Kupnja polovnog mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja polovnog mac-a

23.05.2014 | 23:40
Pozdrav prije svega.. zovem se goran i planiram uskoro preci na mac os. pa sam riješio da si uzmem kakvog polovnog mac-a pa ako mi se svidi mozda piknem i novi mac.. Ali nakon letimičnog pregleda oglasa tu na jabučnjaku moram priznati da su me cijene malo iznenadile... od frajera koji traze za mac pro 1.1 preko 6000 kn pa to lika iz sarajeva koji za imac 24 intel core duo trazi 6300 kn ??? dakle ima svega.. tako da imam dva pitanja... prvo i osnovno 'vrijedili to tih para' tj isplati li se za mac pro 1.1 dati 6000 kuna ili za kakv imac24 preko 5000' (mozda bi se cijena dala spustit cjenjkanjem ali čisto sumnjam) i drugo pitanjce 'kakva su vaša iskustva sa polovnim mac-ovima sa imac-om ili mac pro-om'........... zahvaljujem se na odgovorima
24.05.2014 | 06:32
Macovi su oduvijek bili skupi, ovi koje spominješ novi su koštali više od 10 - 12000 kuna - ali da ljudi previše zabriju - i to stoji. Imaš stranicu Mac2Sell, na koju ukucaš točan model i izbaci ti kolika bi cijena tog kompa trebala biti danas.
...............vidi, raspituj se, nije to stvar koju kupuješ na prvu..........
24.05.2014 | 07:32
Cijene koje su oglašene nisu nužno i cijene koje su isplaćene. Ako smatraš da je puno, uvijek možeš dati svoju ponudu. Zovi to cjenkanjem ili kako god, ali to je moj pristup. Pri tom ne izmišljam bilo kakve nedostatke, nego jednostavno kažem da sam spreman najviše toliko platiti pa kako ispadne.
24.05.2014 | 12:45
Kloba kaže:
Macovi su oduvijek bili skupi, ovi koje spominješ novi su koštali više od 10 - 12000 kuna - ali da ljudi previše zabriju - i to stoji. Imaš stranicu Mac2Sell, na koju ukucaš točan model i izbaci ti kolika bi cijena tog kompa trebala biti danas.
...............vidi, raspituj se, nije to stvar koju kupuješ na prvu..........

Za skupoću mac-a uvelike je zasluzan os i dizajn..al traziti 6000 kuna za računalo koje lagano ulazi u desetu godišnjicu (mac pro 1.1 i imac early 2007) je totalno suludo.. a glede mac2sell..portal kaze jedno prodavač drugo... tako da sam odlučio nakon lurkanja foruma ipak uzet mac ali minija (late 2011) oko pet milja je a nije desetogodišnjak
24.05.2014 | 15:10
Mac Pro drže cijenu jer imaju svojih prednosti, pa oni kojima treba takav interno proširiv stroj često i plate takvu cijenu. Serija 1,1 više nije baš "in" pogotovo ako nije flashana na 2,1 firmware, a ovisi i koje procesore imaju.

Npr. MacPro serija 2,1 sada ulazi u sedmu godinu života, a strojevi su I DANAS brži od najskupljeg CTO iMaca, pa ti je to objašnjenje odakle takva cijena. Jednostavno sirovu snagu dva Xeona na 3 GHz, svaki na svojoj sabirnici, ne možeš tako lako sustići s običnim consumer strojevima. Lako se proširuju diskovima, SSD-om, grafičkom, podržavaju do 32 GB RAM-a što je čak i danas mnogo!

No, za početak mislim da ti je Mac mini 2011 sasvim ok.
24.05.2014 | 15:24
Ili dodaj jos malo i uzmi MM 2012

Imas moj oglas pod oglasnik
26.05.2014 | 00:58
dpasaric kaže:
Mac Pro drže cijenu jer imaju svojih prednosti, pa oni kojima treba takav interno proširiv stroj često i plate takvu cijenu. Serija 1,1 više nije baš "in" pogotovo ako nije flashana na 2,1 firmware, a ovisi i koje procesore imaju.

Npr. MacPro serija 2,1 sada ulazi u sedmu godinu života, a strojevi su I DANAS brži od najskupljeg CTO iMaca, pa ti je to objašnjenje odakle takva cijena. Jednostavno sirovu snagu dva Xeona na 3 GHz, svaki na svojoj sabirnici, ne možeš tako lako sustići s običnim consumer strojevima. Lako se proširuju diskovima, SSD-om, grafičkom, podržavaju do 32 GB RAM-a što je čak i danas mnogo!

No, za početak mislim da ti je Mac mini 2011 sasvim ok.

Nabasao sam na mac pro 1.1 2.66 ghz quad core xeon sa 10 gig. rama... mogu ga dobiti dosta povoljno..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

imenso, jura22, Riba, Anonimci (755)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO