Zna li neko gdje se u ZG može očistiti ekran od IMAC 24" , gledao sam youtube i sve 5, ono rastaviti ga ali nekako mi se čini da
kakve sam sreće , bi ga mogao još samo zapackati , pa bi to prepustio nekom ko to radi....u servisu su mi rekli da je cijena
čišćenja 1000 kn, pa mi je to brutalno puno, mislim ne mjenjam LCD ekran, vjerujem da je to okvirno 30 min posla, neka bude
sat vremena.
Za sve koje bude zanimalo a vidim da niko do sada nije to radio....ja jesam jer su me iz servisa tražili 1000kn, u drugom 350kn a neki na njuškalu koji ne uljeva sigurnost 200kn,
ostali su rekli da je to nemoguće, do recimo apple stora koji je čak ponudio rjeenje od 4400kn jer se to ne radi nego se mjenja cijeli LCD
Dakle radio sam po ovom tutorialu, vrijeme 3 sata jer mi je 5x uletila mikro prašina u ekran i to vidite tek kad prikopčate LCD, vidi se kao pokvareni pixel, vjerujte mi da uopće
nije baš samo tako, ako ko bude radio neka s pripremi microfibra krpice itd, vidio sam i čišćenje sa nekim valjkom - preporuka, ako ne morate, nemojte ni raditi ovo !
I nije jednostavno, kod mene je bio ekran po kutevima i okviru, na oko dosta tamniji, nakon prvog čišćenja samo sa suhom krpicom, imao sam osjećaj da nisam ništa napravio, drugi puta sam išao sa srejem dodatno i tek tada se je vidjela mala razlika, navodno se najbolje radi sa nekim valjkom, ima snimka na youtube , uglavnom rastavljanje i sastavljenja je OK, no obrisati bez kasnijih uleta mikro mrvice je koma - barem meni bilo, obavezno koristiti lampu na kraju kod brisanja.
Ako mi vjerujes ja sam ocistio (mislim da se zove) Dax kupio u Konzumu u BiH,ko novo nakon ciscenja.Po mom misljenju vecina pretjeruje,sredstvo ovo,ono ... Vjeruj pitaj zenu,majku cim se najbolje cisti i to je prava stvar
Vidiš, nisam ovo nikad ni radio, niti gledao a niti čuo, bilo me strah onaj dio unutra po staklu čistiti sa sredstvima , prvi puta nisam ni pošpricao iz razloga što mi se činila da je takva prašina da oko ne vidi, bijela boja na ekranu je ustvari prljavo bijela, okom ne vidiš prašinu, na crnoj krpici je nije bilo, tako da sam samo obrisao, kad sam ga spojio - skužio sam da ustvari nisam ništa napravio, kasnije kad sam ga zadovoljavajući obrisao da je OK bijela, imao sam problema sa mikroprašinom koja uleti na staklo, tako da je taj dio definitivno najgori - ono kao i ljepljene naljepnice na mobitel, uvijek jedna barem uleti
Vjeruj takve stvari je najbolje raditi u kupatilu nakon tusiranja(para kupi prasinu) ili ako je pravo hladno vani.Ja sam radi na balkonu par puta (novembar -decembar) ni tunke prasine.Eto mozda nekome pomogne
dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro!
drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik...
accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe?
rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.