ozbiljan powerbook problem- pomoc hitno!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ozbiljan powerbook problem- pomoc hitno!

04.11.2005 | 08:08
eto, neznam vise sta da radim, pa pisem vama...

nedavno sam imo topic da mi nesto nevalja sa sisttemom na powerbook-u (1.25, 2gb, 10.4.2). najbolji savjet koji sam dobio je da reinstaliram sistem.

kako sam orginalni istem ostavio u zg, a nisam htjeo kupit novi, skinuo sam jednu kopiju sa neta. istu onu koju sam skinuo i kad je tek izaso sistem. tako da je sigurno da ta radi.

krenem sa instalacinom, a problemi sve veci. nemogu ni porenut instalaciju. stalno mi javlja da moram restartat komp. onda probam iz drugog usera. dojem konacno do installa i tamo mi kaze da nemoze instalirat os x jer je doslo do greske. kad sitsnem save log, sve se smrzne. napominjem da od moza 30 pokusaja, samo sam 2 puta uspjeo doci do te obavijesti da nemoze instalirat. sve to je bilo popraceno brojnim kernel panickima i retart prozorima.

napravio sam backup sisteme sa ccc na vanjski hdd, pa sam probao sa njega dignut sistem. tu mi isto nastaje problem. trazi me name i password. kad upisem svoje admin podatke on mi kaze da su netocni.

za svaki slucaj sam jos skinuo jednu drugu kopiju sistema. ocito nije u tome svar. vjerujem da se nebi nista promjenilo ni da kupim opet novi sistem. jer ima neko kakvu ideju? pliz ljudi... ocajan sam
04.11.2005 | 11:44
Bojim se da je nekakav problem sa Powerbookom. Jesi li upgradeaom RAM? Probaj izvaditi sve dodatne RAM module i probaj sa svakim pojedinacno, mozda je jedan skuren. Takodjer iskljuci sve USB periferije za vrijeme instalacije. Nemas ni hardware test cd?
04.11.2005 | 11:49
upgradeo sam ram, ali se ovaj problem pojavio prije nego sto sam to napravio. probat cu, iako nije lako, jedan od sarafa na onoj plocici dolje mi je zaglavljen pa je poprilicno mucno to otvorit.

a da je skuren, jel bi mi se pokazivala oba u system profileru? zato jer kaze da imam dva modula od 1 gb

nemam nikakav cd. sve sam doma ostavio. mozda ga samo odnesem u genius bar. iako bi volio sam to rijesit jer je nemoguce tamo doc na red
04.11.2005 | 11:52
Da, i \"skureni\" RAM se pojavljuje u Profileru. Moraš ga bootati s HardwareTest CD-om da vidiš pravo stanje stvari.
04.11.2005 | 12:02
joooooj. jel ima negdje za download hardware test? ili neka alternativa?
04.11.2005 | 13:14
Lakse i brze ti je probat sa vadjenjem jednog po jednog modula. Preskoci genius bar i idi kupi posten alat za otvaranje.
Reci da su ti u \"birtiji genijalaca\" Jabucnjaku tako rekli.
04.11.2005 | 14:05
Birtija ! Amen to that... Nego, štočmo s onim Orehovcem od Nanoa ?
04.11.2005 | 14:47
Spremi, uskoro ce biti prilike da se pobrinemo oko toga. Biti ces obavijesten na vrijeme. Donest cu ja jos tih nanoa!
05.11.2005 | 01:26
promjenio ram. sad radi. jupi!!
05.11.2005 | 14:14
Ja sam zakon.
05.11.2005 | 20:54
Riba je napisao:
Ja sam zakon.

Gdje? Orehovac?! Rakija? Onan? Zakon?
05.11.2005 | 22:12
Vanjuška je napisao:
Riba je napisao:
Ja sam zakon.

Gdje? Orehovac?! Rakija? Onan? Zakon?

Pa jesam odmah rekao da je RAM!
  • EuCryL
  • Posjetitelj
06.11.2005 | 13:10
ajme njesra, cini mi se da meni modul od gige ne radi kak spada.. a nisam dobio apple harware test za powerbooka, a od ibooka mi ne radi..

jel ima gdje image za skinut?

Malo pogledao bolje i vidim da na Tiger Cdu postoji hardware test.. a ja brzopleti tražio poseban cd kak je prije dolazio..

držim fige..
  • EuCryL
  • Posjetitelj
06.11.2005 | 14:29
EuCryL je napisao:
ajme njesra, cini mi se da meni modul od gige ne radi kak spada.. a nisam dobio apple harware test za powerbooka, a od ibooka mi ne radi..

jel ima gdje image za skinut?

Malo pogledao bolje i vidim da na Tiger Cdu postoji hardware test.. a ja brzopleti tražio poseban cd kak je prije dolazio..

držim fige..

Prošao je sve testove, kaže da je u redu.. ali meni se čini da mi se nešto počeo štekat..
al opet mislim da brijem..

počeo sam se osjećat ko mlada mama koja ima prvo dijete pa bdije nad njim i čim mali kihne pomišlja na ptičju gripu..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 minuta
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO