Sto sa starkeljom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sto sa starkeljom?

• User
  • Posjetitelj
02.11.2005 | 23:13
Dakle imam pretpotopnu Performu 5200 (dobro, ako uzmemo da su 68k macovi zapravo pretpotopni onda ona mozda i nije . Trazim par savjeta kako bih je korisno mogao primijeniti. Sada mi trenutno sluzi samo kao TV u sobi ali znam da to nije njen puni potencijal i da ona moze dosta, samo mi nista ne pada na pamet pa sam odlucio pitat sto bi vi napravili s njom... Naravno, u obzir ne dolazi sljedece:

1. Bacanje
2. Poklanjanje (ne dam TV, hehe, a na otoku ionako nema nikakvih dobrotvornih udruga pa...)
3. Prodaja (naravno, ona ima sentimentalnu i cak uporabnu vrijednost, ali prodajnu nikakvu... cak bi nekom moro platit da je uzme hehe).
4. Instalacija nekog Linuxa/BSD-a (volio bih al ne mogu oni na nubus strojeve)

Eto, dajte pokoji savjet, pokoji link sa softverom itd. Trenutno je MacOS 8.1 na njoj ali interesira me koji bi OS najbolje radio na tome... Znam da sistemi do 7.5.x nisu koristili PowerPC bas do kraja a za 7.6 ne znam. Takodjer, ne mogu cak ni dobri stari civilization igrat na tome jer na 68k macovima radi ko blesav a na PPC-ju steka i blokira do neigrivosti...
03.11.2005 | 00:54
Znaš da \"može dosta, samo ti ništa ne pada na pamet\" ???

03.11.2005 | 01:43
Ofarbaj ju u neku ludu boju, ugradi veliki hard, os 9, stavi iTunse i nek ti bude muzicki server... Buth that's just me...

--x
  • User
  • Posjetitelj
04.11.2005 | 00:28
Znaš da \"može dosta, samo ti ništa ne pada na pamet\" ???

Evo u cemu je stos... U biti mi ona ne mora sluzit za nista osim, kao sto sam vec rekao - TV-a, ali zao mi ju je gledat kako je vec odsluzila rok a radi tip-top i volio bih je za nesto iskoristit, pa me zanima sta bi drugi s njom napravili u mojoj situaciji, tek toliko iz entuzijazma i nostalgije prema classic MacOS-u...

Ofarbaj ju u neku ludu boju, ugradi veliki hard, os 9, stavi iTunse i nek ti bude muzicki server... Buth that's just me...

Ufff, unutra je hard od 6GB i uz ostali softver ne bi bas stala sva muzika, a nisam bas siguran da bi iTunesi na tome radili... To je 75MHz masina sa 48MB RAMa ipak hehe . Uostalom, tu vec sluzi PC na kojem imam puno kvalitetniju zvucnu karticu, iako je i ona u biti jeftini srot za danasnje pojmove ali bolja je nego na performi iz negdje 1996. .

Sta se boje tice, meni su beige macovi i za danasnje pojmove lijepe masine i imali su ljepsa i elegantnija kucista nego bilo koji PC danas(osim IBM-ovih masina) i nema sanse da ju farbam, bar ne u skorije vrijeme .

Treci problem je \"server\" pod koji bih podrazumijevao dvije stvari, a to su:
1. Neki UNIX OS na performi ili spajanje s Linuxa na PC-u preko AppleTalka(podrska je u linux kernelu) na MacOS...
2. UTP mrezna kartica

i tu ima dva problema

1. Performa je totalno losa za bilo koji UNIX jer nijedan koliko ja znam ne moze ic na nubus strojeve...
2. Performa ima BNC mreznu...

Lijepa je to ideja sa music serverom no zbog navedenih razloga neostvariva... Vracanje zivota toj performi bi se uglavnom vise trebalo svesti na sam softver, samo trebao bih negdje i naci neki stariji softver za nju koji ce radit tip-top... Za igre sam se obezbijedio iako bi mi dobro dosao link na neki site sa iskljucivo PPC igrama, i to ne mislim na one za G3, G4 ili G5 nego na PPC 603 .

P.S. Ako netko naidje na neki UNIX based OS za nubus macove, tocnije moju performu, molim ga neka mi kaze .
04.11.2005 | 11:43
Issa ti, to je najsporiji PPC stroj u povijesti PPC platforme. Ja bi bio jako zadovoljan samom cinjenicom da se moze na tome gledati TV...
  • User
  • Posjetitelj
04.11.2005 | 23:51
Issa ti, to je najsporiji PPC stroj u povijesti PPC platforme. Ja bi bio jako zadovoljan samom cinjenicom da se moze na tome gledati TV...

Ubija me cinjenica da ujedno moze i vise i manje od 68k strojeva, s osvrtom na stare igre mozda bi radije htio neku Quadru ili LC...

Druga stvar je da sam ga ipak dobio za onoliku cijenu kolika mu je vrijednost danas - 0 , a besplatnom TV-u se ne gleda u zube . No umjesto da mi ne pukne da na njega spojim neki Nintendo (vrhunac je bio spajanje playstationa i onda igranje preko Apple Video Playera, pa da vidis kako rade Ridge Racer i Tekken 3 na tom PPC-u ) ja cu radije zaigrat neki klasik ili mozda vrtit i neki koristan program na tom PowerPC-powered TV-u ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 24 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO