iMac 27 mid2010 instalacija SSD Split
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 27 mid2010 instalacija SSD Split

11.11.2013 | 12:47
Pozdrav,
postoji li u Splitu netko tko bi mogao instalirati SSD u iMaca 27 mid2010 ?
11.11.2013 | 14:28
Da je čovjek DIY tip, vjerojatno se ne bi raspitivao da mu netko to napravi, zar ne?
Ink, koliko se sjećam, već su nekoliko puta Splićani ovdje pitali za servis ili slične usluge u Splitu i do sad nije bilo odgovora da nekog ima. Uvijek završi na tome da šalješ u Zagreb.
11.11.2013 | 14:43
Hvala Smayoo.. toga sam se i bojao..
11.11.2013 | 16:20
Za sve postoji prvi put, zar ne
11.11.2013 | 17:09
Je. S tim što bi za prvi put prikladnije bilo početi nekom PC kantom, nego iMacom 2010.
Ja sam se narastavljao i nasastavljao kompjutera u svom životu, ali za iMac (pogotovo ove novije) bi dosta dugo skupljao živce i strpljenje.
11.11.2013 | 18:22
11.11.2013 | 18:28
Probaj u firmi Depol,odlicni su i korektni
Nalazi se na ulazu u Blatine s ulice Bruna Busica ( preko puta pazarica kod Prime 3) Meni su ugradjivali u MacBook Pro
11.11.2013 | 18:43
Eto, super!
11.11.2013 | 18:49
Ejj hvala !!!
11.11.2013 | 18:51
I drugi put.
12.11.2013 | 01:32
ciko3 kaže:
Probaj u firmi Depol,odlicni su i korektni
Nalazi se na ulazu u Blatine s ulice Bruna Busica ( preko puta pazarica kod Prime 3) Meni su ugradjivali u MacBook Pro

Ali ugradnja u MBP je daleko jedostavnija od ugradnje u iMac. Obrati paznju!!
12.11.2013 | 19:22
Ja bi ga sam urokao. Pa kud puklo da puklo. Polako i sve bi šljakalo.
12.11.2013 | 20:18
Na jednom 20" iMac5,1 iz 2006 godine sam uspjesno promjenio HDD. To je bio iMac sa policarbonatnim kucistem (bijelo plasticno). Jednom kad sam uspio otvoriti kuciste, dalje uz dosta paznje i opreza disk se moze promjeniti relativno jednostavno. Za model 2010 vjerovatno vrijede slicna pravila, tako da bi se i ja u to upustio da je rijec o mojem iMacu.
12.11.2013 | 22:22
tino1 kaže:
Ja bi ga sam urokao. Pa kud puklo da puklo. Polako i sve bi šljakalo.

Pridružujem se prijedlogu kolege.

Ako te nije previše strah, imaš solidno tehničko znanje te uz hrpu online tutorijala malo/pomalo možeš to riješiti.

Onaj osjećaj poslije, da si to sam napravio i pri tome nešto i naučio …. NEPROCJENJIVO….

U svakom slučaju….sretno...
12.11.2013 | 22:59
Ja imam isti model iMaca i otvarao sam ga dva puta. Prvi put da zamjenim umirući disk, a drugi puta da dodam SSD. Jedino što sam ja naručio zamjensku plastiku za montirati SSD, nisam ga lijepio, a naručio sam i power cable harness s dodatnim priključkom napajanja za SSD kao i kratki SATA kabel. Upute sam naravno pronašao na internetu. OWC solucija koju je dao Boškardin mi se čini jednostavnijom i jeftinijom od moje jer sam ja morao sve izvaditi da bih zamijenio tu plastiku i power cable harness.

Dakle, čisto radi informacije, potrebne dijelove sam kupio ovdje: www.applecomponents.com
Upute sam pratio ovdje: www.twam.info/hardware/apple/installing-...-in-mid-2010-27-imac
12.11.2013 | 23:25
Firma De Pol Trade je od 1990. god.ovlašteno prodajno mjesto Apple-a u Splitu. Servis takvog tipa radimo redovno i do sada smo u iMacove ugrađivali i standardne i SSD diskove. U novije vrijeme od pojave Mountain Liona, radimo i integraciju SSD-a i standardnog diska u Fusion Drive. To je moguće izvesti i na iMac-u i na MacBook-u. Naša adresa je Šimićeva 31, tel. 021 384439.
12.11.2013 | 23:35
A zašto vas nema na listi ovlaštenih servisa na apcom stranicama?
12.11.2013 | 23:49
Zato jer nemamo minimalne uvjete.
13.11.2013 | 00:46
Rama kaže:
Firma De Pol Trade je od 1990. god.ovlašteno prodajno mjesto Apple-a u Splitu. Servis takvog tipa radimo redovno i do sada smo u iMacove ugrađivali i standardne i SSD diskove. U novije vrijeme od pojave Mountain Liona, radimo i integraciju SSD-a i standardnog diska u Fusion Drive. To je moguće izvesti i na iMac-u i na MacBook-u. Naša adresa je Šimićeva 31, tel. 021 384439.

Evo ako će pomoći, nepristrana pohvala , iskreno ne poznajem nikoga tko radi tamo te samo prenosim osobno iskustvo.

Ja sam iz Splita, nisam kod njih radio nikakav servis/kupnju jer sam imao drugi kanal nabave.

Ali sam do njih svratio da se malo upoznam s MacbookPro uređajem kojeg sam htio kupiti a oni su ga imali u ponudi.

Naglašavam da je to bilo neposredno prije prelaska na Mac te da je ekipa iz De Pol Trade-a bila više nego susretljiva, spremna za pomoći i pokazati.

Da nisam imao tako dobru alternativu nabave, sigurno bih kupnju obavio kod njih, a uvijek postoji i drugi put.

Iskrena preporuka, ako ne ništa barem za odlazak po ponudu ugradnje SSD-a.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 38 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO