Odabir monitora za grafiku-pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odabir monitora za grafiku-pomoc

• me
  • Korisnik
20.12.2005 | 13:39
Kao sto pise trebao bih savjet u vezi odabira monitora. Ja sam malo surfao zadnjih dana i suzio izbor na tri komada. Radi se o LCD monitorima i iako znam da su CRT-i jos uvijek bolji, ne mogu na poslu cijeli dan gledat u 21\" CRT, a onda doc doma i jos malo unistavat oci na takvom dok radim u fushu. Bitan mi je dobar prikaz boja i naravno cijena pa ako neko ima iskustva sa dolje navedenim monitorima neka pomogne.

Znaci:
1. Nec MultySinc 2170NH, 21.3\" (moj izbor, ali najskuplji)
2. Formac Gallery, 20\" (preporuka frenda)
3. Dell 2005 FPW wide, 20\" (najjeftiniji, upitna kalibracija)
21.12.2005 | 18:12
Skromno kažem apple cinema 20\" je zakon (obzirom na odnos cijene i kvalitete) još samo tome dodaš Maca i ti si spašen (tvoje oći).
21.12.2005 | 18:41
ukoliko se baviš primarno prelomom - uzmi wide monitor.
taman ti stane spread + sve potrebne palete.
ako ti je obrada slika bitnija - uzmi 4:3.

btw, na hr.ponuda.hardver neki tip prodaje nove dellove ispod cijene - 20\" za 4650 i 24\" za 8000 kuna...
21.12.2005 | 21:11
U toj klasi, Apple Cinema 20\".
22.12.2005 | 03:46
dpasaric je napisao:
U toj klasi, Apple Cinema 20\".

Ali kolega nece kupiti 20\" Apple Cinemu.
Pogledao sam u carobnu kuglu i vidio da je njegova poruka na vrhu samo patka.
On je vec odlucio drukcije a mi se trsimo ne bi li stogod pomogli ...
  • me
  • Korisnik
22.12.2005 | 10:59
Nije nikakva patka Zvonimire, stvarno sam neodlucan sto da kupim jer mi je to prvi LCD i neznam sto da odaberem pa sam stoga i trazio drugo misljenje. A sto se tice Cineme 20\", ona ima isti ekran kao i Dell 2005 (koji jos ima vise ulaza/izlaza), a skuplja je cca 1500 kn te ju nisam uzimao u obzir.

Hvala svima, koji su htjeli pomoci, na savjetima.
22.12.2005 | 11:15
Da je Dell 2005 (s tim izlazima za veš mašinu i frižider) tako dobar kao Cinema 20\", koštao bi 1500 kn više od Cineme. Kod Applea se uloženi novac uvijek vraća kvalitetom, a kod svih drugih branda samo PONEKAD.
Kolko ti košta taj Dell, možda ti ja mogu ponuditi povoljnije 20\" Apple Cinemu.
  • me
  • Korisnik
23.12.2005 | 14:03
Mislim da grijesis. Imaju potpuno isti LG-Philips ekran i jedine su im razlike
1. backlight
2. konektori
3. dizajn
4. cijena

U svim stavkama je, po meni (i specifikacijama), Dell bolji osim u 3. sto i nije presudno,a pogotovo nije vrijedno 1800 kn (ne 1500 kako sam mislio).
23.12.2005 | 17:21
kaj se tice tog apple cinema 20\", na poslu ih imamo 6 kom i stari su kojih 3 mjeseca i na 2 su vec izbile nekakve sjene(pozadinske)... a i kod kalibracije mozes mu samo brightnes namjestit a contrast banana!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 10 minuta
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO