Kupnja polovnog mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja polovnog mac-a

23.05.2014 | 23:40
Pozdrav prije svega.. zovem se goran i planiram uskoro preci na mac os. pa sam riješio da si uzmem kakvog polovnog mac-a pa ako mi se svidi mozda piknem i novi mac.. Ali nakon letimičnog pregleda oglasa tu na jabučnjaku moram priznati da su me cijene malo iznenadile... od frajera koji traze za mac pro 1.1 preko 6000 kn pa to lika iz sarajeva koji za imac 24 intel core duo trazi 6300 kn ??? dakle ima svega.. tako da imam dva pitanja... prvo i osnovno 'vrijedili to tih para' tj isplati li se za mac pro 1.1 dati 6000 kuna ili za kakv imac24 preko 5000' (mozda bi se cijena dala spustit cjenjkanjem ali čisto sumnjam) i drugo pitanjce 'kakva su vaša iskustva sa polovnim mac-ovima sa imac-om ili mac pro-om'........... zahvaljujem se na odgovorima
24.05.2014 | 06:32
Macovi su oduvijek bili skupi, ovi koje spominješ novi su koštali više od 10 - 12000 kuna - ali da ljudi previše zabriju - i to stoji. Imaš stranicu Mac2Sell, na koju ukucaš točan model i izbaci ti kolika bi cijena tog kompa trebala biti danas.
...............vidi, raspituj se, nije to stvar koju kupuješ na prvu..........
24.05.2014 | 07:32
Cijene koje su oglašene nisu nužno i cijene koje su isplaćene. Ako smatraš da je puno, uvijek možeš dati svoju ponudu. Zovi to cjenkanjem ili kako god, ali to je moj pristup. Pri tom ne izmišljam bilo kakve nedostatke, nego jednostavno kažem da sam spreman najviše toliko platiti pa kako ispadne.
24.05.2014 | 12:45
Kloba kaže:
Macovi su oduvijek bili skupi, ovi koje spominješ novi su koštali više od 10 - 12000 kuna - ali da ljudi previše zabriju - i to stoji. Imaš stranicu Mac2Sell, na koju ukucaš točan model i izbaci ti kolika bi cijena tog kompa trebala biti danas.
...............vidi, raspituj se, nije to stvar koju kupuješ na prvu..........

Za skupoću mac-a uvelike je zasluzan os i dizajn..al traziti 6000 kuna za računalo koje lagano ulazi u desetu godišnjicu (mac pro 1.1 i imac early 2007) je totalno suludo.. a glede mac2sell..portal kaze jedno prodavač drugo... tako da sam odlučio nakon lurkanja foruma ipak uzet mac ali minija (late 2011) oko pet milja je a nije desetogodišnjak
24.05.2014 | 15:10
Mac Pro drže cijenu jer imaju svojih prednosti, pa oni kojima treba takav interno proširiv stroj često i plate takvu cijenu. Serija 1,1 više nije baš "in" pogotovo ako nije flashana na 2,1 firmware, a ovisi i koje procesore imaju.

Npr. MacPro serija 2,1 sada ulazi u sedmu godinu života, a strojevi su I DANAS brži od najskupljeg CTO iMaca, pa ti je to objašnjenje odakle takva cijena. Jednostavno sirovu snagu dva Xeona na 3 GHz, svaki na svojoj sabirnici, ne možeš tako lako sustići s običnim consumer strojevima. Lako se proširuju diskovima, SSD-om, grafičkom, podržavaju do 32 GB RAM-a što je čak i danas mnogo!

No, za početak mislim da ti je Mac mini 2011 sasvim ok.
24.05.2014 | 15:24
Ili dodaj jos malo i uzmi MM 2012

Imas moj oglas pod oglasnik
26.05.2014 | 00:58
dpasaric kaže:
Mac Pro drže cijenu jer imaju svojih prednosti, pa oni kojima treba takav interno proširiv stroj često i plate takvu cijenu. Serija 1,1 više nije baš "in" pogotovo ako nije flashana na 2,1 firmware, a ovisi i koje procesore imaju.

Npr. MacPro serija 2,1 sada ulazi u sedmu godinu života, a strojevi su I DANAS brži od najskupljeg CTO iMaca, pa ti je to objašnjenje odakle takva cijena. Jednostavno sirovu snagu dva Xeona na 3 GHz, svaki na svojoj sabirnici, ne možeš tako lako sustići s običnim consumer strojevima. Lako se proširuju diskovima, SSD-om, grafičkom, podržavaju do 32 GB RAM-a što je čak i danas mnogo!

No, za početak mislim da ti je Mac mini 2011 sasvim ok.

Nabasao sam na mac pro 1.1 2.66 ghz quad core xeon sa 10 gig. rama... mogu ga dobiti dosta povoljno..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 3 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (622)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO