MacBook ekran potamnio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook ekran potamnio

19.01.2014 | 00:45
Pozdrav!

Uključim večeras MacBook late 2006. i odjednom se ekran zatamni, kao da računalo pane u nekakav sleep, ali ipak u pozadini se vidi desktop i browser. Mogu pomicati strelicu trackpadom i micati browser samo što to sve izgleda kao da radim na digitronu iz osamdesetih. Slutim da se radi o grafici? Moželi mi neko reći precizniju dijagnozu?

HVALA!

Uprilogu video ekrana:

youtu.be/r1u-m9VnUpQ
19.01.2014 | 01:13
mislim da je lampa lcd
19.01.2014 | 01:16
Sve je OK s grafuljom. Crkao ti je LCD backlight. To ti je fluorescentna cijev i komad elektronike koji generira pobudni napon. Na 7-8 godina starom stroju, moglo je crći i jedno, i drugo. Popraviti se da, ali je vjerojatno najisplativije naći na E-bayu cijeli top cover i zamijeniti.
19.01.2014 | 01:25
Hvala na odgovorima!

Stroj je star, ali u ovim recesijskim vremenima probat ćemo ga još jednom zakrpiti

Je li to ovaj dio?

www.amazon.com/Macbook-Backlight-Inverte...d-13-3/dp/B003CNYC4C
19.01.2014 | 08:47
cavarovobrdo kaže:
Hvala na odgovorima!

Stroj je star, ali u ovim recesijskim vremenima probat ćemo ga još jednom zakrpiti

Je li to ovaj dio?

www.amazon.com/Macbook-Backlight-Inverte...d-13-3/dp/B003CNYC4C

Da, samo vjerojatno nije to, nego bas lampa.

Inverter imam jedan viska, ak si iz Zg, javi se na PP, dodji po njega pa probaj promijenit, nemres fulat po tutorialu s IFIXITA. No, ak je lampa, onda je to malo zesci problem, da se promijenit i to, ali je pimplav posao.
19.01.2014 | 09:16
Vjerojatno inverter, da je lampa, tada bitrokirala jedno vrijeme i onda krepaja.
19.01.2014 | 11:56
Da, dakle, to je komad elektronike koji "pogoni" fluo-cijev. Možda je u njemu problem, a možda je u fluo-cijevi. Ne možeš biti siguran dok ne probaš zamijeniti jedno od to dvoje.
19.01.2014 | 13:25
zabac kaže:
Vjerojatno inverter, da je lampa, tada bitrokirala jedno vrijeme i onda krepaja.

Ne mora bit da trokira. Iz iskustva.
19.01.2014 | 16:52
Točno, ako se dogodi da negdje popusti taljeni ili lijepljeni spoj cijevi s elektrodom, tu iscuri plin i momentalno prestane svijetliti cijev.
19.01.2014 | 22:00
Hvala na susretljivosti i ponuđenoj pomoći. U Hercegovini sam tako da trenutno ne mogu do Zagreba. Najbliži mi je Split za rješavanje problema. Može li mi netko preporučiti servis ili nekog pouzdanog u Splitu, ili okolici, tko bi mi mogao riješiti kvar? HVALA!

Ili ako netko od vas prolazi kroz Široki Brijeg nek ponese dio i navrati na vino, pršut, sir iz mišine i krumpire ispod sača
30.01.2014 | 14:12
Može li mi netko preporučiti servis ili nekoga u Splitu tko bi mogao otkllonit kvar na mom računalu? HVALA!
30.01.2014 | 14:32
Probaj njih pitati.
www.depoltrade.hr/hr/kontakt/kontakt.html
06.02.2014 | 19:39
Pitao sam, rekli su mi da računala šalju u Zagreb na servis i da mi se ne isplati popraviti MacBook black. Znači, moram tražiti dalje, ne mogu vjerovati da nitko u Dalmaciji ne popravlja apple?
06.02.2014 | 19:48
Zašto ne možeš vjerovati? Pa nije Dalmacija baš centar svijeta...
06.02.2014 | 19:48
Kruta starnost !
06.02.2014 | 21:26
Probaj nešto prizemnije kupiti, pa budeš vidio da ni to neide.
06.02.2014 | 21:33
Eto, nisam htio biti baš tako grub...
06.02.2014 | 21:41
To je stvarno žalosni i ide na sramotu trgovaca, a i firmi zastupnika koje su se koncentrirale u ZG-u.
Bio po Italiji/Francuskoj i u vukojebini (doslovno vukojebini) ima cvječara, frizer, brijač i još štošta. Kod nas su ljudi sretni da netko u zaseoku otvori birtiju i dučan.
07.02.2014 | 23:01
Definitivno sam protiv svake centralizacije. Šteta što se apple ne zove Der Apfel, onda bi imali servise i u "ruralnim" dijelovima Hrvatske.
08.02.2014 | 11:56
Ako mene koji sam iz Zagreba to smeta, mogi si misliti kako je onima kojima je to realnost.
Kad se još zna da ni kurirske službe ne posjećuju baš sve kutove Hrvatske, stvarno ti treba zlo doći!
08.02.2014 | 12:36
cavarovobrdo kaže:
Uključim večeras MacBook late 2006. i odjednom se ekran zatamni, kao da računalo pane u nekakav sleep, ali ipak u pozadini se vidi desktop i browser. Mogu pomicati strelicu trackpadom i micati browser samo što to sve izgleda kao da radim na digitronu iz osamdesetih. Slutim da se radi o grafici? Moželi mi neko reći precizniju dijagnozu?

Jesi li probao tipke za smanjivanje i pojacavanje svjetline ekrana? S jednim Macbookom sam imao iste simptome, ali je smanjivanje brightnessa i vracanje nazad znalo rijesiti problem na par sati
13.03.2014 | 18:00
Pacijent je ponovo ziv
20140313_112836.jpg
13.03.2014 | 22:21
Jeeeeej!
14.03.2014 | 11:36
saint kaže:
Pacijent je ponovo ziv

Lampa u ekranu ili inverter?
14.03.2014 | 12:34
Vjerovao ili ne sve troje,Kabal invertera,inverter(probio visoki napon ) i lampa koja je pustala.Ali najvaznije je da je opet ziv
15.03.2014 | 14:18
Radi mali ko veliki. Wieder zu Hause
IMG_1394885378_V.jpg
17.03.2014 | 00:42
Super, no nešto mi govori da buš uskoro morao mjenjati magsafe konektor na punjaču...
Kad ti ovako stoji uštekaj ga obrnuto, da kabl ide od konektora prema tebi uz lijevu stranu leptopa...
17.03.2014 | 09:01
@cavarovobrdo: imam ti original punjač sa ravnim magsafe za MacBook, možemo trampiti za taj L
18.03.2014 | 00:09
Ovo je zamjenski, moj original se pokvario ima par mjeseci.
18.03.2014 | 09:06
nije ni cudno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (804)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO