eksterni HDD za PB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eksterni HDD za PB

22.10.2005 | 13:27
Ima li tko kakvu dobru preporuku koji eksterni hard disk uzeti? 80 GB na PowerBooku samo što se nisu popunila, pa bi mi trebalo još barem toliko, da ima USB ili FireWire, svejedno je, i naravno da normalno funkcionira sa Macintoshom. 8 MB cache, 7200 okr/min, i tako to, da nije baš neka socijala. Cijena nije toliko bitna, al' poželjno je da nije sad baš preko 1500 kn. Onda, ima li netko kakav dobar prijedlog što bi bilo pametno kupiti?

Unaprijed hvala!
22.10.2005 | 17:30
200 GB diskovi su se pokazali kao najbolji omjer cijena/kapacitet. Kupi bilo koji klasican disk koji ti se svidja i imas povjerenja zasebno, i kutiju zasebno. Ne bi te trebalo doci preko 1000 kuna (200 GB + USB2/FW400/napajanje).
22.10.2005 | 20:08
OK, a od kojeg proizvođača je najbolje uzeti? Western Digital, Seagate, Maxtor...? Ne znam koji od njih je najpouzdaniji i najkvalitetniji, usput znaš li možda gdje se u Zagrebu može nabaviti gdje je najpovoljnije?
23.10.2005 | 00:18
Ja toplo preporučam Maxtor one touch gotovu soluciju... Disk, je brz, kučište više nego solidni i šta je najvažnije, tih je.... Više ga preporučam od bilo kakvih posebnih diskova i posebnih kućišta (čitaj zasebnih), jer imam 3 ext. kućišta i nijednim nisam zadovoljan... U biti jedno je ok, al držim ga otvoreno, za brzo spajanje na razne PC-je, zbog brzog transfera podataka, n to samo kućište praktički je nemoguće zatvoriti... a još kakvi šarafi dolaze s njim... c.... skoro pa ih trebaš šarafiti s povećalom da bi uopće vidio gdje je šaraf.. No dobro... kao što rekoh, od ta tri kućišta, nisam baš zadovoljan je uvijek se na njim nešto rasklima... kabl ne sjedi kako spada, ventilator ne radi kako spada (sam moram mjenjati ventilator na 5.25 kućištu jer previše buči) itd... itd... sve se to naravno može dogoditi i sa već kupljenim riješenjem, al...
Evo, u Autronicu 1680 kn 200 Gb Maxtor OneTouch...
RAdio sam s dva, od kojih je trenutno jedan kod mene (cijelo vrijeme upanjen i spojen na komp, služi kao backup) i stvarno toplo preporučam, no, naravno odluka je na tebi.

Nadam se da sam barem malo pomogo

P.S.
Zasebni hdd i kučište preporučam i preferiram kad se radi o scrach disku, jer onda mi je do prostora za čim manje pare jer je to potrošna roba, a ovako na daily base korištenju više preferiram estetiku i funkcionalnosti gotovog riješenja.
23.10.2005 | 02:18
Super mi je taj Maxtor, dobro izgleda, ima FireWire i USB 2.0, al' je malo skup. Ništa, morat ću žrtvovat iPod nano.
Baš mi je frend (koji još uvijek koristi PC) preporučio zasebno kućište i novi hard, al' mi je bolje, a i elegantnije imati sve u jednom kućištu bez ikakvih problema koje si spomenuo (bučni hladnjaci, šerafi, kablovi, itd.). Ja također preferiram estetiku i funkcionalnost (dakle kupiš, uključiš i radi) zbog čega sam ujedno i prešao na Mac.

Dečki hvala vam puno na prijedlozima, komentarima i savjetima!
23.10.2005 | 13:23
Sa svojim iskustvom ja ti nikako nebih preporucio Maxtor! U zivotu sam ih koristio raznih, a najvise maxtor-a dok nisam otkrio Hitachi, Svaki maxtor kojeg sam imao, radio je ko traktor, bio jako bućan, i sa vremena na vrijeme se rusio! Danas radim na Hitachijevim diskovima i stvarno bi ih svakom toplo preporucio! Garancija od 3 godine ti govori o kvaliteti diska, a jeftinija opcija je definitivno Seagate!

www.vemil.hr

A sto se tice kucista ja koristim ove na linku dolje , imam ih doma 5 i mogu reci da su izvanredni, a jos se i slazu uz boju PB-a! Ja sam ih svojevremeno uzimao u Vemila! Mislim da je kombinacija Hitachia od 200 Gb i jednog takvog kucista idalan izbor!

www.bangkoksite.com/DigitalPhotography/A...ory/ExternalHDD1.htm
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Ender, IgorD, tino1, VanjusOS, yvann11, Anonimci (500)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO