macbook i externi monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook i externi monitor

16.10.2013 | 23:46
Radi se o externom monitoru i prebacivanju slike sa notebook-a na njega.

Znači ovako :

Imam MBP 15" 2012 - nije retina a isto vrijedi i za air 13" , spojio sam ih na Samsung 2231 - 22" monitor i sad, nije to ono što želim.

Zakaj?
MBP - slika preko HDMI kabela mi ode na rez 1080 ali mi se suzi ekran kao da je 19" , ako stavim na 720p to me ne zadovoljava jer nije slika oštra nego je mutna, spojio sam analogni VGA kabel i sada mi na monitoru radi i automatsko nariktavanje tj kalibracija, rezolucija ide na 1920 , s tim da mi se čini da nakon nekog vremena kad se dosta sve zagrijalo, počele su neke crte kad je bijela podloga, inaće sada na AIR-u nemam tih crta i sve je OK

AIR - preko VGA kabela jedina zadovoljavajuča rez je 1920 ALI mi je ekran kao da je 19" monitor tj sa svake strane imam 2cm crni rub, ako ga stavim na 1600 onda mi je mutnija tj ne zadovoljava me slika.

Jel se neko možda igrao sa externim monitorom i koji je preporučen, vjerojatno bi bilo super kad bi monitor bio 1440 ili 1600 ali sad pak ići unazad ne vidim baš neku logiku....uglavnom zanima me da li može biti nešto do monitora, isto me još zanima kad je MBP poklopljen i tako radim, temp mi ode na 70-80 pa i na 85C što je dosta jer rijetko prelazi 50-55C u normalnom radu bez monitora, šta bacanje slike na externi monitor tako jako zakuca sve?

Hvala
16.10.2013 | 23:49
Na monitoru imaš neki menu i u njemu nađi gdje za taj HDMI ulaz možeš staviti na "raw scan" ili nešto tome slično (umjesto na 16:9 ili kakvu drugu opciju).
16.10.2013 | 23:53
Kad je zaklopljen ne može se hladiti onako dobro kao što može kad je otklopljen. Zato zakuca temp.
17.10.2013 | 00:00
Kad je na HDMI kablu onda ne mogu ništa podešavati - tak da nemam tu opciju ali sam skužio da kad zaklopim monitor da se slika posloži dobro ali je to odgovor i na drugi post - uglavnom pokušavam imati notebook otvoren, istina ne hladi se tako dobro kad je poklopljen ali prateči nisam primjetio neku jako veliku razliku kad je poklopljen i kad nije, par stupnjeva - jako malo,,,čak sad gledam, poklopljen - otklopljen temp je ista na AIR 64C
17.10.2013 | 01:25
Ne na Macu podešavati, nego NA MONITORU.
Ako ti je slika različita kad zaklopiš i kad ne zaklopiš, onda na Macu isključi display mirroring.
Ako želiš koristiti samo vanjski monitor, a da se bolje hladi, onda poklopi dok ne zaspe Mac, prištekaj vanjski monitor, tipkovnicu i miša, uklikaj miša da probudiš komp na vanjskom monitoru, i onda otklopi laptop. Display se neće probuditi, a imat ćeš bolje hlađenje.
17.10.2013 | 10:04
Znam da na monitoru ali kažem ne mogu ništa kad je HDMI ukoipčan....inaće kako da se probudi kad imam BT miša i BT tastaturu ... što se tiće hlađenja - gotovo sam siguran da je identična temp kad je zatvoren ili otvoren - vrti se na 1C možda razlike.....za probuditi bi vjerojatno trebao ukopčati nešto u USB od tog dvojeg pa da radi na taj način..
17.10.2013 | 11:47
Obzirom da MBP 15" 2012 nema HDMI izlaz, kako monitor spajas, preko kakvog adaptera?
Za probu prikljuci monitor na MBP dok je MBP ugasen i prikopcan na struju. Ukljuci MBP i odmah ga poklopi prije chime zvuka. Kakva je slika? Trebala bi biti u native rezoluciji 1920 x 1080 ako se ne varam. Tako to radi kod mene.
17.10.2013 | 14:49
Malo bi se nadovezao što se tiče buđenja kompa. Ja ga budim s daljinskim. BT miš ili tipkovnica su mi budili MBP bez reda, tj. najvjerojatnije je mobitel uzrok tome. Valjda mob nešto-nešto mišu ili tipkovnici i onda miš ili tipkovnica nešto i komp se probudi. Nije bilo pravila, koji puta par dana ništa, a onda par puta za redom.
Inače, držim (preko ljeta) poklopac malo odškrinutim, a opet ne toliko da se pojavi slika na njemu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 45 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Ender, Riba, rusty, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (806)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO