Problem na externom WD disku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem na externom WD disku

30.10.2013 | 12:13
Molim Vas moze li mi netko pomoci, a vjerujem da imate slicnih problema ako imate WD externi disk kao i ja. Naime moj My Book Elite jednostavno s Mavericksom ne radi, i to ne samo meni https://discussions.apple.com/thread/547...start=0&tstart=0. Jednostavno pokazuje da nema nista na njemu, ne pokazuje mi ga kako treba, ne zeli ga smontirati. Na Pc mi ucitava normalno sve moje podatke s njega i najnormalnije radi bez problema. Evo skroz do sada je radio na Mac dok nisam skinuo ovaj novi IOS. Ima netko slican problem?? Vec sma lud i najradje bi razbio masinu, zapravo onog koji je zajebo stvar jer meni disk sluzi samo za arhivu, filmove i nista drugo a sad zbog besplatnog Mavericksa ne radi, pokajao sma se sto sam uopce to instalirao a odrekao se placenog Mountan Liona
Prilozi:
30.10.2013 | 13:48
Da li si slučajno koristio WD SmartWare software? Moguće je da je to dio problema. Ako ne možeš provjeriti da disk nije slučajno samo 'lockan'.

U Disk Utility klikni desnom tipkom na sam disk (lijevi stupac) i pogledaj da li ti se nudi opcija 'Unlock ime_tvog_diska'. Možda je samo ta sitnica u pitanju.

Ako ni to nije problem, onda bi definitivno na tvom mjestu napravio backup svega bitnog preko win instalacije prije bilo kakve daljnje kemije. Zadnji firware koji vidim je iz 6. mj ove godine, tako da sumljam da će to pomoći (firmware upgrade i slično).
30.10.2013 | 18:46
Ne, nije zaključan, i da koristio sam njegov SW softver. Da li predlazes da pričekam update? Neću ništa kemijat na mac-u da mi sve ne pobriše, a firware je izgleda u pitanju, kontaktirao sma ljude u WD prije 3 dana nisu mi nikakav odg. dali
30.10.2013 | 20:59
Sigurno je problem u tom glupom SW od WD-a. Moras pricekati verziju za Mavericks ili kopirati na drugi disk na racunalu koje ga vidi. Nakon toga preformatirati na Mavericksu i vratiti kopiju nazad. To je pouka za u buduce da netreba instalirati third party drivere ako bas nije neophodno, a za obican USB disk sigurno nije.
30.10.2013 | 23:31
koliko vidim po forumima zahvaćeni su svi WD diskovi (neovisno o modelu, vrsti interface-a koje koriste i slično). S druge strane ima i hrpa ljudi koji nemam nikakvih problema.

Osobno imam WD diskove unutar oba NAS uređaja i nemam nikakvih problema. Moguće je da onda zahvaća samo direct attached diskove a ne NAS uređaje. Naravno ne koristim nikakav WD software jer mi konkretan ni ne treba.

Napravi backup negdje gdje možeš čisto za svaki slučaj (preko Win strane). Pričekaj update ili ljude iz WDa. Ja imam isto ticket otvoren prema njima po nekom drugom pitanju i treba im barem 2-3 dana da se jave, čak i ako je razgovor i rješavanje već počelo.

Sranje je, ali imaj strpljenja.
30.10.2013 | 23:44
Ja problema nemam (imam ih dva) jer za koristenje koristim finder.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds