Mac Book Air- gdje vršiti pohranu time machine-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Book Air- gdje vršiti pohranu time machine-a

11.01.2014 | 21:36
Imam jedan tehnički problem sa Macbook air 13" 2012. godina. Pošto njega koristim za prezentacije vrlo rijetko spojen na mrežu itd. problem mi je time machine. Razmišljao sam staviti u SD slot ovo

www.plus.ba/proizvod/sd_card_transcend_64gb_xc_3.0_spd_class10 pa da na njega vrši backup. Na mrežni disk radi ako je spojen, ali u zadnje vrijeme nesto zeza mrežni disk, a ovo mi se cini prihvatljivo riješenje. Ne moram vanjski disk nositi sa sobom.

Savjet ?

Unaprijed hvala
11.01.2014 | 22:31
Može biti OK, ali računaj da ti dobar TM backup drive mora biti barem 50% veći od osnovnog diska. Inače ne služi svrsi. Mislim da ima neka điđa baš za Air, koja se ušteka u SD slot, a ima veći kapacitet, samo malo strši van. Mislim da je drlovric pisao o tome.
12.01.2014 | 09:20
smayoo vjerojatno misli na ovo http://theniftyminidrive.com/products
Elegantno.
12.01.2014 | 19:26
Hvala na savjetima i pomoći!

Miro
12.01.2014 | 19:41
Pogledaj sa Mugdimom(plus) mozda ti on moze nabaviti povoljnije nego sto je na netu.
12.01.2014 | 20:16
He he znam To sam i namjeravao.
22.01.2014 | 12:51
Prvi dio posiljke stigao!

fotografija1.JPG
Prilozi:
22.01.2014 | 13:05
Slika 2.

Prilozi:
22.01.2014 | 13:07
Jos cekam karticu!
Prilozi:
22.01.2014 | 13:10
Koje fancy pakiranje i boje, kao da su nausnice unutra....jedna i je.
22.01.2014 | 14:51
Nifty je cool. Jako prakticna stvar, samo steta nema ga za Retina 15 :/
22.01.2014 | 14:59
Kako to misliš? Zar ima poseban model za svaki Mac? Zašto?
22.01.2014 | 15:38
Da Smayo, za svaki Mac poseban model. Zasto ne znam.
22.01.2014 | 15:56
Pogledao sam na njihov site. Zato (naravno... ) što Apple nema jednako duboke slotove za SD karticu na svim Macovima, nego nekoliko tipova. Zato za neke modele ne nude uopće. Poanta je u tome da minimalno strši izvan ruba kućišta.
22.01.2014 | 19:29
hjoj ja bi jedan, ne iz potrebe nego iz cool factora HAHA
22.01.2014 | 20:26
Sto fali sticku?
22.01.2014 | 21:45
zabac kaže:
Sto fali sticku?

Ne možeš ga držati stalno uštekanog ako ideš okolo.
23.01.2014 | 00:14
Postoje i stickovi od 16GB koji strše izvan kućišta laptopa samo par mm. Ali zauzimaju jedan od samo dva USB porta. Oaim toga, ovi novi MBP i MBA (od 2012 naovamo) imaju puno veću brzinu čitanja SDXC kartice (preko 6 Gb/s, normalno, ako kartica podržava) nego USB sticka.
23.01.2014 | 07:42
Riba kaže:
zabac kaže:
Sto fali sticku?

Ne možeš ga držati stalno uštekanog ako ideš okolo.

Čemu ga držati stalno uštekanoga? Pa za back-up je.
@smayoo je rekao brzina, mada ni tu ne vidim problem, ako se radi preko noći.
Možda jer je ovako otmjenije!?
23.01.2014 | 07:58
zabac kaže:
Čemu ga držati stalno uštekanoga? Pa za back-up je.

Cesto ljudi smetnu s uma da je i za restore.

@smayoo je rekao brzina, mada ni tu ne vidim problem, ako se radi preko noći.

Cesto ljudi smetnu s uma da je i za restore.

Možda jer je ovako otmjenije!?

I to isto.
23.01.2014 | 08:56
@Zabac:

Promasio si poantu. Ovaj Nifty je za "Set and forget". Zato se toliko i trude da ne strse vani, da bi vise bio kao sastavni dio racunala a ne jos jedan USB stick.

Neko ce na njemu drzati iTunes bazu recimo. Ili multimediju za gledanju na putu. Ili dodatni backup vaznih dokumenata. Ili lokalni Time Machine...

Izuzetno prakticno za Air i rMBP koje (uglavnom) odlikuje jako mali SSD. Kada se pojave MicroSD kartice od 128GB (kasnije i vece), to je povecanje kapaciteta SSD za 50 ili cak 100%, sto uopce nije mala cifra.
23.01.2014 | 20:50
Koliko cesto radite restore?

Trazim uporabnu vrijednost. Estetska je neupitna.
23.01.2014 | 21:29
Stvarno si zapilio. Za tebe je očito nema. Ti nisi kupac za taj proizvod. Drugi jesu.
23.01.2014 | 21:33
30.01.2014 | 15:21
I pojavio se problem.

Dosla kartica sve spojio, restartovao Mac ali kartice nema. Odem u hardware info i tamo mi pokazuje ovo.

Slika_zaslona_2014_01_30_u_14.png

Ljetos normalno spajao karticu sa kamere, fotoaparata bez problema i pronalazio. ????????????
30.01.2014 | 15:32
I onda otkacio Mac sa externog monitora koji ima HUB i ponovo spojio i sada izbacuje ovo.

Slika_zaslona_2014_01_30_u_14-621bfd72b4077890c33d44c5e833408b.png
30.01.2014 | 15:42
OK, i kad opet spojiš monitor, što kaže?
30.01.2014 | 15:44
Da ga nema !
30.01.2014 | 15:54
Ja bi eventualno još probao s nekim drugim monitorom da budem siguran te, po mogućnosti s drugim MDP adapterom. A onda bi zaključio, ako problem perzistira, da imaš hardverski kvar na Airu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 40 minuta
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO