eksterni HDD za PB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eksterni HDD za PB

22.10.2005 | 13:27
Ima li tko kakvu dobru preporuku koji eksterni hard disk uzeti? 80 GB na PowerBooku samo što se nisu popunila, pa bi mi trebalo još barem toliko, da ima USB ili FireWire, svejedno je, i naravno da normalno funkcionira sa Macintoshom. 8 MB cache, 7200 okr/min, i tako to, da nije baš neka socijala. Cijena nije toliko bitna, al' poželjno je da nije sad baš preko 1500 kn. Onda, ima li netko kakav dobar prijedlog što bi bilo pametno kupiti?

Unaprijed hvala!
22.10.2005 | 17:30
200 GB diskovi su se pokazali kao najbolji omjer cijena/kapacitet. Kupi bilo koji klasican disk koji ti se svidja i imas povjerenja zasebno, i kutiju zasebno. Ne bi te trebalo doci preko 1000 kuna (200 GB + USB2/FW400/napajanje).
22.10.2005 | 20:08
OK, a od kojeg proizvođača je najbolje uzeti? Western Digital, Seagate, Maxtor...? Ne znam koji od njih je najpouzdaniji i najkvalitetniji, usput znaš li možda gdje se u Zagrebu može nabaviti gdje je najpovoljnije?
23.10.2005 | 00:18
Ja toplo preporučam Maxtor one touch gotovu soluciju... Disk, je brz, kučište više nego solidni i šta je najvažnije, tih je.... Više ga preporučam od bilo kakvih posebnih diskova i posebnih kućišta (čitaj zasebnih), jer imam 3 ext. kućišta i nijednim nisam zadovoljan... U biti jedno je ok, al držim ga otvoreno, za brzo spajanje na razne PC-je, zbog brzog transfera podataka, n to samo kućište praktički je nemoguće zatvoriti... a još kakvi šarafi dolaze s njim... c.... skoro pa ih trebaš šarafiti s povećalom da bi uopće vidio gdje je šaraf.. No dobro... kao što rekoh, od ta tri kućišta, nisam baš zadovoljan je uvijek se na njim nešto rasklima... kabl ne sjedi kako spada, ventilator ne radi kako spada (sam moram mjenjati ventilator na 5.25 kućištu jer previše buči) itd... itd... sve se to naravno može dogoditi i sa već kupljenim riješenjem, al...
Evo, u Autronicu 1680 kn 200 Gb Maxtor OneTouch...
RAdio sam s dva, od kojih je trenutno jedan kod mene (cijelo vrijeme upanjen i spojen na komp, služi kao backup) i stvarno toplo preporučam, no, naravno odluka je na tebi.

Nadam se da sam barem malo pomogo

P.S.
Zasebni hdd i kučište preporučam i preferiram kad se radi o scrach disku, jer onda mi je do prostora za čim manje pare jer je to potrošna roba, a ovako na daily base korištenju više preferiram estetiku i funkcionalnosti gotovog riješenja.
23.10.2005 | 02:18
Super mi je taj Maxtor, dobro izgleda, ima FireWire i USB 2.0, al' je malo skup. Ništa, morat ću žrtvovat iPod nano.
Baš mi je frend (koji još uvijek koristi PC) preporučio zasebno kućište i novi hard, al' mi je bolje, a i elegantnije imati sve u jednom kućištu bez ikakvih problema koje si spomenuo (bučni hladnjaci, šerafi, kablovi, itd.). Ja također preferiram estetiku i funkcionalnost (dakle kupiš, uključiš i radi) zbog čega sam ujedno i prešao na Mac.

Dečki hvala vam puno na prijedlozima, komentarima i savjetima!
23.10.2005 | 13:23
Sa svojim iskustvom ja ti nikako nebih preporucio Maxtor! U zivotu sam ih koristio raznih, a najvise maxtor-a dok nisam otkrio Hitachi, Svaki maxtor kojeg sam imao, radio je ko traktor, bio jako bućan, i sa vremena na vrijeme se rusio! Danas radim na Hitachijevim diskovima i stvarno bi ih svakom toplo preporucio! Garancija od 3 godine ti govori o kvaliteti diska, a jeftinija opcija je definitivno Seagate!

www.vemil.hr

A sto se tice kucista ja koristim ove na linku dolje , imam ih doma 5 i mogu reci da su izvanredni, a jos se i slazu uz boju PB-a! Ja sam ih svojevremeno uzimao u Vemila! Mislim da je kombinacija Hitachia od 200 Gb i jednog takvog kucista idalan izbor!

www.bangkoksite.com/DigitalPhotography/A...ory/ExternalHDD1.htm
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 24 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO