Macbook Pro 13" 2011 - "bijeli krug u sredini"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro 13" 2011 - "bijeli krug u sredini"

05.11.2013 | 19:41
Pozdrav,

kupio sam polovni Macbook Pro 13" preko njuškala, platio masne pare (cca 5000kn - jer to previše?), te dok sam ga pregledavao - činio se full ispravan, baterija 94% health, i unatoč par sitnih ogrebotina sa donje strane (koje se i ne vide), mislio sam da sam dobro prošao..

Tek kasnije, kada sam došao kući i malo radio na Macu, pri otvaranju neke stranice sa tamnijom pozadinom, uočio sam neki bijeli krug u sredini, kao da je prljavo.. probao obrisati, ali i dalje se vidi.. uslikao sam - pa pogledajte i sami.

ako netko ima iskustava - šta bi to bilo, kako je nastalo, kako se toga riješiti..?

zahvaljujem unaprijed
Prilozi:
05.11.2013 | 19:46
našao sam kako se uploada slika..

MACBOOK PRO LATE 2011

i5, 2,4
4gb DDR 3
500 GB hard..
Prilozi:
05.11.2013 | 19:48
Molim te uploadaj sliku ponovno i pri tom vodi računa da ne bude veća od 3000x2000 pix (šir x vis) i ne veća od 2000 kB.

Da li je 5000 puno za MBP 13, to ovisi o tome koji je točno model, godina, koliko memorije, diska...
05.11.2013 | 20:01
Uslikaj nesto crno na desktopu(wallpaper) pa tu sliku postavi,nemoj sa weba.Koliko vidim ovdje je otisao backlight na panelu ali daj bolju sliku
05.11.2013 | 20:03
I veću. Ne takvu sitnu.
05.11.2013 | 20:16
evo slike, nisu neke kvalitete, ali valjda se vidi..

stavio sam crn pozadinu i probao uslikati.. ne vidi se pod svakim kutem, nabolje kad gledaš direktno u ekran..

05.11.2013 | 20:17
kako sitna slika - pa stisni na nju pa ćeš dobiti veliku..
05.11.2013 | 20:21
Da ti nije mozda lampa iza ekrana, pa vidis jabuku ( bijeli krug) ?
05.11.2013 | 20:22
Vidi li se to i kada je MacBook isključen? Pitam jer nije jasno je li to nešto unutar displaya ili je možda ogrebotina sa vanjske strane.
05.11.2013 | 20:28
Koliko vidim ovo nije samo krug vec i linija,mislim da ti je otisao panel.Ako mozes vrati covjeku laptop(mada opcija vidjeno kupljeno) a ako ne pravac servis
05.11.2013 | 20:34
naravno da se to ne vidi kad je isključen ekran..

naravno da čovjek neće pristati na vraćanje Macbooka..

ako je display u pitanju (ne vidim ništa drugo logično) - koliko bi me trebalo koštati zamjena? kako i gdje to napraviti? ja sam u Osijeku..

hvala dečki, puno ste pomogli

iskreno, Macbook se može koristit normalno, tek povremeno kad gledam neke tamnije stranice ili slike ugledam to..

nadam se da nije skup popravak!
05.11.2013 | 20:39
Nije ni jeftin, tako da ti predlažem da se pomiriš s tim i koristiš ga tako kako je.
05.11.2013 | 20:58
što mislite o ovome?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-un...000-kn-oglas-6609428

živi li netko u ZG da to pogleda i kupi?

da li je netko već možda trgovao sa ovim čovjekom?
05.11.2013 | 21:16
Nema tu puno pametovanja,poneses laptop zamjenis na licu mjesta ako je sve ok uzmes ako nesto nije ok nemoj i to je to.
05.11.2013 | 21:37
da, najbolje bi bilo odnjeti kod čovjeka da zamijeni i to je to..

postoji samo razlika u cca 300 km, pa neznam koliko je to isplativo.

ako mi proda ekran - probat ću sam zamijeniti
05.11.2013 | 21:48
A da probas naci nekoga ko je u ZG i da sa vlasnikom LCD-a odnese u neki servis i testira.Platis i jednom i drugom i on ti posalje gdje vec zivis
05.11.2013 | 22:27
VanjusOS kaže:
što mislite o ovome?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-un...000-kn-oglas-6609428

živi li netko u ZG da to pogleda i kupi?

da li je netko već možda trgovao sa ovim čovjekom?

Ako radi profesionalno, oglas(i) (su)mu je za postari. Definitivno otići na lice mjesta i neka ga zamjeni i uvjeriš se da je sve u redu.
Ili prodati komp i kupiti drugi.
05.11.2013 | 22:40
To je neki stariji lik, jednom sam kupio nešto od njega.
Živi u Gorici, koliko mi se čini da više brljarastavljasastavlja nego nešto profi.
I grije grafičke na željenu temperaturu
05.11.2013 | 22:53
meni to ne bi smetalo. Ako je to ovo šta sam vidio na slici.
05.11.2013 | 22:57
Display može biti ok, zašto ne
06.11.2013 | 15:56
Jel ima neko bro od tog lika iz Gorice jer na njuškalu nepiše, pa ga nazovi
06.11.2013 | 17:39
Nema ni broj?
07.11.2013 | 00:34
zato i pitam, zna li ga netko od vas ovdje..

lik mi je čak i malo spustio, ali igra po nekim svojim pravilima, neće uopće kontakt telefonom, samo da mu uplatim novce, i on šalje autobusom...

možda netko od vas ovdje živi u blizini pa da mi to pokupi, pregleda..?

naravno, uplatim vam na račun..
07.11.2013 | 00:38
Zajebi to. Klasični muljator.
07.11.2013 | 01:37
mislim da ću možda ići u prodaju Macbooka, bez popravljanja..

ako nekoga zanima - neki mi se javi

hvala društvo!
19.06.2014 | 13:11
samo da završim temu, odučio sam preko ebaya kupiti cijeli display assembly, koji me koštao cca 300 dolara, te sam zamijenio i sve je bilo opet kao novo..

ipak me je toliko smetalo, da nisam mogao to ostaviti tako..

hvala svima na komentarima..
19.06.2014 | 15:24
Eto, važno je da si zadovoljan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds