Priključivanje minija na VGA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Priključivanje minija na VGA

22.02.2014 | 17:17
Sestrić dobio novog minija iz USA trenutno je priključen na TV pomoću HDMI, slika izgleda savrešeno. Recite mi kako ga je najbolje spojiti na VGA monitor? Funkcioniraju li kombinacija HDMI to VGA ili Thunderbolt to VGA?

Hvala!
22.02.2014 | 19:43
mislim da je jeftinije svakako hdmi to vga, jer appleovi thunderbolt adapteri su skupi, hdmi to vga mozes kuptii u chipoteci ako se ne varam pa probaj tako. zasada, a kasnije ako je sestra u mogucnosti skupiti za neki noviji display. bilo bi steta da nema rezolucije
22.02.2014 | 21:17
HDMI to VGA funkcionira samo ako izvor to hardverski podržava. Naime, na HDMI konektoru kao i na DVI konektoru postoje pinovi za analogni VGA signal, ali ako Mini ne daje ništa na tim pinovima, neki generički HDMI to VGA adapter neće biti od koristi.
23.02.2014 | 01:27
smayoo kaže:
HDMI to VGA funkcionira samo ako izvor to hardverski podržava. Naime, na HDMI konektoru kao i na DVI konektoru postoje pinovi za analogni VGA signal, ali ako Mini ne daje ništa na tim pinovima, neki generički HDMI to VGA adapter neće biti od koristi.

HDMI uopće nema pinove za analogni signal.
23.02.2014 | 10:06
stefanjos kaže:
mislim da je jeftinije svakako hdmi to vga, jer appleovi thunderbolt adapteri su skupi, hdmi to vga mozes kuptii u chipoteci ako se ne varam pa probaj tako. zasada, a kasnije ako je sestra u mogucnosti skupiti za neki noviji display. bilo bi steta da nema rezolucije

O cem vi pricate? HDMI nema VGA signal na sebi.

Treba ti miniDP -> VGA adapter za par desetaka kuna. Tipa ovo:

www.ebay.com/itm/Displayport-Display-DP-...;hash=item2584fa562a
23.02.2014 | 21:18
Zasigurno znam da postoji HDMI na VGA kao jeftini komad kabela s 2 konektora, bez ikakve elektronike za pretvorbu signala, i da to radi s nekim PC laptopima koji nemaju više VGA konektor. Možda je to nešto nestandardno, to ne znam. Ali sigurno znam da ne radi s bilo čim, jer s Raspberry Pi-jem ne radi.
23.02.2014 | 22:39
smayoo kaže:
Zasigurno znam da postoji HDMI na VGA kao jeftini komad kabela s 2 konektora, bez ikakve elektronike za pretvorbu signala, i da to radi s nekim PC laptopima koji nemaju više VGA konektor. Možda je to nešto nestandardno, to ne znam. Ali sigurno znam da ne radi s bilo čim, jer s Raspberry Pi-jem ne radi.

Imas ti svasta nestandardnog, pa i to, ali to ne znaci da je to HDMI, i ne postoji standard koji to regulira, pa su takvi pokusaji rijetki. Netko mozda ugradjuje alternativni pinout na HDMI konektor, no to sigurno nema u Appleovim proizvodima jer je Appleov VGA support isao od DVIa (standard, mini, micro) na DisplayPort. Sigurno ne bi kemijali s nestandardnim HDMIem kad pored njega ima postojeca opcija u vidu mDP-VGA adaptera.
23.02.2014 | 23:02
No pa to sam otprilike i ja napisao. Čovjek je pitao da li može s HDMI na VGA, a ja sam mu napisao da to ne radi sa svakim HDMI izvorom, nego samo s nekima pa da je moguće da s Minijem - neće.
24.02.2014 | 01:00
Mac mini nema miniDP, opcije su samo Thunderbolt ili HDMI. Čini mi se da neće šljakati sa HDMI, kako ide preko Thunderbolta na analogni VGA? Nažalost sestrić posjeduje monitor koji ima samo VGA ulaz.
macmini.jpg
24.02.2014 | 01:11
miniDP je kompatibilan sa thunderbolt portom
24.02.2014 | 02:03
Ne. Thunderbolt može više nego display port. Ako misliš spojiti monitor, onda ti je svejedno, a ako misliš spojiti disk, tada TB, a ne DP. Barem sam ja tako shvatio.
24.02.2014 | 08:01
Zar može miniDP u Thunderbolt utor? Ako je tako onda je stvar riješena. Da, mislio sam spojiti minija na VGA monitor. HVALA!
24.02.2014 | 08:57
Ne može mini DP u Thunderbolt. Jedina šansa da spojiš to na VGA je da nabaviš, ako to postoji, adapter DVI-VGA. S tim da ulaz na DVI mora biti muški a VGA kraj mora biti ženski.

p.s. Sad vidim da ima toga i nije tako skupo, na mobu sam pa ti nemogu poslati sliku. Samo upiši u google DVI-VGA adapter.
24.02.2014 | 09:10
S minijem je morala dobiti onaj mali kablić HDMI-DVI i u njega staviš adapter DVI-VGA ionda klasičan VGA kabel do monitora.
24.02.2014 | 09:18
Jbt jeste ga zakomplicirali čovjeku...

@cariblanco: ajd se skoncentriraj

naravno da thunderbolt radi kao Mini DisplayPort - piše i na specki od tog minija: "VGA output using Mini DisplayPort to VGA Adapter (sold separately)"

store.apple.com/us/buy-mac/mac-mini
24.02.2014 | 10:18
Tako je. Cariblanco, to što si napisao je potpuno krivo. Sa hdmi-dvi adaptera ne možež dobiti vga signal jer je na vga adapteru on posebno izveden na posebne pinove.
24.02.2014 | 13:21
Ok, hvala za info. Sad znam više
24.02.2014 | 13:30
AFAIK, za HDMI->VGA treba konverter, sa adapterom tesko da bi radilo
24.02.2014 | 14:02
zelite reci da ovo ne radi? www.amazon.com/A-Sonic-HDMI-HD15-Male-Cable/dp/B001OLCHJ6

a govorim da je ovo jeftinija opcija nego thunderbolt to vga. jeftinija zato jer ju je lakse naci. pa ima ih u ventexu, doduse nikad ih nisam probao. ali ono, ne vidim zas ne bi radilo. ili? o.O
24.02.2014 | 14:05
Ne znam zašto ste se uhvatili kombinacija sa HDMI, kad Apple i ostali rade adaptere na bazi Mini DisplayPort na sve ( manje više) ostale priključke

HDMI uglavnom ide na HDMI od telke...ostalo sve na MDP/Thunderbolt
24.02.2014 | 14:08
stefanjos kaže:
zelite reci da ovo ne radi? www.amazon.com/A-Sonic-HDMI-HD15-Male-Cable/dp/B001OLCHJ6

a govorim da je ovo jeftinija opcija nego thunderbolt to vga. jeftinija zato jer ju je lakse naci. pa ima ih u ventexu, doduse nikad ih nisam probao. ali ono, ne vidim zas ne bi radilo. ili? o.O

kako jeftinija kad ti ovo dođe doma za 5 baksa ?

www.ebay.com/itm/Displayport-Display-DP-...;hash=item2584fa562a
24.02.2014 | 14:27
stefanjos kaže:

Pa piše ti lijepo, prvi red ispod naslova:

NOTE: this cable don't support signal from VCR, COMPUTER or LAPTOP output.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO