novi ibook G4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

novi ibook G4

14.08.2005 | 16:21
Pozdrav svima,

moj prvi Mac ce biti novi ibook G4/1.42 GHz/14inch/Superdrive.
Dosta putujem i razmisljao sam dugo o Powerbook-u, ali bio mi je preskup, a veseli me sto novi ibook ima sudden motion sensor i ostala poboljsanja u odnosu na proslu seriju.
Kakav je ibook G4 i koliko dugo ga imate te kolike su sanse za neki kvar hardvera? Da li se osjeti da je u biti plastican i ima li netko negativnih iskustava?
U biti ocekujem dosta od ibooka, prije svega se veselim Tigeru, ali bi se htio pripremiti i na negativne strane, ako ih ima.
Pozdrav,
kajman.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
14.08.2005 | 21:51
Poz,

s obzirom da je moj ibook 12\" G3 600, mogu se samo osvrnut na ovaj 'plastičan dio pitanja' i to tak da ti moram priznat da je to najbolja plastika koju sam osjetio na laptopima..

Da sam bodyguard, napravio bi si štit od njih :o)
14.08.2005 | 22:48
Upravo mi je jucer u rukama bio upravo jedan takav. Nemam nikakvih negativnih komentara, osim sto se tice plastike - radi se o istoj od koje su napravljeni power supplyi koji idu sa Powerbookom i ista je sjajne i jako osjetljiva na grebanje tako da ces iBooka morati jako paziti ili se pomiriti s sitnim ogrebotiniciama kojih ce se nakupiti.
15.08.2005 | 22:17
riba, kazes da je jako osjetljiv na ogrebotine, navodno apple je odustao od \"staklenog\" ibook designa kao sto su ibook G3 dual usb 500,600...mhz jer je bio pre osjetljiv na ogrebotine (frend ima jednog takvog; kad sam probao iBG4 u Galeriji - on mi je u odnosu na G3 djelovao nesto losije kvalitete)

imao sam u planu kupit 12'' PB, ali eto prikrali se neki financijski izdaci pa sam osudjen na BTO 12''ibookG4 s 80gb hdd

dao bi sve da novi iB g4 izgleda i djeluje solidno kao dual USB G3 (+onaj aluminijski screen pantic koji je u posljednjoj seriji G3 i sad u G4 zamjenjen plasticnim)

sutra cu do galerije da potvrdim narudbu.. (nadam se da display nece imati dead pixela <sto,nekim cudom, cesto vole imati apple prijenosnici kupljeni u hrvatskoj> , drzite fige kajmanu i meni )

kajman
na
discussions.info.apple.com/
se mozes pripremiti na eventualne lose i najcesce dobre strane,
preporucam ti da se ne zamaras problemima dok se ne sretnes s njima
jer su uistinu na ovoj platformi rijetki.. ako ih usporedimo s PC prijenosnicima kao sto je npr. sony vaio
  • EuCryL
  • Posjetitelj
15.08.2005 | 23:48
nmrzlja1 je napisao:
navodno apple je odustao od \"staklenog\" ibook designa kao sto su ibook G3 dual usb 500,600...mhz jer je bio pre osjetljiv na ogrebotine (frend ima jednog takvog; kad sam probao iBG4 u Galeriji - on mi je u odnosu na G3 djelovao nesto losije kvalitete)

Ovo ne kužim.. Rekao bi Jirí Menzel da sam momentalno zaostao..

Istina da se icebook 600 jako grebe i da se u ovih skoro 4 godine i fino nagrebao, al mi stvarno djeluje kvalitetno i čvrsto..

E da preciziram kaj ne kužim.. kaj su promijenili vrstu plastike na novima? i kaj napravili korak nazad?
17.08.2005 | 01:05
kao sto mozes vidjeti iz prilozene fotke - vanjska plastika nije prozirna nego ice bijela kao kuciste ipoda 4G, izgleda pomalo jeftino, u rukama ne djeluje kvalitetno i čvrsto kao stakleniG3, usporedi kontrast vanjske boje i boje oko tipkovnice na svojem G3 600, mozda pretjerujem, ali kao da je izgubio onu izvornu car....
Prilozi:
17.08.2005 | 01:22
G3
  • EuCryL
  • Posjetitelj
17.08.2005 | 16:43
Svaka čast na slikama

Moram priznat da sam uživo primijetio samo tipke da su drukčije.. nisam obraćao pažnju na vanjsku plastiku.. i da, više mi se sviđaju stari..

Hvala ti..
18.08.2005 | 11:43
Hvala na odgovorima, i da, ibook-a si nabavljam izvana a ne u hrvatskoj, sto zbog cijene, sto zbog toga sto su mi rekli da nova serija stize tek za mjesec dana.
Ogrebotine me nece toliko smetati ukoliko sve ostalo ostane cvrsto i cijelo. :o)

U svakom slucaju, svoju staru toshibu na kojoj je dva (2) puta crko hard, floppy i sada monitor bacam u zasluzeno smece, pardon, reciklazu...

pozdrav i javit cu se sa prvim dojmovima,
k.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 20 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO