Radi toga imaš pad napona i nemaš uvjete za punjenje. To je vjerojatno intermitentno (malo valja, malo ne). Također je moguće da je neispravna sama baterija ili ona mala pločica na kojoj je magsafe konektor unutar samog macbooka.
08.06.2014 | 15:44
Cini se da je servis neminovan u svakom slucaju .
Ima li netko mozda prijedlog tko bi to mogao dobro odraditi?
Osobno razmisljam o Asos (cini mi se ) sevisu u Rijeci .
08.06.2014 | 15:55
Njih apsolutno NE preporučam. Tip zavlači, laže i mulja.
09.06.2014 | 09:05
smayoo kaže:
Njih apsolutno NE preporučam. Tip zavlači, laže i mulja.

Eto,a cinilo se kao dobra opcija,naizgled ...

Inace sam malo pazljivije popratio problem ovih par dana nakon pocetne “zbunjoze“ i nevjerice i uspio sam zakljuciti ovo: baterija se ipak puni kada je konektor “ustekan“ sto se vidi po postotku napunjenosti pored ikone medjutim,cini se da se u tom slucaju konektor u pravilu uvijek i pregrijava .Ali to je samo jedna od situacija koje se tu dogadjaju.Sada npr. konektor je spojen ,na ikoni je simbol utikaca ,ali pored nje pise “no charging“ i lampica ne svijetli.
Baterija je na 179 ciklusa i stanje joj je navodno “normalno“ .

Ima netko prijedlog za dobar servis ?
09.06.2014 | 09:35
Prije servisa pokušaj posuditi negdje drugi punjač pa vidjeti da li se s njim pošana drugačije.
09.06.2014 | 10:27
smayoo kaže:
Prije servisa pokušaj posuditi negdje drugi punjač pa vidjeti da li se s njim pošana drugačije.

Da,pokusat cu ga negdje pronaci ,no ukoliko je greska na spoju od strane racunala bit ce to previse za mene.Nove maticne su pretpostavljam ipak preskupe.
09.06.2014 | 10:35
U vecini slucajeva to se moze napraviti.Kod tog modela se ne mjenja logic board vec samo power board i osigurac.
09.06.2014 | 10:45
smayoo kaže:
Prije servisa pokušaj posuditi negdje drugi punjač pa vidjeti da li se s njim ponaša drugačije.

Obzirom da navodiš da se magsafe konektor pregrijava, svakako probaj s drugim punjačem (obavezno originalnim). To će vrlo vjerojatno potvrditi da je problem u tvom punjaču, tj. konektoru na kraju kabla.

Taj magsafe je sjajna stvar zbog praktičnosti i sigurnosti, ali je nježne konstrukcije. Meni je popustila opruga na jednom od kontakata, ali za sad još ne stvara probleme jer je drugi dobar.

Posljedice lošeg kontakta je već objasnio Smayoo:
>Ako se magsafe konektor pregrijava, to znači da je na njemu loš kontakt. Radi toga imaš pad napona i nemaš uvjete za punjenje.<
20.06.2014 | 18:42
Za sve koje bi moglo zanimati...
Upravo sam prikljucio drugi punjac i za sada izgleda sve u redu.
Nesto se malo grijao u pocetku punjenja ali evo,par sati kasnije ,baterija je puna i novi konektor svijetli zeleno.
20.06.2014 | 20:13
Heto. Najjeftinije rješenje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds