SonyEricsson T610 i sinhronizacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SonyEricsson T610 i sinhronizacija

22.10.2003 | 13:09
daklem, bacih se u trošak i kupih si divan i pomalo smiješan (onaj dio s kamerom) mobitel. da bi bilo zgodno imat pravi joystick na mobitelu, a ne ono čudo kaj trči (trči? gmiže..!) bilo bi, no i ovak je guba upravljat slideshow-om s mobitela. kul.
ali, kaj me fest muči je sinhronizacija. radi, ali (idem se derat malo, da bude problem uočljiviji): JEL ITKO SKUŽIL PRAVILA???
Ajme... u Address Booku upišem ime+przime+mob1+mob2+mail… uvalim u T610. Sve 5. Dodam u mobitelu 2 broja, pozaugam izmjene na PowerBook i kad tamo, svima su imena skočila u prezimena, pa mi za ženu piše [ime]+Melanija Belaj+…ostatak podataka… ispravim, vratim, pokrenem PhoneAgent a on mi vrati podatke ovak: Belaj, Melanija+…ostatak podataka…
Ma ko je tu lud? (osim mene. a ja sam i zbunjen…)
Itko s iskustvom?
22.10.2003 | 22:20
Nisam imao slicnih problema. Istina, nisam testirao na "debelom adresaru", ali ono sto sam napravio proslo je bez greske.

Poceo sam s updateom iSynca i Bluetootha. Nakon toga sam ubo (tom prilikom u G3 iMac) D-Linkov BT adapter, pairao T610 koristeci BT Setup Assistent, izignorirao sve njegove opcije da ista od sinhronizacije obavi odmah i nakon toga presao na iCal/AddressBook test.

U mobitelu je bilo nekoliko unosa u kalendaru i oko 170 ljudi u imeniku. iMac je imao Address Book sa svega desetak unosa, ali zato pun iCal sa 6 razlicitih kategorija. Kad sam vidio koje opcije iSync nudi, otisao sam u iCal i dodao novu kategoriju, "Mobitel", te setirao iSync da unose iz mobitela ugura u istoimeni iCalov kalendar.

Prije synca sam odabrao opciju da NE synca unose iz Address Booka koji imaju samo e-mail adrese.

iSync je radio transfer cca. 2 minute i sve je bilo tamo gdje sam i ocekivao - na telefonu su se pojavili unosi iz Address Booka, uredno poslozeni u rubrike u kojima sam ih i ocekivao, preslikao se kompletan iCal (naravno, sad je sve bio jedan kalendar!), a iz mobitela u Mac je isto tako uredno preslo svih 170 brojeva telefona (nisu bili upisani drugi podaci!) i kalendar koji se preslikao u "Mobitel" kategoriju.

Nakon toga testirao sam dodavanje i brisanja unosa, kako na mobitelu tako i na Macu - sve je proslo bez greske.

U tvom slucaju se mogu samo nadati da koristis stari BT ili iSync SW, a ako to nije slucaj onda cu biti puno pazljiviji kada konacno odlucim ponoviti opisanu "operaciju" sa svojim T610.

Trenutno mi najvise smeta sto se sistemski BT prefsi redovito ruse cca. 20 sekundi nakon sto ih pokrenem. Sve drugo radi uredno, a i dalje me veseli SMS reply nakon sto mi Mac javi da me XY zove.

Ono sto me ne veseli je cinjenica da Mophun ne podrzava Maca pa sam osudjen i dalje na PC developing. Steta - podrzan je CodeWarrior, ali sami (exe) alati nisu prebaceni na Maca. Zivim u nadi.

P.S. Trazim silikonsku futrolu za njega pa ako itko zna gdje ih se moze nabaviti...
23.10.2003 | 17:53
Janko, zašto ne zoveš jedan poznati broj, ili došećeš u susjedstvo
Imam sve za prepisivanje kod sebe
23.10.2003 | 17:58
Hm, je li itko skužio da ČčĆćŽžŠšĐđ iz AddressBooka sasvim ISPRAVNO interpretiraju i na LCD-u telefona?
23.10.2003 | 18:34
Jos da ih i iPod kuzi. To je vec drugi razlog za ga baciti kroz prozor.
24.10.2003 | 13:47
Hm, je li itko skužio da ČčĆćŽžŠšĐđ iz AddressBooka sasvim ISPRAVNO interpretiraju i na LCD-u telefona?

A kako se ć i Ć unose na telefonu? Sve sam ostalo pronašao, ali ć i Ć kao da ne postoje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO