MBP Retina nakon cca godine dana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP Retina nakon cca godine dana

27.12.2013 | 12:20
Eto društvo, prije svega čestitka za Božić od moje malenkosti, a sada da krenemo na temu. Znači, nakon nepunih sedam mjeseci od kupovine MacBook Pro Retina 15", early 2013 modela s LG panelom druge generacije - prije tjedan dana počeo sam uviđati ghosting na dijelu ekrana gdje Mac prikazuje sat, stanje baterije, bluetooth, Time Machine i ostale shortcutove.
I to ako je desktop miran duže vrijeme (zapravo, desetak minuta je dovoljno) - pa se nakon toga na tipkovnici stisne tipka za razdjeljivanje otvorenih prozora, ili ga se stavi u sleep pa ga se krene vraćati "u život".
E sada, to još uvijek nije "probijem te" problem, ali sudeći po internetu - može biti samo gore - dok bolje ili ostati isto - ne može.
Kako još nisam uzeo Apple Care moram to riješiti do petog mjeseca 2014. godine. I prvo sam pomislio na servis dućana gdje sam laptop i kupio, no onda se sjetih da imam prijatelja zaposlenog u servisu drugog, poznatijeg zagrebačkog Apple dućana. Nazovem ga, pitam šta mi savjetuje, a on mrtav hladan da donesem laptop kod njega, jer ću tamo gdje sam ga kupio čekati pun %&/ˇ@!! da naprave što trebaju.
I još k tome, tip veli da će mi u 99 posto slučajeva novi ekran biti Samsung, i da je to kod njih gotovo za otprilike jedan dan.
E sada, pitate se zašto vam to sve pišem...
Zato jer je znanje majka mudrosti!
Ja primjerice nisam znao da laptop mogu kupiti u jednom a na servis ga slati u drugi dućan, iako i ovaj prvi ima vlastiti Apple servis.
I zato da svi, a pogotovo mi juniori u Apple svijetu, ne nasjedamo na fore prodavača kako je ghosting normalan, kako čak i Apple ima stranicu gdje to objašnjava -
support.apple.com/kb/HT5455 - i slično. Mi smo platili proizvod, i imamo prava koja ni ne znamo da imamo - pogovoto od 1. srpnja ove godine.
Također, Apple Care u Hrvatskoj vrijedi - i to treba imati za ovako skupe mašine.
To je to zasada - a temu otvaram i zato što me zanima koliko ljudi koji imaju Retinu a posjećuju ovaj voćnjak ima LG, odnosno Samsung panel - i koliko od Vas je imalo ikakvih burn in ili ghosting problema s njima?
To je to od mene, uživajte!
  • User
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 15:39
Imao LG panel i ghosting, odnio ga u Njemačkoj na servis (komp kupljen u Hrvatskoj) i nakon 5-6 dana dobio Samsung. Prodavač samo kimnuo glavom, iz čega se odma dalo prokužit da je problem čest

I naravno da ghosting nije normalan i da se treba tužit. Em je skupa mašina, em ju mnogi koriste za profesionalne primjene u kojima je kvaliteta ekrana kritičan zahtjev.

Otkad imam Samsung, nemam više problema.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 17:51
MBP Retina kupljen u Istyleu, nakon 2 mjeseca primjetio ghosting, odnio na servis u Istyle za 4 dana dobio laptop nazad sa
novim ekranom!
27.12.2013 | 18:29
Ja znam ljude kojima su mijenjali ekrane na laptopima kupljenim na drugim kontinentima, tako da nema zime. Dobit ces novi ekran.

I slazem se da je to problem kojeg trebas rijesiti.

Cujemo se u januaru kako smo pricali
28.12.2013 | 01:07
Imao sam isti problem, imaš temu negdje na forumu ovdje na Jabučnjaku i na MacKorisniku.

Ukratko, imao sam isti problem otišao u iStyle servis jer laptop je preko njih kupljen. Ekran su zamjenili, samo sam čekao dosta jer su imali neki problem sa carinjenjem robe, stim da je to bilo prije ulaska u EU. Možda sad ne bi trebali imati takvih problema budući da djelovi (mislim) ipak dolaze preko neke EU zemlje.

Da ne duljim priću svi neispravni LG ekrani se mjenjaju za samsung Samsung koji ne ma ghosting problem.

Odi u iStyle servis ako je tamo laptop kupljen, dečki ga zamjene i miran si.

Napomena: ekran dolazi u komadu zajedno sa kučištem LCDa, tako da je to sat vremena posla.
03.01.2014 | 22:54
Zamjenili mi ekran u iStyle-u, i opet LG...
A valjda će ovaj biti ok, nadajmo se...
Da sam razočaran, jesam
03.01.2014 | 23:05
Sigurno ih ima hrpa proizvedenih, pa ih treba potrošiti
03.01.2014 | 23:19
I najelegantnije ih se rijesiti ovdje u ovoj nasoj vukoj...ni.
03.01.2014 | 23:59
Da li će htjeti opet zamjeniti ako se i ovaj LG produhovi?
04.01.2014 | 01:24
Jamstveni rok je 6 mjeseci od zamjene ili godinu dana od kupnje Maca, što god je dulje od to dvoje.
04.01.2014 | 01:49
Znači sljedeći put bi ga moglo koštati par tisuća jer nisu stavili Samsungov panel?
Zaista utješno.
04.01.2014 | 02:44
A ništa, Apple Care i to je to...
Valjda će se u dvije i pol godine sve što ne valja pokazati...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 50 minuta
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO