Tv kartica za mac mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tv kartica za mac mini

19.12.2005 | 01:38
Evo treba mi neka usb tv kartica za mac mini... Dal se to može nabavit u hrvatskoj i po kojoj cijeni???
22.12.2005 | 10:08
Jedina za koju ja znam je MyTv 2Go, al neznam dal je ima u hrvatskoj
www.eskapelabs.com/mytv2go.html
  • t_burgund
  • Posjetitelj
22.12.2005 | 11:26
Moze digitalna (DVB-T). Vidi u www.ve-mil.hr (cca 100EUR)
tven.terratec.net/modules.php?op=modload...icle&sid=227
Ako si u ZG ne bi trebalo biti problema s prijemom (nisam osobno probao, ali namjeravam). Trenutno digitalno u HR emitiraju 4 programa HRT1, HRT2, RTL i NOVA.
22.12.2005 | 19:56
Moj prjedlog:

www.elgato.com/
22.12.2005 | 21:28
a jel tu digitalnu karticu mogu spojit na kablovsku i normalno gledat telku
23.12.2005 | 00:12
DVB-T uređaj služi za prijam zemaljskih digitalnih TV (onaj -T = terrestrial)
DVB-S ------------------------ satelitskih --------------- ( S = satelite)
DVB-C već predpostavljaš -- kabelskih --------------- ( C = cabel)

Najpopularniji uređaji u EU su: Miglia TVMini DVB-T USB TV tuner Mac
WatchAndGo DVB-T PCMCIA i USB Tuner Mac

Zanimljive stranice: www.miglia.com
www.formac.com
www.everythingusb.com

Inaće cijene se kreću od 29 (za PC) i od 75 do 250 funti za Mac
Mogao bi koristiti i neke za PC (USB) kao na pr. TwinHan, taiwanski proizvod,
ali za njih trebaš drivere (nije problem) i pdf upute za instalaciju drivera. To je
sve besplatno, jedino znaš kako stoje stvari s besplatnim softwareom, a da ne
spominjem da je lakše pribaviti gore navedene, u EU.
Prilozi:
24.12.2005 | 14:37
Za sada kod nas postoje samo dva odašiljača koji emitiraju digitalni signal: Sljeme i Učka.
26.12.2005 | 15:56
Za sada kod nas postoji vise odasiljaca (podatak od 12.06. - mislim da je sada i Split u igri):
Zagrebacka zupanija: Predajnik Sljeme
Grad Zagreb: Predajnik HRT Dom
Istra i primorje: Predajnik Ucka
Slavonija: Predajnik Osijek
Zadar: Predajnik Ugljan
Sto se tice kartice ja osobno sam kupio Terratec Cinergy T2 iz razloga sto radi i na Macu i na PCu (externa USB 2.0). Istu karticu prodaje i Elgato kao \"EyeTV for DTT\". Na Macu mi radi pod EyeTV softwareom od Elgata (trajalo je dok ga nisam nasao;))
Sa prilozenom malom kucnom antenom ne pronalazi nikakve programe, ali spojeno na vanjsku kucnu antenu pronalazi sva 4 programa. Ako nekog zanima detaljnije neka pita.
Pozdrav
Tomislav Burgund
26.12.2005 | 19:43
Meni treba: ne previše fancy usb tv kartica u koju bi ja uštekao kablovsku i normalno gledao tv. Koja je TO???
26.12.2005 | 21:48
krugoval je napisao:
Meni treba: ne previše fancy usb tv kartica u koju bi ja uštekao kablovsku i normalno gledao tv. Koja je TO???

ElGato, model se zove EyeTV

www.elgato.com/index.php?file=products_eyetvmain
26.12.2005 | 23:42
I to samo model 610 za DVB-C. Mislim da nece upasti u zahtjeve da ne bude \"fancy\".
26.12.2005 | 23:52
Jel tog ima u hrvatskoj.
27.12.2005 | 09:21
Riba je napisao:
I to samo model 610 za DVB-C. Mislim da nece upasti u zahtjeve da ne bude \"fancy\".

AFAIK operateri kablovske u ZG emitiraju analogno (Kerman analogno+digitalno) tako da mu ne treba DVB-C kartica nego obicna analogna TV.
Pozdrav
Tomislav Burgund
27.12.2005 | 10:37
Tomislav je u pravu.
Predlažem:
Elgato EyeTv Wonder USB (150 eura) koja dolazi s analognim tv tunerom, a za potpuno veselje Elgato EyeTv 200 FireWire, koja uz analogni tuner dolazi s digitalnim recorderom (180 e).
Za sada, najbliže što znam, ima je EGGER/Klagenfurt-Austrija.
27.12.2005 | 10:51
Ako baš moraš u evropu mislim, da je Ljubljana najbliža

www.epl.si/
27.12.2005 | 12:59
Vidi ovo: Escapelabs myTV.PVR (www.eskapelabs.com/myTVPVR.html).
Escape labs je firma u vlasnistvu Hauppauge (vrhunski proizvodjac TV kartica za PC). Identicna kartica za PC kod Hauppauge-a se zove WinTV-PVR-USB2 i moze se kupiti kod nas na vise mjesta (www.king-ict.hr) za cca 150EUR.
Radi se o eksternoj analognoj USB 2.0 kartici s HW MPEG2 dekoderom i composite/S-video/audio ulazima (za video capture).
Prema ovome: www.xlr8yourmac.com/OSX/os_x_tv_tuner_drivers.html
Hauppauge PC kartica bi trebala raditi s Mac driverima.
Pozdrav
Tomislav Burgund
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 24 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Beli, Ender, iAnte, m@xym, Riba, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (409)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO