Procjena Macbook Air 2.1 A1304
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Procjena Macbook Air 2.1 A1304

15.01.2014 | 15:42
Ovako, prodajem svoj MacbookPro 13, mid 2010 (prodaje se u oglasniku) i ponuđen mi je u zamjenu Macbook Air 2.1 A1304. Koliko uopće vrijedi taj laptop i koliko bi bilo pristojno i realno da tražim nadoplate?

Air ima 2 GB RAM, 120 GB HD, Nvidia 9400 256, baterija 360 ciklusa.

Unaprijed hvala.
15.01.2014 | 17:47
www.mac2sell.net/
15.01.2014 | 17:55
Mac2sell kaže 1500 kn. U ovom bi se slučaju složio, s tim da provjeriš u kakvom je zaista stanju baterija (koliko drži) jer je 360 ciklusa negdje blizu polovice životnog vijeka, što znači da imaš već relativno visoku šansu da baterija više ne valja (800 ciklusa je statistički očekivan životni vijek). Ako je baterija još upotrebljiva, onda 1500 kn.
15.01.2014 | 18:15
Hvala na brzim odgovorima!
15.01.2014 | 18:20
Samo ne znam da će ga netko dati za te pare, bar po oglasima.
15.01.2014 | 18:26
Osobno mislim da su na toj stranici nekako male cijene (ako usporedimo sa cijenama po oglasima) i isto mislim da nema šanse da ga netko proda po toj cijeni. Mislim da mu je mana to šta se ne može nadograđivati ram (koliko je to sad bitno ili nebitno) a ne znam jel se može u njega staviti ssd i šta bi se onda dobilo sa tim.
15.01.2014 | 19:12
Jučer prekjučer smo zaključili da Mac2sell kaže za iMac 2008 da vrijedi 4500 (tako nešto), a nas nekoliko se složilo da za takav stroj ne treba dati više od 1000-2000 ili 3000-4000 (kako tko). Ja sam siguran da Mac2sell nije prenizak, nego ako je išta, onda je previsok. To što netko traži u oglasu, ne znači da toliko i dobije.
Air iz 2008 je već lagano kramica, pogotovo s 2 GB RAM. SSD te može tu spasiti jer swap ispada brži, ali što bi stalno swapanje RAM-a učinilo SSD-u (koliko bi mu to skratilo životni vijek), to ne znam. Nisam siguran da ti se isplati metati SSD u stroj koji vrijedi manje od tog SSD.
15.01.2014 | 19:16
mac2sell kaže 1860 kn i da: puno su više cijene u oglasniku za isti Air, rekao bih i opravdano, jer stroj je vrlo upotrebljiv i dovoljno brz za "po doma i okolonaokolo"

btw...interesantno: neki dan su u drugom topicu o cijeni iMaca svi nudili cca 2000kn za iMac koji po mac2sell-u vrijed 4800 kn

ovdje pak kontra...

istina je negdje između kao i uvijek
15.01.2014 | 19:23
Damirst kaže:
Osobno mislim da su na toj stranici nekako male cijene (ako usporedimo sa cijenama po oglasima) i isto mislim da nema šanse da ga netko proda po toj cijeni. Mislim da mu je mana to šta se ne može nadograđivati ram (koliko je to sad bitno ili nebitno) a ne znam jel se može u njega staviti ssd i šta bi se onda dobilo sa tim.

120 GB SSD je standardno u njemu ....bar tako navode na: www.everymac.com/systems/apple/macbook-a...late-2008-specs.html

btw tamo vele....Est. Current Retail: US$650-US$850

sa OSX 10.6.8 - 2 GB rama mu je uglavnom dosta
15.01.2014 | 19:44
Mislim da onome koji prodaje, Mac2sell kaže male cijene, a onaj koji kupuje visoke cijene.
15.01.2014 | 19:55
Sin kaže:
120 GB SSD je standardno u njemu ....bar tako navode na: www.everymac.com/systems/apple/macbook-a...late-2008-specs.html

Ja gledam u Mactrackeru. Air 2,1 ima par podvrsta. Drive može biti 120 GB HDD ili 120 GB SSD. Takt procesora 1,6 ili 1,8. I još dvije-tri nebitne razlike.

Onaj jeftiniji (1,6GHz i 120 GB HDD) je u Mac2sell 1500 kn.

Na 10.6.8 je 2 GB RAM dosta ako ne koristiš Safari i ako se držiš unutar 2-3 otvorene aplikacije, i to ne zahtjevne - surfalica, mail, open office, točka. Preko toga počne swap.
15.01.2014 | 21:55
smayoo kaže:
Sin kaže:

Ja gledam u Mactrackeru. Air 2,1 ima par podvrsta. Drive može biti 120 GB HDD ili 120 GB SSD. Takt procesora 1,6 ili 1,8. I još dvije-tri nebitne razlike.

Onaj jeftiniji (1,6GHz i 120 GB HDD) je u Mac2sell 1500 kn.

Na 10.6.8 je 2 GB RAM dosta ako ne koristiš Safari i ako se držiš unutar 2-3 otvorene aplikacije, i to ne zahtjevne - surfalica, mail, open office, točka. Preko toga počne swap.

Po mac2sellu je njegov MBP 13 7,1 (mid 2010) sa 6 GB rama i 60 GB SSDom 3000 kn On trazi 4700.

S druge strane za moj MacBook 3,1 sa 6 GB i 2 diska koji sam prodao za 1900 kaze 2300 kn. Tak da mislim da mozemo taj sajt uredno otpisati sto se tice ikakve relevantnosti i odnosa cijena.

Znaci razlika cijene izmedju MBa 3,1 i MBPa 7,1 (oba sa 6 GB RAMa) je 700 kn, odnosno za 700 kn (po Mac2Sell-u) dobijes:

multitouch trackpad, LED ekran, mogucnost nadogradnje na 16 GB RAMa, jedno 10x brzu graficku, aluminijsko i tanje kuciste, mogucnost koristenja zadnjeg OSa, a ne samo Liona, AirDrop, OpenCL, CUDA, manji proizvodni proces CPU, duplo mladji stroj, itd.... itd.....

Svaka cast kreatorima, ali sajt gdje se dogadjaju ovakve idiotarije je sve nego koristan za usporedjivanje cijena.

Sto se tice ovog Aira, njegov osnovni problem je sto ima kriminalno malo RAMa, i to ga po meni cini prilicno malo vrijednim. 4 GB je danas apsolutni minimum, po meni, iako bi i na Airu sa 4 GB zbog toga rusio cijenu. Zato meni ovaj njegov MBP, koji ide do 16 GB daleko iskoristiviji, a time i skuplji, i bez barem 2500 kn nadoplate ga ne bi nikad dao u zamjenu. Mozes bit lagan koliko hoces, al ovo je futureproof masina, dok je ovaj Air dead end.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO