Mac Mini G4 crko?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Mini G4 crko?

18.03.2014 | 21:53
Da li kome ovo što govori?
a li je krepao na mrtvo ili ima nade?
Imam originalne CD/DVD od 10.3 i retail 10.5
Što i kako?
To je Mini 1,25GHz 1GB (prvi model).
Hvala

PS.
Kad me ide, ide me.LOL
Prilozi:
18.03.2014 | 21:59
mini.jpg
18.03.2014 | 22:30
Rekao bih da je samo Hard disk krepao. Ili RAM...
18.03.2014 | 22:37
Čim ovo javlja, znači da radi!

Za početak pokušaj bootati u Apple Hardware Test...
19.03.2014 | 08:52
Kako bootati AHT?
Nisam našao (ili nisam dosta tražio) koju kombinaciju tipki treba stisnuti.
Stiskao sam CMD+OPT+R+P, CMD+C, CMD+A.
19.03.2014 | 09:18
Pa jel sa Alt pokaže instalacijski disk da možeš dignuti OSx sa DVD-a ?
Možeš za početak i sa Disc utiliti pogledat HD onda...
19.03.2014 | 11:35
žabac, evo : 1place4apple.com/bootcombo/
19.03.2014 | 12:01
Hvala @jzelko, probati ću kad dođem doma.
Ma meni je inaće disk bio sumnjiv.
19.03.2014 | 13:32
@Zabac:

Zasto koristis primarno taj Mini?

Ja misim da imam jedan negdje u kutijama kartonskim, nisam znao sta bi uopce radio s tim racunalom.

Lako moguce da je i u smecu zavrsio :/
19.03.2014 | 16:32
Služi povremeno za muziku. Rado bi ga osposobio jer to je ipak prvi moj MAC.
19.03.2014 | 19:55
Izgleda memorija po AHT-u.
@jzelko, hvala na linku.
Krma up.
19.03.2014 | 22:57
Zahvali prvo Davoru, njegov njuh je bio.
20.03.2014 | 17:07
Z AHT znam,, ali ga nisam znao upogoniti. Eto i njemu jedna krma!
20.03.2014 | 18:32
Memorija, definitivno. Stavio 256MB, a bilo 1GB.
Idem u potragu za keksom od 1GB.
Možda netko vidi ovdje, a ima viška.
Trebam 1GB PC2700 DDR333, a paše i PC3200 DDR400.
22.03.2014 | 17:35
Takav keks ces tesko naci kod nas. Evo imas u OWCu za 20$ i cca 3$ postarine.
eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/2700DDR1024/
22.03.2014 | 18:20
Ima ih po njuskalu. Manji problem, ali ovdje sam pitao da ostane u "familiji".
LOL
25.03.2014 | 16:44
Da se loš malo nadovežem, da li netko ima retail OSX 10.4?
Kupio bi ili neki drugačiji dogovor.
Hvala
25.03.2014 | 19:47
Ja imam originalni dvd od intel minija 2007. Ako ti može pomoći...
25.03.2014 | 19:59
Imam za iMac, ali čini se da ti ne bi koristilo.
25.03.2014 | 20:56
Treba mi za G4 Mini 1,25GHz. Bojim se da mi ovi ne bi koristili. Hvala na ponudi.
Imam 10.3 koji je dosao uz komp, kupio sam 10.5 i 10.6.
10.5 ide ali se komp vuće i nije nešto upotrebljivo. Naći ću već negdje.
26.03.2014 | 00:12
Imam 10.4 retail dmg. Javi se na PM.
08.04.2014 | 05:58
Mislim da je sad krepao do kraja. Neda se ni upaliti. Stavio sam keks od 1GB i radio neko vrijeme. Moram ga raskopati i vidjeti. Da li je do memorije ili je sad kaput.
08.04.2014 | 07:08
Ako je do memorije trebao bi, kao, davati neke beep-beep znakove, ali ja imam iskustva da nije uvijek tako. Međutim, bijeli ekran bi uvijek dobio.
08.04.2014 | 09:21
Jok. Neda se upaliti. Spravljac daje znakove zivota. Moram proguglati koji su naponi na pinovima. Mislim si da je ipak otisao u vjecita lovista.
08.04.2014 | 10:31
Bit će, istekao mu rok služnosti. Ili ti otišao u ropotarnicu povijesti !
08.04.2014 | 13:26
Steta, zgodna je to masinica. I ja imam doma istu (isto 1GB RAM-a) i zadnjih godinu dana radi 24/7 bez problema i sluzi kao video nadzor. Idealno jer malo trosi i ne cuje se
08.04.2014 | 13:29
^SuperUnknown^ kaže:
Steta, zgodna je to masinica. I ja imam doma istu (isto 1GB RAM-a) i zadnjih godinu dana radi 24/7 bez problema i sluzi kao video nadzor. Idealno jer malo trosi i ne cuje se

Offtopic, ali možeš li malo napisati o tome? Kakve kamere, što rade? Snimaš na Minija slike ili nonstop film?
08.04.2014 | 20:23
Evo ovako - zapravo mi je trebalo nesto sto ce nadgledati gajbu dok me nema doma, a cilj je bio da reagira na pokret i istog casa javi na telefon ukoliko se nesto dogodi. Guglajuci sam dosao do softvera iCam koji ima i PowerPC verziju, tako da to radi dobro. Na iPhonu imam klijent verziju i stvarcica podrzava cini mi se do 4 kamere odjednom. Kupio sam Logitech C910 HD Pro web kameru koja snima cak i zvuk (i to odlicno) i iCam je sam prepoznaje. iCamu sam onda ukljucio da mi preko push notificationa javlja pokret iznad tresholda osjetljivosti, a folder za spremanje slika sam zadao u Dropbox accouont, tako da se slike istog casa uploadaju u slucaju da lopov ili netko dodje i pogasi struju ili iskljuci kameru. Softver ima i opciju za UPnP, dakle nema zezancije s namjestanjem portova u routeru. Sama konfiguracija je jednostavna i intuitivna do bola. Video nisam mislio slagati jer mislim da bi jadnicak bio preslab za to, a ionako mi je najvaznija sama dojava ukoliko se nesto dogadja. Ako hocu, mogu i live provjeriti sto se dogadja u stanu (zvucno i vizualno). So far so good.

Minibik (192.168.1.65)
21:13 up 206 days, 5:03, 1 user, load averages: 1.22 1.40 1.37

Eto, nadam se da je pomoglo

Kvaliteta slike u totalnom mraku, samo monitori i svjetlo iza monitora upaljeno:

08.04.2014 | 21:21
Super! To mi treba. Placa se samo app koji ide na iPhone, ostalo je gratis?

Ima ih dva iCam - Webcam Video Streaming i iCamSource Mobile. Kakva je razlika izmedju ta dva appa?
08.04.2014 | 21:59
Treba ti iCam Webcam Video streaming (samo se on placa u ovoj mojoj kombinaciji), a iCamSource mobile je, cini mi se, ako zelis neki stari iPhone koristiti umjesto web kamere
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (813)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO