Apple ponovno pobijedio na 18. anketi PC Magazinea
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple ponovno pobijedio na 18. anketi PC Magazinea

25.08.2005 | 02:50
PC Magazine proveo je 18. put istraživanje među čitateljima kojim je pokušao opipati koliko koji koji proizvođač svojim proizvodom ćini njihove vlasnike zadovoljnima.

Po ne znam koji put u kategoriji hardvera, među desktop računalima i među laptopima na prvo je mjesto zajseo Apple. I razlika je, u odnosu na druge (i treće... i četvrte...), a posebno je što je tukao konkurenciju u ama baš svim kategorijama o kojima su pitali.
I u desktopima i u prijenosnicima Apple je osvojio ukupne ocjene 9.2
Drugi u prijenosnicima je mala kalifornijska tvrtka Alienware s ocjenom 8.8
Drugi u desktopima dijele to mjesto IBM i Fujitsu sa ocjenama 8.4 svaki.

Istraživanje je vrlo ozbiljno, što se može vidjeti analizom odgovora na pojedinačna pitanja, iako - ah, kako ne bi jedan takav magazin - naglašavaju izraženu lojalnost kupaca kupljenim mašinama, ali i priznaju da Apple proizvodi iznimno pouzdane strojeve.

Jedino što zamjeraju je garancija (1 godina, bez on-site podrške) i tech suppoert (90 dana), ali ne tumače da li to odbija ljude, nego samo kažu da se Apple kocka s lojalnošču pod tim uvjetima kakve nema nitko drugi. Mi tu ne vidimo baš neke razlike u odnosu na druga domaća iskustva...

Uostalom, evo linka pa čitajte sami:
www.pcmag.com/article2/0,1895,1851295,00.asp
25.08.2005 | 03:14
MAK je napisao:

Jedino što zamjeraju je garancija (1 godina, bez on-site podrške) i tech suppoert (90 dana), ali ne tumače da li to odbija ljude, nego samo kažu da se Apple kocka s lojalnošču pod tim uvjetima kakve nema nitko drugi. Mi tu ne vidimo baš neke razlike u odnosu na druga domaća iskustva...

Ne odbija profesionalce, koji kad kupuju sve u kompletu najcesce dobiju uz to i Apple Care podrsku na 3 godine. (Najcesce im sve to organiziraju value added preprodavaci Appleove opreme, jer jedino tako mogu i prodati stogod -- visegodisnje jamstvo je temelj za bilo koju profesionalnu kupovinu).

Pitanje je kako stvari teku u korisnickim vodama. Mene osobno ljuti sto jamstvo na tako skupu opremu (recimo laptope) tece samo jednu godinu. Vecina ljudi pak kupuje a i ne zna sto kupuje; preprodavaci Appleove opreme obicno sute o jamstvu (o njoj saznas tek kad ti nedajboze zatreba), dok prodavacima ostale PC plastike dugogodisnje jamstvo dodje kao mrkva kojom navlace prodaju, jerbo je to jedina vrijednost koju zapravo i prodaju kupcima.

Ako zele promijeniti milje i okrenuti se u jacu borbu za nove korisnike, pitanje je dana kad ce Apple preispitati svoje jamstvene politike. Ako cemo racunalnu industriju usporediti s automobilskom, iskustvo kaze da se najbolje prodaju automobili koji imaju najdulje tvornicko jamstvo i besplatnu podrsku.

Australsko iskustvo: uobicajeno je jamstvo 100,000 km ili 3 godine jamstva (sto prije dodje). Kad je Hyudai najavio jamstvo do 150,000 km, razni Accenti, Sonate, Exceli i Getzi su postali apsolutni bestselleri. Potom je Mitsubshi dosao s petogodisnjim jamstvom i 130,000 km i odmah se to osjetilo u prodaji; Lancer je najednom postao nejvjerojatno popularni automobil. Magna takodjer.
Dotle je Volkswagen, sa svojih skromnih 2 godine jamstva, ostao i dalje pozadinski igrac, iako je novi Polo nevjerojatno dobar automobil a Golf petica u svojem cjenovnom razredu daleko ispred sviju .. ali prodaja to ne pokazuje. Dapace, ljudi cesto prodaju Golfove nakon 2 godine jer znaju da nemaju vise podrske i okrecu se Fordovima, Mitsubishiju i sl.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 21 minuta
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO