G5 dual-core serija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

G5 dual-core serija

20.10.2005 | 01:40
OK, Jabučnjak među prvima donosi i test novih strojeva!

Stvari stoje ovako (prva dva su novi modeli, treći je stari):

CPU Test:
2.3 Dualcore: 114,32
2.0 Dualcore: 101,55
2.5 Dual: 122,25

Thread test:
2.3 Dualcore: 113,74
2.0 Dualcore: 96,91
2.5 Dual: 125,90

Memory test:
2.3 Dualcore: 121,99
2.0 Dualcore: 110,32
2.5 Dual: 103,73

Quartz graphics:
2.3 Dualcore: 126,64
2.0 Dualcore: 107,07
2.5 Dual: 125,76

Open GL:
2.3 Dualcore: 135,38
2.0 Dualcore: 113,27
2.5 Dual: 125,63

User Interface:
2.3 Dualcore: 121,58
2.0 Dualcore: 118,98
2.5 Dual: 99,94

Disk Test:
2.3 Dualcore: 66,0
2.0 Dualcore 82,3 (2 disk je RAID-1)
2.5 Dual: 69,3

TOTALS:
2.3 Dualcore: 108,7 (najbrzi!)
2.0 Dualcore: 103,1
2.5 Dual: 105,9

Zaključak - razlika u samoj brzini procesora je minimalna iako se može govoriti o bržoj komunikaciji između jezgri kada su na istom čipu. Najveća razlika se vidi u brzini pristupa RAM-u zbog novog tipa memorije. Konačno su maknuli modem iz stroja, a nove grafičke nisu za baciti - što se vidi i u testu. Ono što me jako zanima je kako se ponaša ona top kartica, mljac-mljac...
20.10.2005 | 04:37
Nikako mi nije jasno zasto ostavise samo najjacu konfiguraciju u Quad izvedbi; ponavljaju opet istu stvar s onog prvog predstavljanja G5 kad je samo najjaca konfiguracija bila dual, a svatko htio bas nju.
Da su ponudili jos i Quad na 2 GHz, kao osrednju izvedbu, bilo bi izvrsno.
Ma benasto.
  • k*art
  • Posjetitelj
20.10.2005 | 08:40
Oduvjek su me zamarale te propagandne euforije, 3x brži, 69 posto jači, pa gdje se to vidi iz ove dole statistike? Onako od oka brojke su cca 20% jače?! Zašto su procesori s manje GHz od prijašnjih najjačih? Zašto ne nastavljaju tamo gdje su stali, nego uvijek nešto ispočetka, tako mi se čini, ali i namjerno postavljam pitanja koja mi prva padaju na pametl.

Nemojte me sad popljuvati da sam laik, jesam, čak i veći nego što si dozvoljavam da s nekima od vas i diskutiram o stvarima o kojima definitivno baš pojima nemam, no ovako ko običnom konzumentu postavljaju mi se obično samo ova pitanja:

Ako je istina da je stroj 3xbrži, zašto nije i brže renderiranje bar 1,5x brže nego na starom stroju!

Ako je istina o ludilu 64bitnog procesora, koliko je to iskorišteno? Ili je to samo za perspektivu dobro, a sad dapače malo usporava, jer ne radimo na 64bita?

Kada će sve ove stvari biti bar 60% u funkciji na našim dnevnim aplikacijama (onako bar dobronamjerno nagađanje!) tj trebamo li uopće voditi brigu o novim mogućnostima, jer je pitanje kad će se sistemi i aplikacije prilagoditi na nove uvjete kako bi oni uopće i bili u realnoj funkciji! I da li će to biti tek za godinu dana kad će već korigirati sve propuste pustivši nove tehnologije i hvaleći se kako rade 3x brže od ovih zastarjelih.

Koliko ja uopće s mojim \"starim\" G5Dual2G koristim mogućnosti 64bitnih procesora u M. Officeu ili Safariju ili Nuendu (Steinberg-Audio aplikacija koja podržava bar dual procesorsku opciju)?

Da li ja nakon 2 godine koristim i koliko uopće, od onoga što je moj G5Dual2G ponudio prije te 2 godine?

Da, nemojte me sad napasti, totalno sam emotivan, to su standardna pitanja očajnika koji ne shvaćamo okrutnu rapidnu informatičku evoluciju, pa tu i tamo malo kukamo (čitaj padamo u očaj, slobodno),no da li je to tako i da li vas koji imate powerbookove G4, jednoprocesorske... to zaista ne dira? Ili zašto ste uopće još na G4-kama? Pa zar ovo nije vrijedno novog uloga?

Pucajte:pinch:
20.10.2005 | 11:18
Vrlo je jednostavno, nesto su morali izbaciti dok ne dodju nove Intel masine, i dual core procesori su im bili jedino sto su imali na raspolaganju. Sada ce se busati silnom procesorskom snagom, a u svakodnevnom radu neces primjetiti nista (osim ako ne radis pusta izracunavanja i rendanja). Pricu od 64 bita smo takodjer vec prosli, ne zamaraj se time. Samo cu te dodatno zbuniti da cesto 64-bitni kod radi sporije od 32 bitnog na 64 bitnom procesoru. 64 bita ne znaci samoz a sebe nikakvo ubrzanje, pogotovo ne za aplikacije koje koristi 90% ljudi.
Mene sve skupa uopce ne dira, doma imam G4 stroj na 450 MHz koji sasvim dobro obavlja sve poslove koji me zanimaju, a na poslu Powerbooka koji je i presnazan za ono sto mi treba.
20.10.2005 | 11:36
Uffff, sad mi je lakše! (Nelagodno osjetih jutros malo tvrđu stolicu, pa sjedoh na divan, što se vidi po zatrpanosti sitea mojim postovima! Lakše je kad se čovjek totalno opusti)
20.10.2005 | 11:43
k*art je napisao:
Uffff, sad mi je lakše! (Nelagodno osjetih jutros malo tvrđu stolicu, pa sjedoh na divan, što se vidi po zatrpanosti sitea mojim postovima! Lakše je kad se čovjek totalno opusti)

Samo se ne bih opustao na tvom mjestu; u audio svijetu cetveroprocesorski Mac znaci bar 70% vise brzine u obradi u odnosu na ono sto vec imas. Jer uvijek nesto semplas, komponiras, analiziras, procesor kuha sa 110% snage.

Ti si posebna prica u uporabi racunala -- svaki herc i flops viska znaci prije spravljen koncerto i topliji rucak na stolu
20.10.2005 | 11:48
Ja sam pak s druge strane iskreno oduševljen. Zato jer nama u poslu takve stvari znače kruh. Npr. umjesto da vizualizaciju rendamo 20 dana, mi je možemo isporučiti za 10. Deset dana je trećina mjeseca, trećina radnog vremena, trećina prihoda...

Quad G5 se kupuje čim budžet to dopusti.
20.10.2005 | 19:44
Zvonimir je napisao:
k*art je napisao:

OVO JE BILO NEUKUSNO, NA NERVNOJ BAZI! BAŠ SAM SE MALO PRECINIČNO OPUSTIO, SORRY SVIMA!

Samo se ne bih opustao na tvom mjestu; u audio svijetu cetveroprocesorski Mac znaci bar 70% vise brzine u obradi u odnosu na ono sto vec imas.

OVOG SAM DEFINITIVNO SVJESTAN (CIJELE DANE RENDERIRAM I GAZIM OVU DUAL 2 GIGA G5, DO BALČAKA)!

KAO ŠTO SE I JA KO I G. DAVOR VESELIM, STVARNO VESELIM NAPREDKU I BOLJOJ BUDUĆNOSTI, I SVAKOM I NAJMANJEM KORAKU NAPRIJED!

NO HTIO SAM REĆI, POUČEN VEĆ IPAK NEKIM ISKUSTVOM, DA DOK MOJ NUENDO I TIGER TO USKLADE NA 4 PROCESORA, PROĆI ĆE SIGURNO OVA SEZONA! MAC ĆE ONDA IZDATI NOVU KORIGIRANU, SERIJU I VJEROJATNO ĆU DO TADA SAČUVATI BRDO ŽIVACA ZAŠTO SAM DAO TAKO VELIKE NOVCE GODINU DANA PRERANO, DA BI ONI NAUČILI GDJE MORAJU DALJE!

JEDINA STVAR KOJA ME KOPKA, DA LI ĆU ONDA IMATI ZA KUPITI INTEL ILI INTEL QUAD, TU SE POMALO SLAŽEM S RIBOM... SAD SE POMALO GADIM VEĆ SAM SEBI, SA SVIMA SE SLAŽEM, BOLJE DA ODEM
21.10.2005 | 05:24
k*art je napisao:
OVOG SAM DEFINITIVNO SVJESTAN (CIJELE DANE RENDERIRAM I GAZIM OVU DUAL 2 GIGA G5, DO BALČAKA)!

I ja mrzim kad zaglavi caps lock na tipkovnici.
Te tipokvice sto dolaze sa G5-icama su srot.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 2 minuta
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, tino1, yvann11, Anonimci (490)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO