Odabir monitora za grafiku-pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odabir monitora za grafiku-pomoc

• me
  • Korisnik
20.12.2005 | 13:39
Kao sto pise trebao bih savjet u vezi odabira monitora. Ja sam malo surfao zadnjih dana i suzio izbor na tri komada. Radi se o LCD monitorima i iako znam da su CRT-i jos uvijek bolji, ne mogu na poslu cijeli dan gledat u 21\" CRT, a onda doc doma i jos malo unistavat oci na takvom dok radim u fushu. Bitan mi je dobar prikaz boja i naravno cijena pa ako neko ima iskustva sa dolje navedenim monitorima neka pomogne.

Znaci:
1. Nec MultySinc 2170NH, 21.3\" (moj izbor, ali najskuplji)
2. Formac Gallery, 20\" (preporuka frenda)
3. Dell 2005 FPW wide, 20\" (najjeftiniji, upitna kalibracija)
21.12.2005 | 18:12
Skromno kažem apple cinema 20\" je zakon (obzirom na odnos cijene i kvalitete) još samo tome dodaš Maca i ti si spašen (tvoje oći).
21.12.2005 | 18:41
ukoliko se baviš primarno prelomom - uzmi wide monitor.
taman ti stane spread + sve potrebne palete.
ako ti je obrada slika bitnija - uzmi 4:3.

btw, na hr.ponuda.hardver neki tip prodaje nove dellove ispod cijene - 20\" za 4650 i 24\" za 8000 kuna...
21.12.2005 | 21:11
U toj klasi, Apple Cinema 20\".
22.12.2005 | 03:46
dpasaric je napisao:
U toj klasi, Apple Cinema 20\".

Ali kolega nece kupiti 20\" Apple Cinemu.
Pogledao sam u carobnu kuglu i vidio da je njegova poruka na vrhu samo patka.
On je vec odlucio drukcije a mi se trsimo ne bi li stogod pomogli ...
  • me
  • Korisnik
22.12.2005 | 10:59
Nije nikakva patka Zvonimire, stvarno sam neodlucan sto da kupim jer mi je to prvi LCD i neznam sto da odaberem pa sam stoga i trazio drugo misljenje. A sto se tice Cineme 20\", ona ima isti ekran kao i Dell 2005 (koji jos ima vise ulaza/izlaza), a skuplja je cca 1500 kn te ju nisam uzimao u obzir.

Hvala svima, koji su htjeli pomoci, na savjetima.
22.12.2005 | 11:15
Da je Dell 2005 (s tim izlazima za veš mašinu i frižider) tako dobar kao Cinema 20\", koštao bi 1500 kn više od Cineme. Kod Applea se uloženi novac uvijek vraća kvalitetom, a kod svih drugih branda samo PONEKAD.
Kolko ti košta taj Dell, možda ti ja mogu ponuditi povoljnije 20\" Apple Cinemu.
  • me
  • Korisnik
23.12.2005 | 14:03
Mislim da grijesis. Imaju potpuno isti LG-Philips ekran i jedine su im razlike
1. backlight
2. konektori
3. dizajn
4. cijena

U svim stavkama je, po meni (i specifikacijama), Dell bolji osim u 3. sto i nije presudno,a pogotovo nije vrijedno 1800 kn (ne 1500 kako sam mislio).
23.12.2005 | 17:21
kaj se tice tog apple cinema 20\", na poslu ih imamo 6 kom i stari su kojih 3 mjeseca i na 2 su vec izbile nekakve sjene(pozadinske)... a i kod kalibracije mozes mu samo brightnes namjestit a contrast banana!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 55 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku