Macbook white baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook white baterija

25.01.2014 | 12:42
Evo izgleda da mi je krepala baterija na spomenutom stroju.dok je bila na punjacu ispraznila se i komp se ugasio sada vise nece punit i nemogu uopce upaliti mb. E sad nista cudno za bateriju staru skoro 4 godine ali problem je sto nemogu na netu naci nigdje za kupiti drugu zamjensku ili orginalnu znaci radi se o unibody modelu a pretrazivao sam ebay owc i jos par stranica i osim sto na ebay imaju 2 koristene baterije nemam nekih rezultata. Ima tko prijedlog?
25.01.2014 | 13:43
A da ti nije punjač krepao, ili je u kvaru. MB bi morao raditi dok je priključen na punjač. Najprije to provjeri!
25.01.2014 | 14:22
nije nemoguce obzirom da je zamjenski.Znaci trebao bi raditi na punjacu.ok provjerit cu i to ali svejedno ako netko zna gdje kupiti bateriju jer mi javlja i battery service,da napise
25.01.2014 | 18:45
Makni bateriju (ako je moguće) i spoji komp, mora raditi ako je punjač OK.
Probaj bat naći u oglasniku (domaći ili vanjski) ili kod uvoznika (servisera Apple opreme).
25.01.2014 | 20:49
Ako je punjač zamjenski, može biti da neće raditi bez baterije (makar i potpuno krepane). JA imam takav zamjenski punjač. Kad je baterija izvađena, laptop ne radi samo s tim punjačem, a s originalnim radi.

Konjina, provjerio si na laptopbatteries.com?

Nisi baš jasno napisao koji je točno MBW, odnosno koji je točno model baterije (piše na njoj, ako nigdje drugdje) pa ti ne mogu bolje pomoći.

JE li to ova?

secure.l-f-l.com/cgi-bin/cp-app.cgi?pg=prod&ref=M8433GB
25.01.2014 | 23:06
www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_osac...acat=0&_from=R40

Nesto od ovih si naruci. Ja od njega uzimam, dosla mi je upravo jedna za MBP 13, 101% kapaciteta, 1 cycle, identicna ko original. Sam ne znam zakaj su za ovaj MB tak skupe, ja sam za MBP platio 37 dolara i 5 shipping.
25.01.2014 | 23:08
smayoo kaže:
Ako je punjač zamjenski, može biti da neće raditi bez baterije (makar i potpuno krepane). JA imam takav zamjenski punjač. Kad je baterija izvađena, laptop ne radi samo s tim punjačem, a s originalnim radi.

Konjina, provjerio si na laptopbatteries.com?

Nisi baš jasno napisao koji je točno MBW, odnosno koji je točno model baterije (piše na njoj, ako nigdje drugdje) pa ti ne mogu bolje pomoći.

JE li to ova?

secure.l-f-l.com/cgi-bin/cp-app.cgi?pg=prod&ref=M8433GB

Smayoo, ovo je za iBook

MB unibody je jedno 5 godina mladji i ima ugradjenu bateriju.
25.01.2014 | 23:31
Ne znam napamet kako koji Macbook izgleda i kakvu bateriju ima. Trebamo točnu informaciju za koji *TOČNO* MBW se traži baterija? Jabučica, About This Mac, More info, pa pročitati Model Identifier kako piše u system profileru.
26.01.2014 | 08:50
smayoo kaže:
Ne znam napamet kako koji Macbook izgleda i kakvu bateriju ima. Trebamo točnu informaciju za koji *TOČNO* MBW se traži baterija? Jabučica, About This Mac, More info, pa pročitati Model Identifier kako piše u system profileru.

Ima samo jedan Macbook white unibody, tak da OP nije bas bio nerazumljiv. Tj. jedan dizajn, u koji onda ide ista baterija. Kao i kod MBPa 5.5 i 7.1 (mid 2009 i mid 2010), modeli su razliciti (cipset prvenstveno), no baterije dimenzijama iste. Tako je i ovdje. 2009 ima 60 Wh, 2010 63.5 Wh. No kako obje rade u bilo kojem modelu, bolje uzeti ovu jacu. Tako sam i ja u MBPu 2009 60 Wh zamijenio sa 63.5 Wh bez problema prije par godina.

Sad sam malo to gledao, zgodno je kolko je donijela promjena u nezamjenjive baterije. U slucaju MBa, Alu unibody 45 Wh, plastic/alu(MBP) unibody 60 Wh. U slucaju MBPa 15'', late 2008 50Wh, mid 2009 73 Wh.
26.01.2014 | 14:01
Ali ja ne znam sve modele maca napamet. Znam ih samo pronaći u Mactrackeru po model ide tifier ili po godištu modela.
No, kad već točno znaš što čovjeku treba, pomozi mu onda naći bateriju. Meni je to najlakše po oznaci modela (Annnn), ali ti ocito znas i bez toga.
26.01.2014 | 15:08
@lukarak ja tražio na eBay ali ovo nisam našao.hvala. Čak i nije toliko skupo koliko sam očekivao. Koliko si ti čekao isporuku ?
@ smayoo model je A1342 ako si na to mislio . A sad ću pogledat na laptopbatteries
Hvala svima na odgovorima šta bi bez vas
26.01.2014 | 15:12
Dobro, a jesi li pokušao naći drugi punjač , kao prvo?
26.01.2014 | 15:50
@jzelko sutra ću vidjeti jel do punjaca ali svejedno mi javlja grešku na baterije tako da svejedno moram mjenjati bateriju
26.01.2014 | 20:13
smayoo kaže:
Ali ja ne znam sve modele maca napamet. Znam ih samo pronaći u Mactrackeru po model ide tifier ili po godištu modela.
No, kad već točno znaš što čovjeku treba, pomozi mu onda naći bateriju. Meni je to najlakše po oznaci modela (Annnn), ali ti ocito znas i bez toga.

Sta smo nervozni....

Ja trazim na ifixitu. Najlakse je naci model.

Pomogao sam mu vec u postu prije.
26.01.2014 | 20:16
konjina kaže:
@lukarak ja tražio na eBay ali ovo nisam našao.hvala. Čak i nije toliko skupo koliko sam očekivao. Koliko si ti čekao isporuku ?
@ smayoo model je A1342 ako si na to mislio . A sad ću pogledat na laptopbatteries
Hvala svima na odgovorima šta bi bez vas

Narucio sam 31.12, doslo je 22.1. Zapravo je doslo 20.1, ali islo je na carinu jer je doslo putem svedske poste, a oni su paranoicni oko toga jer preko toga idu mobiteli za Hr. Pa su ovo otvarali, i kad su vidjeli bateriju su zakljucili da ih to ne zanima. A inace su ju mogli ocarinit. No hvataju se samo mobitela, to im je sigurna lova. Ovo je mogla bit i zamjenska, pa ne bi dobili pare
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, Anonimci (1110)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO