Macbook white baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook white baterija

25.01.2014 | 12:42
Evo izgleda da mi je krepala baterija na spomenutom stroju.dok je bila na punjacu ispraznila se i komp se ugasio sada vise nece punit i nemogu uopce upaliti mb. E sad nista cudno za bateriju staru skoro 4 godine ali problem je sto nemogu na netu naci nigdje za kupiti drugu zamjensku ili orginalnu znaci radi se o unibody modelu a pretrazivao sam ebay owc i jos par stranica i osim sto na ebay imaju 2 koristene baterije nemam nekih rezultata. Ima tko prijedlog?
25.01.2014 | 13:43
A da ti nije punjač krepao, ili je u kvaru. MB bi morao raditi dok je priključen na punjač. Najprije to provjeri!
25.01.2014 | 14:22
nije nemoguce obzirom da je zamjenski.Znaci trebao bi raditi na punjacu.ok provjerit cu i to ali svejedno ako netko zna gdje kupiti bateriju jer mi javlja i battery service,da napise
25.01.2014 | 18:45
Makni bateriju (ako je moguće) i spoji komp, mora raditi ako je punjač OK.
Probaj bat naći u oglasniku (domaći ili vanjski) ili kod uvoznika (servisera Apple opreme).
25.01.2014 | 20:49
Ako je punjač zamjenski, može biti da neće raditi bez baterije (makar i potpuno krepane). JA imam takav zamjenski punjač. Kad je baterija izvađena, laptop ne radi samo s tim punjačem, a s originalnim radi.

Konjina, provjerio si na laptopbatteries.com?

Nisi baš jasno napisao koji je točno MBW, odnosno koji je točno model baterije (piše na njoj, ako nigdje drugdje) pa ti ne mogu bolje pomoći.

JE li to ova?

secure.l-f-l.com/cgi-bin/cp-app.cgi?pg=prod&ref=M8433GB
25.01.2014 | 23:06
www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_osac...acat=0&_from=R40

Nesto od ovih si naruci. Ja od njega uzimam, dosla mi je upravo jedna za MBP 13, 101% kapaciteta, 1 cycle, identicna ko original. Sam ne znam zakaj su za ovaj MB tak skupe, ja sam za MBP platio 37 dolara i 5 shipping.
25.01.2014 | 23:08
smayoo kaže:
Ako je punjač zamjenski, može biti da neće raditi bez baterije (makar i potpuno krepane). JA imam takav zamjenski punjač. Kad je baterija izvađena, laptop ne radi samo s tim punjačem, a s originalnim radi.

Konjina, provjerio si na laptopbatteries.com?

Nisi baš jasno napisao koji je točno MBW, odnosno koji je točno model baterije (piše na njoj, ako nigdje drugdje) pa ti ne mogu bolje pomoći.

JE li to ova?

secure.l-f-l.com/cgi-bin/cp-app.cgi?pg=prod&ref=M8433GB

Smayoo, ovo je za iBook

MB unibody je jedno 5 godina mladji i ima ugradjenu bateriju.
25.01.2014 | 23:31
Ne znam napamet kako koji Macbook izgleda i kakvu bateriju ima. Trebamo točnu informaciju za koji *TOČNO* MBW se traži baterija? Jabučica, About This Mac, More info, pa pročitati Model Identifier kako piše u system profileru.
26.01.2014 | 08:50
smayoo kaže:
Ne znam napamet kako koji Macbook izgleda i kakvu bateriju ima. Trebamo točnu informaciju za koji *TOČNO* MBW se traži baterija? Jabučica, About This Mac, More info, pa pročitati Model Identifier kako piše u system profileru.

Ima samo jedan Macbook white unibody, tak da OP nije bas bio nerazumljiv. Tj. jedan dizajn, u koji onda ide ista baterija. Kao i kod MBPa 5.5 i 7.1 (mid 2009 i mid 2010), modeli su razliciti (cipset prvenstveno), no baterije dimenzijama iste. Tako je i ovdje. 2009 ima 60 Wh, 2010 63.5 Wh. No kako obje rade u bilo kojem modelu, bolje uzeti ovu jacu. Tako sam i ja u MBPu 2009 60 Wh zamijenio sa 63.5 Wh bez problema prije par godina.

Sad sam malo to gledao, zgodno je kolko je donijela promjena u nezamjenjive baterije. U slucaju MBa, Alu unibody 45 Wh, plastic/alu(MBP) unibody 60 Wh. U slucaju MBPa 15'', late 2008 50Wh, mid 2009 73 Wh.
26.01.2014 | 14:01
Ali ja ne znam sve modele maca napamet. Znam ih samo pronaći u Mactrackeru po model ide tifier ili po godištu modela.
No, kad već točno znaš što čovjeku treba, pomozi mu onda naći bateriju. Meni je to najlakše po oznaci modela (Annnn), ali ti ocito znas i bez toga.
26.01.2014 | 15:08
@lukarak ja tražio na eBay ali ovo nisam našao.hvala. Čak i nije toliko skupo koliko sam očekivao. Koliko si ti čekao isporuku ?
@ smayoo model je A1342 ako si na to mislio . A sad ću pogledat na laptopbatteries
Hvala svima na odgovorima šta bi bez vas
26.01.2014 | 15:12
Dobro, a jesi li pokušao naći drugi punjač , kao prvo?
26.01.2014 | 15:50
@jzelko sutra ću vidjeti jel do punjaca ali svejedno mi javlja grešku na baterije tako da svejedno moram mjenjati bateriju
26.01.2014 | 20:13
smayoo kaže:
Ali ja ne znam sve modele maca napamet. Znam ih samo pronaći u Mactrackeru po model ide tifier ili po godištu modela.
No, kad već točno znaš što čovjeku treba, pomozi mu onda naći bateriju. Meni je to najlakše po oznaci modela (Annnn), ali ti ocito znas i bez toga.

Sta smo nervozni....

Ja trazim na ifixitu. Najlakse je naci model.

Pomogao sam mu vec u postu prije.
26.01.2014 | 20:16
konjina kaže:
@lukarak ja tražio na eBay ali ovo nisam našao.hvala. Čak i nije toliko skupo koliko sam očekivao. Koliko si ti čekao isporuku ?
@ smayoo model je A1342 ako si na to mislio . A sad ću pogledat na laptopbatteries
Hvala svima na odgovorima šta bi bez vas

Narucio sam 31.12, doslo je 22.1. Zapravo je doslo 20.1, ali islo je na carinu jer je doslo putem svedske poste, a oni su paranoicni oko toga jer preko toga idu mobiteli za Hr. Pa su ovo otvarali, i kad su vidjeli bateriju su zakljucili da ih to ne zanima. A inace su ju mogli ocarinit. No hvataju se samo mobitela, to im je sigurna lova. Ovo je mogla bit i zamjenska, pa ne bi dobili pare
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 35 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku