Apple akcije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple akcije

25.01.2014 | 01:16
Odmah na pocetku da se ogradim od vrištanja ako mi je promakla tema i zamolim da mi se privatno posalje link na temu gdje se stavljaju obavijesti o Apple akcijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

... i ako nema da se ista tema formira na vidljivom mjestu.
25.01.2014 | 02:05
Nemamo takvu temu. Ako je želiš, slobodno je formiraj.
25.01.2014 | 09:34
Mozemo temu staviti samo na neko vidljivije mjesto da s vremenom ne padne, ako moze biti u rangu s faq (gdje kupiti ram, bateriju, ... i tu da budu i akcije).

Smayoo odradi to ako mozes. Thx.
25.01.2014 | 20:51
A što da stavim na sticky? Ovaj naš razgovor? Zašto?
Ako imaš informaciju o Apple akcijama u Hrvatskoj, napiši post. Ako vidimo da se "primio", tj da ljudi i dalje dopisuju uvijek aktualne akcije, stavit ćemo temu da bude sticky. Kakve svrhe ima staviti sticky temu koja ima informaciju o nekoj trgovačkoj akciji koja je davno prošla?
25.01.2014 | 23:02
Da se ubacim kao Apple Reseller profesionalac...

Generalno "akcije" kod Applea su rijetke jer je politka kompanije da čvrsto drži vrijednost svojih proizvoda, pa tako i cijene, a ako i dođe do sniženja, a to se događa rijetko, onda je to trajno, a ne neka privremena "akcija". Apple se drži načela just-in-time kod proizvodnje, logistike i prodaje, pa tako uvijek ima izuzetno niske zalihe, pogotovo kada se zna da je neki proizvod pri kraju svojeg ciklusa.

Ono što se zna dogoditi u manjim zemljama, gdje je Apple prisutan putem zastupnika, jest da se prilikom objave novih modela Apple trgovci rješavaju tekućih modela koji su se zatekli na lokalnom lageru, pa tada njih ponude po nešto nižoj cijeni, ali iz mojeg iskustva nikada to ne bude nešto spektakularno, a obično se radi o svega par komada što se onda brzo proda.

Zadnja "akcija" koja je bila vrijedna spomena je bilo kada smo povodom iParty događanja na Jabučnjaku imali akciju u kojoj se najnoviji iMac 27" model nudio članovima Jabučnjaka po praktično ulaznoj cijeni za naše trgovce +1 kn. Tada je više naših članova to iskoristilo, ali nakon toga ne pamtim nešto gdje se neki Mac nudio super povoljno.

No, tvoja inicijativa je svakako pozitivna i možeš pokušati, pa ćemo, kao što Smayoo kaže, vidjeti hoće li se "uhvatiti"!
26.01.2014 | 02:27
Hvala dpasaric na objasnjenju, ako ce biti neke akcije tu ubacimo.
26.01.2014 | 11:41
Da, Apple akcije su rijetke... Nažalost... Tu i tamo se neka dogodi, kao ona u HGSpotu prošli tjedan.
Sjećam se da je i iStyle, barem tu u Zagrebu, prije par godina znao imati rasprodaje starih i demo modela. Ljudi su znali stajati cijelu noć pred dućanom u Vlaškoj ulici kako bi se dokopali, naprimjer, iMaca starog pet, šest godina koji je uz to bio i izložbeni primjerak...
26.01.2014 | 15:48
Ja sam u iStyle nabavio prvi Retina model 2012, prošao je možda koji mj. od kad je laptopo izašao. Imali su 10% popusta dva dana na sav asortiman, staro i novo! Tako da tu i tamo imam popusta samo treba naletiti.
27.01.2014 | 16:56
Borostef kaže:
Sjećam se da je i iStyle, barem tu u Zagrebu, prije par godina znao imati rasprodaje starih i demo modela. Ljudi su znali stajati cijelu noć pred dućanom u Vlaškoj ulici kako bi se dokopali, naprimjer, iMaca starog pet, šest godina koji je uz to bio i izložbeni primjerak...

Što se tiče HGSpota, oni su prevara, naprave oglas i reklamiraju, ali nigdje ne napišu da se radi o po JEDNOM primjerku tih modela.

A u iStyleu su bili barem otvoreni i korektno su napisali što točno imaju, koliko toga ima i koliko košta. Udruga za koju volontiram se stala u red i uzeli su iMaca 24 iz 2008 za 3000 kn, ako se dobro sjećam. Znači tada je to bio cca 2-3 godine star stroj, makar demo... Koristi se još uvijek, kao nov, bez zamjerke.
28.01.2014 | 05:01
Mene zanima sljedeće. Pošto sam dosta na relaciji London - Zagreb, često posjetim njihov dućan u Reagent streetu i ono što sam vidio je mogućnost financiranja kupovine, odnosno, nešto slično Zubakovom najmu vozila.

Evo link
store.apple.com/uk-business/browse/campaigns/macleasing

Ima možda tko kakvu informaciju da li bi ovo moglo doći u Hrvatsku?
Jako zgodna stvar i mislim da se isplati, pogotovo za profesionalce.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 16 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO