Webcam? Koja?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Webcam? Koja?

22.11.2013 | 15:31
Trebala bi mi pomoć
Trebam neku dobru kameru...po mogućnosti da je Full HD ili uglavnom da ima dobru video sliku i da se može pronaći u nekoj od riječkih trgovina

Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.11.2013 | 15:35
To ti je bar lako zgooglati

Evo jedne 720p i jeftine i Linksu:
www.links.hr/?naziv=web-kamera-logitech-...d_artikl=102.500.052
22.11.2013 | 16:10
po čemu znaš da ta radi?
vidim da podržava WIN...ne spominje se OS X
22.11.2013 | 16:15
Kamera radi na OS X bez problema i slika je odlicna,ja sam je trazio da kupim ali nije bilo pa na kraju uzeo neku HP koja radi posao
22.11.2013 | 16:25
znači to je preporuka?

ok...onda idem po nju
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.11.2013 | 16:31
m_linc kaže:
po čemu znaš da ta radi?
vidim da podržava WIN...ne spominje se OS X

Za navedenu sam samo čuo da radi dobro i sa Mac OS X, a za ovu garantiram da radi jer ju imam na Mac Miniju:

www.links.hr/?naziv=web-kamera-logitech-...d_artikl=102.500.073

jedino što je ova druga i nešto skuplja.
  • Mobius1
  • Posjetitelj
22.11.2013 | 16:54
C270 radi na Mac-u bez problema...samo da potvrdim jer ju i sam koristim.
22.11.2013 | 17:00
ta mi je pre skupa
tnx
22.11.2013 | 17:09
tnx.....
22.11.2013 | 17:25
Ne kuzim? Cemu web cam na macovima? Ili se radi o mac miniju?
22.11.2013 | 17:33
Meni je trebala i dok sam koristio MBP,zaklopim laptop i spojim na Monitor.Sad sam na Mini i naravno da mi treba
16.09.2014 | 13:18
Jučer mi došla Isight webkamera za Mac mini. Puno fluidnije radi od drugih , koje sam probao. Mislio sam da ću je moći koristiti preko vanjskog diska sa Fireware 2/800 i 1/400 ulazima ali je slika jako loša. Direktno na FW radi ok, pa sam vanjski disk za sada spojio na USB.
16.09.2014 | 13:54
Čudno. Ne bi se to smjelo dešavati.

1.) Imaš li kvalitetan FW kabel od diska?
2.) Da li je moguće da i druge periferije štekaju preko tog "patch through" porta na vanjskom disku? Možda je u samom portu problem?
16.09.2014 | 14:38
Vidiš, podsjetio si me. Koristio sam njegov originalni kabel, koji sam dobio sa kamerom. Imam jedan FW400 na FW800 kabel s kojim sam ga spojio na minija, pa ću ga s tim probat spojiti na drugi FW800 port na vanjskom disku (OWC Elite AL Pro) tako da oslobodim konektor na miniju. Javim se kako je prošlo !
16.09.2014 | 16:00
Na vanjskom disku mi je rezervni butabilni ML i nakon što sve spojim i upalim i vanjski disk, za koju sekundu 1-2 pojavi se slika kamere i nestane. Nisam probao vaditi disk, ali pretpostavljam da LM kod starta "pregazi" kameru.
1. Kabel (FW) je originalni sa vanjskim diskom i inače radi bez problema.
2. Čini mi se da to nije predviđeno za takovu kombinaciju.
Bitno mi je da kamera radi, a ostalo ću srediti.
Kad ulovim vremena možda još isprobam koji kabel ili varijantu. Fala !
16.09.2014 | 16:25
FW se slaze u lanac i ima konacnu duzinu 4,5m, konacnu struju.
Ugasi disk i mislim kako bi trebala kamera raditi.
Oba porta na disku moraju biti dvosmjerna.
16.09.2014 | 16:57
@ žabac, to mi je sve na kupu. Prvo sam probao kameru s njezinim kablom (FW400) na ugašeni vanjski disk i slika je očajno loša, mutna, niske rezolucije. Nabavit ću adapter Thunderbolt na FW ili Thunderbolt na eSata pa si time riješiti stvat jer mini (2012) ima jedan TB i jedan FW port.
A kamera mi je samo takva.
18.11.2014 | 17:09
Riješio sam sa adapterom FW400/800 i sad je OK. Izgleda da me je zezao FW kabel400/800 jer mi je snjim skroz crklo. Adapter u Čipoteci košta 20kn. Jedino sam napravio nosać za kameru na monitoru. Slika sa njom je osjetno stabilnija nego sa ostalim Web kamerama. Jedino joj je potrebno svijetlo, jer pri slabijem ima lošiju/zrnatu sliku.
18.11.2014 | 17:48
Logitech C270 provjereno radi na Miniju 2012 (Yosemite 10.10.1)
18.11.2014 | 18:13
Radi iGenius eFace 2050AF bez problema na svim OSovima ali nema prekidać kao iSight. Ugasiš i zatvori blendu. Teoretski nema šanse da ti netko upadne i koristi kameru.
18.11.2014 | 18:46
Mobius1 kaže:
C270 radi na Mac-u bez problema...samo da potvrdim jer ju i sam koristim.

Potpisujem, radi bez problema na 10.9 i 10.10 bez ikakvih drivera samo ustekana i radi.
19.11.2014 | 11:32
e sad da sam sebe demantiram, jucer sam pricao preko Face Timea i mikrofon na C270 proizvodi cudnu modulaciju zvuka (pajo patak na heliju)? ima li jos netko slicnih problema?

S druge strane Skype radi perfektno....
19.11.2014 | 11:50
papittovenga kaže:
e sad da sam sebe demantiram, jucer sam pricao preko Face Timea i mikrofon na C270 proizvodi cudnu modulaciju zvuka (pajo patak na heliju)? ima li jos netko slicnih problema?

S druge strane Skype radi perfektno....

Ja redovno pricam preko skype i c270 radi odlicno kao i mikrofom a za face time ne mogu potvrditi jer nemam s kime pricati preko njega...
26.11.2014 | 11:53
Meni se takodjer desava na FaceTimeu "Pajo Patak helij efekat", ali ne uvijek...Skype, Viber sve ide odlicno, jedino FaceTime ponekad zna zezati...I kada sugovornika preko FT-a cujem ubrzano u "Pajo Patak helij" oni mene cuju usporeno i duboko
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 16 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, jura22, Riba, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (703)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO