Mac Mini G4 crko?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Mini G4 crko?

18.03.2014 | 21:53
Da li kome ovo što govori?
a li je krepao na mrtvo ili ima nade?
Imam originalne CD/DVD od 10.3 i retail 10.5
Što i kako?
To je Mini 1,25GHz 1GB (prvi model).
Hvala

PS.
Kad me ide, ide me.LOL
Prilozi:
18.03.2014 | 21:59
mini.jpg
18.03.2014 | 22:30
Rekao bih da je samo Hard disk krepao. Ili RAM...
18.03.2014 | 22:37
Čim ovo javlja, znači da radi!

Za početak pokušaj bootati u Apple Hardware Test...
19.03.2014 | 08:52
Kako bootati AHT?
Nisam našao (ili nisam dosta tražio) koju kombinaciju tipki treba stisnuti.
Stiskao sam CMD+OPT+R+P, CMD+C, CMD+A.
19.03.2014 | 09:18
Pa jel sa Alt pokaže instalacijski disk da možeš dignuti OSx sa DVD-a ?
Možeš za početak i sa Disc utiliti pogledat HD onda...
19.03.2014 | 11:35
žabac, evo : 1place4apple.com/bootcombo/
19.03.2014 | 12:01
Hvala @jzelko, probati ću kad dođem doma.
Ma meni je inaće disk bio sumnjiv.
19.03.2014 | 13:32
@Zabac:

Zasto koristis primarno taj Mini?

Ja misim da imam jedan negdje u kutijama kartonskim, nisam znao sta bi uopce radio s tim racunalom.

Lako moguce da je i u smecu zavrsio :/
19.03.2014 | 16:32
Služi povremeno za muziku. Rado bi ga osposobio jer to je ipak prvi moj MAC.
19.03.2014 | 19:55
Izgleda memorija po AHT-u.
@jzelko, hvala na linku.
Krma up.
19.03.2014 | 22:57
Zahvali prvo Davoru, njegov njuh je bio.
20.03.2014 | 17:07
Z AHT znam,, ali ga nisam znao upogoniti. Eto i njemu jedna krma!
20.03.2014 | 18:32
Memorija, definitivno. Stavio 256MB, a bilo 1GB.
Idem u potragu za keksom od 1GB.
Možda netko vidi ovdje, a ima viška.
Trebam 1GB PC2700 DDR333, a paše i PC3200 DDR400.
22.03.2014 | 17:35
Takav keks ces tesko naci kod nas. Evo imas u OWCu za 20$ i cca 3$ postarine.
eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/2700DDR1024/
22.03.2014 | 18:20
Ima ih po njuskalu. Manji problem, ali ovdje sam pitao da ostane u "familiji".
LOL
25.03.2014 | 16:44
Da se loš malo nadovežem, da li netko ima retail OSX 10.4?
Kupio bi ili neki drugačiji dogovor.
Hvala
25.03.2014 | 19:47
Ja imam originalni dvd od intel minija 2007. Ako ti može pomoći...
25.03.2014 | 19:59
Imam za iMac, ali čini se da ti ne bi koristilo.
25.03.2014 | 20:56
Treba mi za G4 Mini 1,25GHz. Bojim se da mi ovi ne bi koristili. Hvala na ponudi.
Imam 10.3 koji je dosao uz komp, kupio sam 10.5 i 10.6.
10.5 ide ali se komp vuće i nije nešto upotrebljivo. Naći ću već negdje.
26.03.2014 | 00:12
Imam 10.4 retail dmg. Javi se na PM.
08.04.2014 | 05:58
Mislim da je sad krepao do kraja. Neda se ni upaliti. Stavio sam keks od 1GB i radio neko vrijeme. Moram ga raskopati i vidjeti. Da li je do memorije ili je sad kaput.
08.04.2014 | 07:08
Ako je do memorije trebao bi, kao, davati neke beep-beep znakove, ali ja imam iskustva da nije uvijek tako. Međutim, bijeli ekran bi uvijek dobio.
08.04.2014 | 09:21
Jok. Neda se upaliti. Spravljac daje znakove zivota. Moram proguglati koji su naponi na pinovima. Mislim si da je ipak otisao u vjecita lovista.
08.04.2014 | 10:31
Bit će, istekao mu rok služnosti. Ili ti otišao u ropotarnicu povijesti !
08.04.2014 | 13:26
Steta, zgodna je to masinica. I ja imam doma istu (isto 1GB RAM-a) i zadnjih godinu dana radi 24/7 bez problema i sluzi kao video nadzor. Idealno jer malo trosi i ne cuje se
08.04.2014 | 13:29
^SuperUnknown^ kaže:
Steta, zgodna je to masinica. I ja imam doma istu (isto 1GB RAM-a) i zadnjih godinu dana radi 24/7 bez problema i sluzi kao video nadzor. Idealno jer malo trosi i ne cuje se

Offtopic, ali možeš li malo napisati o tome? Kakve kamere, što rade? Snimaš na Minija slike ili nonstop film?
08.04.2014 | 20:23
Evo ovako - zapravo mi je trebalo nesto sto ce nadgledati gajbu dok me nema doma, a cilj je bio da reagira na pokret i istog casa javi na telefon ukoliko se nesto dogodi. Guglajuci sam dosao do softvera iCam koji ima i PowerPC verziju, tako da to radi dobro. Na iPhonu imam klijent verziju i stvarcica podrzava cini mi se do 4 kamere odjednom. Kupio sam Logitech C910 HD Pro web kameru koja snima cak i zvuk (i to odlicno) i iCam je sam prepoznaje. iCamu sam onda ukljucio da mi preko push notificationa javlja pokret iznad tresholda osjetljivosti, a folder za spremanje slika sam zadao u Dropbox accouont, tako da se slike istog casa uploadaju u slucaju da lopov ili netko dodje i pogasi struju ili iskljuci kameru. Softver ima i opciju za UPnP, dakle nema zezancije s namjestanjem portova u routeru. Sama konfiguracija je jednostavna i intuitivna do bola. Video nisam mislio slagati jer mislim da bi jadnicak bio preslab za to, a ionako mi je najvaznija sama dojava ukoliko se nesto dogadja. Ako hocu, mogu i live provjeriti sto se dogadja u stanu (zvucno i vizualno). So far so good.

Minibik (192.168.1.65)
21:13 up 206 days, 5:03, 1 user, load averages: 1.22 1.40 1.37

Eto, nadam se da je pomoglo

Kvaliteta slike u totalnom mraku, samo monitori i svjetlo iza monitora upaljeno:

08.04.2014 | 21:21
Super! To mi treba. Placa se samo app koji ide na iPhone, ostalo je gratis?

Ima ih dva iCam - Webcam Video Streaming i iCamSource Mobile. Kakva je razlika izmedju ta dva appa?
08.04.2014 | 21:59
Treba ti iCam Webcam Video streaming (samo se on placa u ovoj mojoj kombinaciji), a iCamSource mobile je, cini mi se, ako zelis neki stari iPhone koristiti umjesto web kamere
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 37 minuta
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO