Apple akcije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple akcije

25.01.2014 | 01:16
Odmah na pocetku da se ogradim od vrištanja ako mi je promakla tema i zamolim da mi se privatno posalje link na temu gdje se stavljaju obavijesti o Apple akcijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

... i ako nema da se ista tema formira na vidljivom mjestu.
25.01.2014 | 02:05
Nemamo takvu temu. Ako je želiš, slobodno je formiraj.
25.01.2014 | 09:34
Mozemo temu staviti samo na neko vidljivije mjesto da s vremenom ne padne, ako moze biti u rangu s faq (gdje kupiti ram, bateriju, ... i tu da budu i akcije).

Smayoo odradi to ako mozes. Thx.
25.01.2014 | 20:51
A što da stavim na sticky? Ovaj naš razgovor? Zašto?
Ako imaš informaciju o Apple akcijama u Hrvatskoj, napiši post. Ako vidimo da se "primio", tj da ljudi i dalje dopisuju uvijek aktualne akcije, stavit ćemo temu da bude sticky. Kakve svrhe ima staviti sticky temu koja ima informaciju o nekoj trgovačkoj akciji koja je davno prošla?
25.01.2014 | 23:02
Da se ubacim kao Apple Reseller profesionalac...

Generalno "akcije" kod Applea su rijetke jer je politka kompanije da čvrsto drži vrijednost svojih proizvoda, pa tako i cijene, a ako i dođe do sniženja, a to se događa rijetko, onda je to trajno, a ne neka privremena "akcija". Apple se drži načela just-in-time kod proizvodnje, logistike i prodaje, pa tako uvijek ima izuzetno niske zalihe, pogotovo kada se zna da je neki proizvod pri kraju svojeg ciklusa.

Ono što se zna dogoditi u manjim zemljama, gdje je Apple prisutan putem zastupnika, jest da se prilikom objave novih modela Apple trgovci rješavaju tekućih modela koji su se zatekli na lokalnom lageru, pa tada njih ponude po nešto nižoj cijeni, ali iz mojeg iskustva nikada to ne bude nešto spektakularno, a obično se radi o svega par komada što se onda brzo proda.

Zadnja "akcija" koja je bila vrijedna spomena je bilo kada smo povodom iParty događanja na Jabučnjaku imali akciju u kojoj se najnoviji iMac 27" model nudio članovima Jabučnjaka po praktično ulaznoj cijeni za naše trgovce +1 kn. Tada je više naših članova to iskoristilo, ali nakon toga ne pamtim nešto gdje se neki Mac nudio super povoljno.

No, tvoja inicijativa je svakako pozitivna i možeš pokušati, pa ćemo, kao što Smayoo kaže, vidjeti hoće li se "uhvatiti"!
26.01.2014 | 02:27
Hvala dpasaric na objasnjenju, ako ce biti neke akcije tu ubacimo.
26.01.2014 | 11:41
Da, Apple akcije su rijetke... Nažalost... Tu i tamo se neka dogodi, kao ona u HGSpotu prošli tjedan.
Sjećam se da je i iStyle, barem tu u Zagrebu, prije par godina znao imati rasprodaje starih i demo modela. Ljudi su znali stajati cijelu noć pred dućanom u Vlaškoj ulici kako bi se dokopali, naprimjer, iMaca starog pet, šest godina koji je uz to bio i izložbeni primjerak...
26.01.2014 | 15:48
Ja sam u iStyle nabavio prvi Retina model 2012, prošao je možda koji mj. od kad je laptopo izašao. Imali su 10% popusta dva dana na sav asortiman, staro i novo! Tako da tu i tamo imam popusta samo treba naletiti.
27.01.2014 | 16:56
Borostef kaže:
Sjećam se da je i iStyle, barem tu u Zagrebu, prije par godina znao imati rasprodaje starih i demo modela. Ljudi su znali stajati cijelu noć pred dućanom u Vlaškoj ulici kako bi se dokopali, naprimjer, iMaca starog pet, šest godina koji je uz to bio i izložbeni primjerak...

Što se tiče HGSpota, oni su prevara, naprave oglas i reklamiraju, ali nigdje ne napišu da se radi o po JEDNOM primjerku tih modela.

A u iStyleu su bili barem otvoreni i korektno su napisali što točno imaju, koliko toga ima i koliko košta. Udruga za koju volontiram se stala u red i uzeli su iMaca 24 iz 2008 za 3000 kn, ako se dobro sjećam. Znači tada je to bio cca 2-3 godine star stroj, makar demo... Koristi se još uvijek, kao nov, bez zamjerke.
28.01.2014 | 05:01
Mene zanima sljedeće. Pošto sam dosta na relaciji London - Zagreb, često posjetim njihov dućan u Reagent streetu i ono što sam vidio je mogućnost financiranja kupovine, odnosno, nešto slično Zubakovom najmu vozila.

Evo link
store.apple.com/uk-business/browse/campaigns/macleasing

Ima možda tko kakvu informaciju da li bi ovo moglo doći u Hrvatsku?
Jako zgodna stvar i mislim da se isplati, pogotovo za profesionalce.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

damir1, Gjuroo, iAnte, Riba, robee, rusty, Anonimci (369)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO