Imac rabljeni kupovina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac rabljeni kupovina

13.01.2014 | 23:21
Finn kaže:
ja nisam uspoređivao američke cijene s našima nego sam govorio u našem kontekstu. dakle, koliko su napuhane u startu toliko moraju biti napuhane i u prodaji. ne možeš kod nas kupiti stroj u trgovini, a kad ga želiš prodati prodavati ga po američkim cijenama - to je suludo.
nisam nigdje naveo da očekujem taj svoj stroj prodati za 1.500 €, ali da bih ga mogao ponuditi za 700 €, to jesam očekivao.

Pa gle, to je samo tvoje očekivanje. Možda će ti biti ispunjeno, a možda i ne. Napisao sam lijepo - NOVI bazni model Minija u istore.hr SA PDV košta 5500 Kn. A ti bi zamalo 6 godina star iMac (6 godina je puno, pogotovo za stroj koji očito ima konstrukcijski problem s održavanjem temperature) prodao za 5300...

i nije istina da je taj stroj preslab za današnje vrijeme, baš zato mislim da su ovo nerealne priče, jer ga ja cijelo to vrijeme najnormalnije koristim za grafički dizajn, npr., dakle za mnogo toga je on itekako solidan i nije "više nego slab".

A zašto bi ga onda prodavao? Dobar ti je za posao koji radiš, super je ispravan, sve 5... Zašto bi ga onda prodavao? Ha?

Moj osobni stav da za to ne bih dao više od 2000 je moj osobni stav. Nisam ja to nigdje predstavio kao službenu tarifu. Razlog zašto tako smatram je jednostavan - u 6 godina koliko sam aktivan na Jabučnjaku, da napraviš analizu postova u kojima su ljudi tražili pomoć ili se žalili na hardverski kvar OGROMNA VEĆINA (3/4 barem) otpada na "debele" alu iMacove (2008-2012). Kad dodaš k tome da je all-in-one koncept sa stajališta raspoloživosti i održavanja najlošiji mogući (crkne ti komp, crkao ti je i monitor, crkne ti monitor, crkao ti je i komp), ja jednostavno nisam čovjek koji stavlja ikakvu prednost na iMac u odnosu na Mini. Po meni, jedino u čemu je iMac bolji izbor od Minija je - Q-faktor. A on mi nije bitan.
13.01.2014 | 23:25
Prema svim argumentima definitvno je bolje onda uzeti mac mini za nešto veču cijenu!
13.01.2014 | 23:46
smayoo kaže:
A zašto bi ga onda prodavao? Dobar ti je za posao koji radiš, super je ispravan, sve 5... Zašto bi ga onda prodavao? Ha?

znaš i sam pa nije potrebno da ti na takve provokacije odgovaram, ne?
13.01.2014 | 23:59
Pa vidi, osim ako nemaš neki razuman odgovor, moja je pretpostavka da je stroj ipak pomalo raga pa bi ga se rado riješio prije nego nešto ozbiljno krepa. Ono - optika je odavno kaputt, možda nisi baš više ni u HDD siguran, bit će negdje u ekranu i prašina samo si se naučio to ignorirati, RAM-a fali za zadnji OS pa lagano kašlje kad ga natovariš... U redu je on za zezanje, surfanje i tako, neobavezne aktivnosti, ali za "get the job done", možda više i nije baš tako pouzdan. I siguran sam da tebi on ima uporabnu vrijednost znatno veću, a o emotivnoj da i ne govorimo (zato jesi tako "skočio"). Tako i meni moji Macovi. Svi do jednog. Zato ih i ne prodajem. A da, npr, stari MBP 2008 nekom i prodajem (što neću jer mi ga je žao dati za tako malo novca, a nije mi sila), iskreno bi mu nabrojao sve što ja znam da mu ne valja i pustio kupca da sam predloži cijenu. Ne bi mi palo na pamet da nakon 6 godina raubanja stroja do kostiju tražim za njega trećinu cijene koliko je koštao nov.
14.01.2014 | 00:04
morat ću te razočarat - ništa od navedenog. ideja je čisto bila prijeći na nešto novije dok ovaj još nešto vrijedi (i sve radi bez problema), ali bit će da nisam baš razuman...

edit:
onda ću ga radije još nadogradit koliko se može pa pičit sljedećih 5 godina dokle izdrži. tako bi bio na dobitku, a ovako samo gubim.
14.01.2014 | 00:18
Pa eto, tako i ja razmišljam za svoje. Derem ih dokle god idu, a onda ih poklonim klincima ili nekom drugom tko je nezahtjevan korisnik. Ako mu crkne, može mi samo reći "hvala" za vrijeme koje ga je imao besplatno na raspolaganju.

Ako ti je zaista dobar, onda ti sigurno vrijedi puno više, nego što možeš dobiti da ga prodaš. Tebi je dobro poznat i vrijedan, a svakom drugom je tek još jedan polovni iMac.
14.01.2014 | 00:25
Finn kaže:
morat ću te razočarat - ništa od navedenog. ideja je čisto bila prijeći na nešto novije dok ovaj još nešto vrijedi (i sve radi bez problema), ali bit će da nisam baš razuman...

edit:
onda ću ga radije još nadogradit koliko se može pa pičit sljedećih 5 godina dokle izdrži. tako bi bio na dobitku, a ovako samo gubim.

Neznam zasto ti to nije odmah palo napamet?
14.01.2014 | 00:41
Evo Finn pogledao sam, dakle to je iMac 24" 9,1 serija... dvije jezgre 2,66 GHz, do 8 GB RAM, sabirnica na 1066 MHz, disk do 1TB... fractal score mu je 19,8 gigaflopsa, grafička je za moderne igre preslaba, nije OpenCL podržana za pro aplikacije zadnje generacije... rekao bih da je to danas nešto u klasi 3-4 tisuće kuna, prije svega zbog lijepog 24" monitora i overall dobrog izgleda svega toga na stolu.
14.01.2014 | 05:07
saint kaže:

Ako su ovo masine iz nasih oglasa ja nebi da vise od cijena koje sam naveo i to da dobro provjerim stanje racunara.

MacBook3,1 13”late 2007 A1181 ovaj nisam nasao na oglasu

Ja sam ovaj prodao sa 1900 kn. Late 2007, ali novi topcase i bezel, tako da nema vise onu 'serijsku' gresku, i sa 6 GB rama i 2 diska.

Sasvim ok za 5 godina i 11 mjeseci star komp.

No to je Mac koji se jako lagano popravlja, i nema nekih hardverskih problema. Za nesto musicavo, makar i novije i jace, ne znam da bi dao nesto vise, makar i bio mac. No nemam iskustva s iMacovima.
14.01.2014 | 15:47
Imam u uredu dva ovakva 24" 8,1 iMaca i super sam zadovoljan s njima. Jedan sam kupio novi prije 5 godina i dalje radi savršeno bez greške. Drugi kupljen polovni za 4000 kn prije dvije godine zbog prašine iza ekrana, zamijenio napajanje, i dalje sasvim OK. Danas ne bih dao 4000 za taj stroj, ali moji će sigurno još godinama biti u pogonu.
14.01.2014 | 18:51
Q-faktor moram zaštitit!
07.02.2014 | 13:20
Na ovom forumu kao da svi pate od bipolarnog poremećaja. Dok sam ja kupovao iMac čitao sam kako je to strojčnina, best buy, izdržljiv, pogodan za sve poslove, da drži cijenu, da bez problema radi 5 g bez da zakašljuca, ma samo da ne mijauče. Sad čitam da je to kvarljivo smeće, ne vrijedi novaca, da se nemre prodat za mokru kiflu...ono bolje odmah bacit u smeće da ne smeta na stolu. Po ovim komentarima je Mac Mini novi bog. Svašta.
07.02.2014 | 14:58
ico00 kaže:
Na ovom forumu kao da svi pate od bipolarnog poremećaja. Dok sam ja kupovao iMac čitao sam kako je to strojčnina, best buy, izdržljiv, pogodan za sve poslove, da drži cijenu, da bez problema radi 5 g bez da zakašljuca, ma samo da ne mijauče. Sad čitam da je to kvarljivo smeće, ne vrijedi novaca, da se nemre prodat za mokru kiflu...ono bolje odmah bacit u smeće da ne smeta na stolu. Po ovim komentarima je Mac Mini novi bog. Svašta.

Mislim da nitko to nije baš tako rekao...
Ono što ljudi pokušavaju reći je da je, po njima, bolja investicija novi Mac Mini nego iMac star xy godina za praktički istu cijenu i tu su apsolutno u pravu.
Isto tako treba uzeti u obzir gdje živimo (cijene Mac računala) i u kakvoj ekonomskoj situaciji živimo. Kada to uzmeš u obzir omjer uloženo - dobiveno, čak i kod novih računala, je po meni na strani Mac Minija, pogotovo ako već posjeduješ monitor i drugu periferiju, kao što je to bio slučaj kad sam se ja odlučivao za kupovinu.
07.02.2014 | 15:11
ico00 kaže:

Prije bih rekao da si tada, kad si kupovao iMaca, percipirao samo one informacije koje si želio čuti. Ja sam uvijek imao isti stav što se iMaca tiče. Ovog "novog", to jest. Lampa mi je zakon. Nažalost, procesorski je preslaba za današnje potrebe.
07.02.2014 | 18:54
ico00 kaže:

Što bi to trebalo značiti "bipolarni poremećaj"? Ja sam desno orjentirani i ne mijenjam stranu!
Nema veze. Vadiš iz konteksta. Bilo je rijeći o točno određenom modelu (imac 24 2008), a ne općenito.
Oćenito gledano, polovno se kupuje jer se: a) ne može kupiti novo, b) ne želi kupiti novo po velikoj cijeni, c) želi kupiti zato da se isproba.
Ja isto mislim da je bolje kupiti jaći i novi Mini + monitor, nego stari slabiji iMac. U krajnjem slučaju MIini može biti vrhunski media centar (još ako je onaj model s daljinskim).
05.04.2014 | 18:55
Dečki evo javljam se sa novog maca minia i5 4 gb rama

Koristim ga mjesec dana i prezadovoljan sam za sada! Hvala Vam što ste mi dali savjet da ne kupujem rabljeno... Kupio sam novo mini i radi savršeno!
05.04.2014 | 19:42
Čestitke na kupovini... Nek te dugo i pouzdano služi. Uživaj.
05.04.2014 | 20:42
Nek te dobro sluzi,dobra je to masina
06.04.2014 | 12:01
Čestitam!
06.04.2014 | 15:34
Sad jos samo skupi love za upgrade rama i eventualno ssd pa ces biti jos zadovoljniji
09.04.2014 | 20:57
Čestitam, odličan je to Mac. Iskreno se nadam da će Apple nastaviti sa razvojem Minia.
09.04.2014 | 20:59
čestitam, super mašinče.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

abajo, drlovric, Joseph, Riba, robee, tmedven, Anonimci (398)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO