eksterni display
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eksterni display

04.03.2014 | 18:49
Dakle imam dellov U2412M monitor
Apple MBA

i kupio sam original (HG spot) adapter mini display to dvi
spojio monitor i ništa se ne događa tj. na kratko monitor MBA zatreperi ali kada pogledam pod opcije AIRPLAY display not detected

čitao sam forume i vidio hrpu nezadovoljnika ali većina je rješila problem updateom. Kod mene je sve up to date ali ne mogu na eksterni display nikako.

Ima li netto savjet ili kako da provjerim da je adapter dobar?

lp
04.03.2014 | 18:58
Ako je MAC zaklopljen i ako nije napajanje priključeno, nema slike na monitoru. Barem je tako kod mene.
Ako ištekam napajanje, nestane slika s monitora.
Ako nema napajanja, a poklopac je otklopljen, tada ima slike i na ekranu MBP-a i na monitoru.
04.03.2014 | 19:06
e da je barem kod mene tako...
04.03.2014 | 19:19
Meni je ciscenje PRAM-a rijesilo problem ali se vise ne sjecam koja je kombinacija tipki u pitanju
04.03.2014 | 19:23
option, command, p i r ako se dobro sijećam.
probao i to i ništa!
04.03.2014 | 19:49
A mirror display ili kako se vec zove ti je ukljucen? Probaj mozda ovo

My problem was that in /Library/Audio/Plug-Ins/HAL the folder "AirPlay.driver" was MISSING!

I copied it over from another MacBook, restarted the coreaudio - and BAM - AirPlay icon displaying in toolbar, and also in display settings! All works perfectly now!

Somehow this AirPlay.driver had gotten deleted..... and NO posts on this on the internet?!!?!
04.03.2014 | 20:45
Imaš 4 stvari koje mogu ne valjati:

- Mac
- Monitor
- MDP-DVI adapter
- DVI kabel

Kreni redom, od najlakšeg. Dakle, probaj s drugim DVI kabelom. Onda probaj s drugim adapterom. Napiši gdje si pa će se naći netko od članova tko ti može posuditi svoj provjereno ispravni adapter za probu. Onda probaj monitor spojiti na drugi komp. Onda probaj MBA spojiti na drugi monitor. Kad sve to napraviš, znat ćeš koja stvar izaziva grešku.
04.03.2014 | 20:55
Monitor radi, upravo ga koristim na starom PCu
MDP-DVI Adapter sam kupio novi, mogu otići u HG spot da ga testiraju ako imaju koji mac?
DV KAbel - sad koristim na monitoru i radi perfektno

Dakle ili Mac ili Adapter (ako je stvar ovako jednostavna) tj. ako nije da sve radi ali baš u kombinaciji adapter apple + monitor dell + dvi kabel xxx ne radi...
04.03.2014 | 20:58
Miror uključen.
Folder Library/Audio/Plug-Ins/HAL the folder "AirPlay.driver" postoji, u njemu neki fileovi info.pllst, version.pllst i dva folder -code signature i MACOS

....
05.03.2014 | 10:13
Dakle pokušao sam sa još 2 monitora i dva dvi kabela.

situacija je sljedeća:
na 2 monitora i 2 dvi kabela se apsolutno ništa ne dogodi
na jednom dvi kabelu (u kombinacij sa oba monitopra) na sekundu se u donjem dijelu ekrana (na displayu on MBA) uključi još jedan ekran (čini mi se da mogu odabrati rezoluciju i još neke stvari) ali odmah nestane.

Dakle mislim da je problem hardverski tj:
- adapter
- MBA
- ili nešto u spoju MBA i adapter

sutra bi otišao do HG Spota da vratim kabel (eventualno nek ga pokušaju na nekom svom lapu ako imaju). Za slučaj da nemaju znate li gdje bi mogao provjeriti ovaj kabel (Split)

Hvala svima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 16 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO