Problem na externom WD disku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem na externom WD disku

30.10.2013 | 12:13
Molim Vas moze li mi netko pomoci, a vjerujem da imate slicnih problema ako imate WD externi disk kao i ja. Naime moj My Book Elite jednostavno s Mavericksom ne radi, i to ne samo meni https://discussions.apple.com/thread/547...start=0&tstart=0. Jednostavno pokazuje da nema nista na njemu, ne pokazuje mi ga kako treba, ne zeli ga smontirati. Na Pc mi ucitava normalno sve moje podatke s njega i najnormalnije radi bez problema. Evo skroz do sada je radio na Mac dok nisam skinuo ovaj novi IOS. Ima netko slican problem?? Vec sma lud i najradje bi razbio masinu, zapravo onog koji je zajebo stvar jer meni disk sluzi samo za arhivu, filmove i nista drugo a sad zbog besplatnog Mavericksa ne radi, pokajao sma se sto sam uopce to instalirao a odrekao se placenog Mountan Liona
Prilozi:
30.10.2013 | 13:48
Da li si slučajno koristio WD SmartWare software? Moguće je da je to dio problema. Ako ne možeš provjeriti da disk nije slučajno samo 'lockan'.

U Disk Utility klikni desnom tipkom na sam disk (lijevi stupac) i pogledaj da li ti se nudi opcija 'Unlock ime_tvog_diska'. Možda je samo ta sitnica u pitanju.

Ako ni to nije problem, onda bi definitivno na tvom mjestu napravio backup svega bitnog preko win instalacije prije bilo kakve daljnje kemije. Zadnji firware koji vidim je iz 6. mj ove godine, tako da sumljam da će to pomoći (firmware upgrade i slično).
30.10.2013 | 18:46
Ne, nije zaključan, i da koristio sam njegov SW softver. Da li predlazes da pričekam update? Neću ništa kemijat na mac-u da mi sve ne pobriše, a firware je izgleda u pitanju, kontaktirao sma ljude u WD prije 3 dana nisu mi nikakav odg. dali
30.10.2013 | 20:59
Sigurno je problem u tom glupom SW od WD-a. Moras pricekati verziju za Mavericks ili kopirati na drugi disk na racunalu koje ga vidi. Nakon toga preformatirati na Mavericksu i vratiti kopiju nazad. To je pouka za u buduce da netreba instalirati third party drivere ako bas nije neophodno, a za obican USB disk sigurno nije.
30.10.2013 | 23:31
koliko vidim po forumima zahvaćeni su svi WD diskovi (neovisno o modelu, vrsti interface-a koje koriste i slično). S druge strane ima i hrpa ljudi koji nemam nikakvih problema.

Osobno imam WD diskove unutar oba NAS uređaja i nemam nikakvih problema. Moguće je da onda zahvaća samo direct attached diskove a ne NAS uređaje. Naravno ne koristim nikakav WD software jer mi konkretan ni ne treba.

Napravi backup negdje gdje možeš čisto za svaki slučaj (preko Win strane). Pričekaj update ili ljude iz WDa. Ja imam isto ticket otvoren prema njima po nekom drugom pitanju i treba im barem 2-3 dana da se jave, čak i ako je razgovor i rješavanje već počelo.

Sranje je, ali imaj strpljenja.
30.10.2013 | 23:44
Ja problema nemam (imam ih dva) jer za koristenje koristim finder.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 45 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Ender, Riba, rusty, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (809)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO