MBP Retina nakon cca godine dana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP Retina nakon cca godine dana

27.12.2013 | 12:20
Eto društvo, prije svega čestitka za Božić od moje malenkosti, a sada da krenemo na temu. Znači, nakon nepunih sedam mjeseci od kupovine MacBook Pro Retina 15", early 2013 modela s LG panelom druge generacije - prije tjedan dana počeo sam uviđati ghosting na dijelu ekrana gdje Mac prikazuje sat, stanje baterije, bluetooth, Time Machine i ostale shortcutove.
I to ako je desktop miran duže vrijeme (zapravo, desetak minuta je dovoljno) - pa se nakon toga na tipkovnici stisne tipka za razdjeljivanje otvorenih prozora, ili ga se stavi u sleep pa ga se krene vraćati "u život".
E sada, to još uvijek nije "probijem te" problem, ali sudeći po internetu - može biti samo gore - dok bolje ili ostati isto - ne može.
Kako još nisam uzeo Apple Care moram to riješiti do petog mjeseca 2014. godine. I prvo sam pomislio na servis dućana gdje sam laptop i kupio, no onda se sjetih da imam prijatelja zaposlenog u servisu drugog, poznatijeg zagrebačkog Apple dućana. Nazovem ga, pitam šta mi savjetuje, a on mrtav hladan da donesem laptop kod njega, jer ću tamo gdje sam ga kupio čekati pun %&/ˇ@!! da naprave što trebaju.
I još k tome, tip veli da će mi u 99 posto slučajeva novi ekran biti Samsung, i da je to kod njih gotovo za otprilike jedan dan.
E sada, pitate se zašto vam to sve pišem...
Zato jer je znanje majka mudrosti!
Ja primjerice nisam znao da laptop mogu kupiti u jednom a na servis ga slati u drugi dućan, iako i ovaj prvi ima vlastiti Apple servis.
I zato da svi, a pogotovo mi juniori u Apple svijetu, ne nasjedamo na fore prodavača kako je ghosting normalan, kako čak i Apple ima stranicu gdje to objašnjava -
support.apple.com/kb/HT5455 - i slično. Mi smo platili proizvod, i imamo prava koja ni ne znamo da imamo - pogovoto od 1. srpnja ove godine.
Također, Apple Care u Hrvatskoj vrijedi - i to treba imati za ovako skupe mašine.
To je to zasada - a temu otvaram i zato što me zanima koliko ljudi koji imaju Retinu a posjećuju ovaj voćnjak ima LG, odnosno Samsung panel - i koliko od Vas je imalo ikakvih burn in ili ghosting problema s njima?
To je to od mene, uživajte!
  • User
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 15:39
Imao LG panel i ghosting, odnio ga u Njemačkoj na servis (komp kupljen u Hrvatskoj) i nakon 5-6 dana dobio Samsung. Prodavač samo kimnuo glavom, iz čega se odma dalo prokužit da je problem čest

I naravno da ghosting nije normalan i da se treba tužit. Em je skupa mašina, em ju mnogi koriste za profesionalne primjene u kojima je kvaliteta ekrana kritičan zahtjev.

Otkad imam Samsung, nemam više problema.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 17:51
MBP Retina kupljen u Istyleu, nakon 2 mjeseca primjetio ghosting, odnio na servis u Istyle za 4 dana dobio laptop nazad sa
novim ekranom!
27.12.2013 | 18:29
Ja znam ljude kojima su mijenjali ekrane na laptopima kupljenim na drugim kontinentima, tako da nema zime. Dobit ces novi ekran.

I slazem se da je to problem kojeg trebas rijesiti.

Cujemo se u januaru kako smo pricali
28.12.2013 | 01:07
Imao sam isti problem, imaš temu negdje na forumu ovdje na Jabučnjaku i na MacKorisniku.

Ukratko, imao sam isti problem otišao u iStyle servis jer laptop je preko njih kupljen. Ekran su zamjenili, samo sam čekao dosta jer su imali neki problem sa carinjenjem robe, stim da je to bilo prije ulaska u EU. Možda sad ne bi trebali imati takvih problema budući da djelovi (mislim) ipak dolaze preko neke EU zemlje.

Da ne duljim priću svi neispravni LG ekrani se mjenjaju za samsung Samsung koji ne ma ghosting problem.

Odi u iStyle servis ako je tamo laptop kupljen, dečki ga zamjene i miran si.

Napomena: ekran dolazi u komadu zajedno sa kučištem LCDa, tako da je to sat vremena posla.
03.01.2014 | 22:54
Zamjenili mi ekran u iStyle-u, i opet LG...
A valjda će ovaj biti ok, nadajmo se...
Da sam razočaran, jesam
03.01.2014 | 23:05
Sigurno ih ima hrpa proizvedenih, pa ih treba potrošiti
03.01.2014 | 23:19
I najelegantnije ih se rijesiti ovdje u ovoj nasoj vukoj...ni.
03.01.2014 | 23:59
Da li će htjeti opet zamjeniti ako se i ovaj LG produhovi?
04.01.2014 | 01:24
Jamstveni rok je 6 mjeseci od zamjene ili godinu dana od kupnje Maca, što god je dulje od to dvoje.
04.01.2014 | 01:49
Znači sljedeći put bi ga moglo koštati par tisuća jer nisu stavili Samsungov panel?
Zaista utješno.
04.01.2014 | 02:44
A ništa, Apple Care i to je to...
Valjda će se u dvije i pol godine sve što ne valja pokazati...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, Anonimci (1111)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO