Trackpad na Macbook pro nesluša
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trackpad na Macbook pro nesluša

14.12.2013 | 16:24
Dakle riječ je o Macbook pro 2006. Problem je u tome što mi se od jedamput zablesa tako što neradi precizno kursor, dok na Magic mouse radi normalno. pokušavo sam instalirati nanovo sustav ali ništa radi par sati pa poludi, onda nakon nekog vremena ponovo proradi
14.12.2013 | 16:36
mene je zezalo uzemljenje u utičnici i fluo rasvjeta probaj dali ti se događa dok je na bateriji samo!
14.12.2013 | 16:36
Iako se ja nisam susreo sa tim problemom, znam neke ljude koji jesu... Kad god je nekom trackpad "poludio", na ovaj ili onaj način, ispostavilo se da je problem bio u bateriji koja se počela napuhavati i tako stvarati pritisak na trackpad. Možda da probaš izvaditi bateriju pa vidjeti da li će se problem ponoviti...
14.12.2013 | 18:12
Hvala na pomoći. Sad sam odpojio od struje radi normalno. Znači struja je, predpostavio sam da nije riječ o bateriji jer je nova. Nije mi jasno onda u koju god utičnicu i kod različitih kućanstava sam probo ista stvar. Jel ima pomoći za mene ne za utičnice
14.12.2013 | 18:43
Neispravan napajač.
14.12.2013 | 20:43
Također nov
14.12.2013 | 21:04
Evo zaključka. Primjetio sam da ako dodirnem samo trackpad to se događa, ali ako sa drugim prstima iste ili druge ruke dodirnem na još neki dio aluminijskog dijela tijela kursor normalno klizi po ekranu tako da je za predpostaviti riječ o punjaču ili uzemljenju od utičnica je se to ne događa na bateriji. Ili da sa donje strane mislim ispod baterije napravim sa žičicom stalni kontakt track pada sa kućištem
14.12.2013 | 21:18
Da li na napajaču imaš nataknut onaj dvopolni nastavak (tako da se cijeli napajač utiče u utičnicu) ili onaj priloženi shuko kabel? Probaj sa shuko kabelom, ako nisi do sad.
14.12.2013 | 22:30
imam crni dvožilni od starog radija jer je došo sa usa adapterom pa ga tako spajam
14.12.2013 | 22:57
Uzmi originalni trožilni kabel kojeg si dobio s adapterom, ocvikaj usa utikač i montiraj gore naš normalni shuko utikač (ima u bilo kojoj elektro trgovini za 10-15 kn).
15.12.2013 | 05:43
Ma ne sa punjačem je samo kabal koji ide do laptopa, a na samom punjaču je adapter koji se mjenja ili se mijenja kabal sa obzirom na tržište prodaje. Ja sam na mijesto tog adaptera u one dvije rupe samo spojio crni kabal kao što koristi većina printera, radija itd. Ali sam probao i sa orginal HR adapterom koji sam skinio od Apple punjača baterija i svejedno je isti problem tako da eliminiram odmah da je problem kabal vjerovatno ono uzemljenje ili sam adapter.
15.12.2013 | 05:44
Evo slike kabla
1-850b65417070427446e87bff5b58924e.jpg
15.12.2013 | 08:13
taj kabel nema uzemljenje napravi onako kako ti je rekao smayoo i bilo bude ok!

Ili otiđi do dućana sa el. opremom i kupi gotovi takav sa uzemljenjem!
15.12.2013 | 09:02
CooL kaže:
taj kabel nema uzemljenje napravi onako kako ti je rekao smayoo i bilo bude ok!

Ili otiđi do dućana sa el. opremom i kupi gotovi takav sa uzemljenjem!

Sa uzemljenjem moze samo od Applea staviti, ali koliko sam shvatio i to je isprobao?
15.12.2013 | 09:27
Ovo sam probo pa je ista stavr. Nevjerujem da bi bilo drugačije da sam probo sa kablom
60w_ac_power_adapter_for_apple_magsafe_macbook.jpg
15.12.2013 | 11:29
Bilo bi jer kabel ima uzemljenje a ovo nema.
15.12.2013 | 17:23
iLeo, ako je iz USA, trebao si dobiti ovaj kabel s napajačem:

[img=http://km.support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/HT1565/HT1565_10.gif]

a da si kupio kod nas, dobio bi ovaj kabel:

[img=http://img.diytrade.com/cdimg/1959261/28587229/0/1347518883/EU_100_Original_genuine_ac_Power_Extension_Cord_cable_for_Apple.jpg]

Dakle, ako imaš onaj prvi kabel, odreži američki utikač na vrhu i montiraj naš obični shuko (ili naći nekog tko je vičan da ti to napravi). Ako nisi dobio takav kabel, prvo je pitanje - zašto nisi? Ugl, dok ne probaš s takvim kabelom, nećemo točno znati da li je problem u Macu, u napajaču, ili u tvojoj električnoj instalaciji. Kužiš? Dakle, ako nemaš takav kabel, nabavi ga (prodaje se na E-bayu, pretraži po "Genuine Apple Power Cable", ili na njemačkom E-bayu po "Echtes Apple Verlängerung Stromkabel" - ja često kupujem na njemačkom E-bayu jer, iako je malo skuplje, poštarina za HR je vrlo razumna, a isporuka unutar tjedan dana otkad smo u Uniji).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 23 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Gjuroo, zvone, Anonimci (407)

Novo na Jabučnjaku

Teme