Temperatura MacBooka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Temperatura MacBooka

25.05.2013 | 23:31
Pozdrav!

Imam MacBook air,prvi model iz 2008.
Inače sam Mac držao na stolu pa nisam primjetio nikakvu povečanu temperaturu,ali prije par dana mi je stigla baterija i kad stavim Mac na noge ili kad ga nosim u ruci jako grije...Toliko da ga jedva držim.
Lijeva strana laptopa je potpuno hladna tj.normalna,dok na lijevoj grije i grije.
Pošto znam da je Mac malo stariji onda ni ne pretjerujem s nekim velikim radom na njemu. Svakodnevno rade Tweetbot i Chrome,a ponekad iTunes. Dosta se zagrije kad pišem na Wordu ili kad je Skype online.
Možda je do prašine ili tako nešto,ali kad sma ga otvarao za staviti bateriju,nisam vidio baš puno prašine.
Evo o mom laptopu:

a evo i podataka o temperaturi i ostalome. samo da kažem ovdje je još CPU odličan...inaće je oko 65C ili 70C.

Eto,ako može neki savjet ili nešto....Tek sam odnedavno u Mac svijetu,pa budite blagi
25.05.2013 | 23:36
To su više-manje normalne temperature. Kućište je aluminijsko pa ne, naravno bitno toplije na dodir (čak i vruće!) u odnosu na nekog PC plastišu. Jer plastično kućište izolira toplinu, radi čega im trebaju puno veće rešetke za ventilaciju i puno veća brzina ventilatora. Sve je OK, ne brini. Jedini problem ti je to što ti je po ljetu neugodno držati vrući aluminij na golim nogama.
25.05.2013 | 23:36
Temperature koje su na slici su sasvim OK,meni su znale ici na MBP sa i5 cpu na 85 i sve je radilo kako treba.Nema razloga za paniku
25.05.2013 | 23:42
Ok,hvala puno! Veceras lakše spavam !
Malo me iznenadilo da se Macbook toliko ugrije,ali dobro.
Ocito na to djeluje i vanjska temperatura. Ugl. hvala!
26.05.2013 | 19:26
Grije se zapravo manje od plastičnih PC laptopa, samo što ti je osjećaj na dodir takav da je jako vruć, a to je zato što je kućište aluminijsko pa provodi toplinu. I to je dobro jer se čipovlje bolje hladi uz manje ventilatora.
28.05.2013 | 14:31
MacBook Air mid 2012 temperatura u clamshell modu je CPU A temperature diode 75 stepeni CPU A proximitiy 65 main logic board 41 i 53 ostalo meni se cini nisko. Ima ventilator ispod macbook air-a.

Ne znam da li je ovo uredno ili nije. Radim u Chrome-u, dreamweaver, fireworks, word, pages, indesign-u a ljeto jos nije pocelo.

Hvala
28.05.2013 | 15:10
Koliko je % opterećenje CPU?
28.05.2013 | 15:48
Sada je CPU A proximity 50 a CPU A temperature diode 56 . Zauzece 3.50% korisnik sistem 3,63% mada varira do 10%.
28.05.2013 | 16:18
To je normalno. I 75º je isto normalno ako ti je opterećenje CPU vrlo visoko (100 i više % - što znači da je jedna jezgra na full)
28.05.2013 | 16:22
To jest - na mom MPB 15,4" late 2008 je to normalno. Kod tebe je možda i veća temperatura pri tom opterećenju s obzirom da je otežano hlađenje.
28.05.2013 | 16:23
Hvala na odgovoru. Bas cu obratiti pažnju kad nesto radim koliko je opterecenje. Mene je strah od pregrijavanja u clamshell modu mada gledam po forumima dosta ljudi tako radi na Mac Book -ovima i to bez hlađenja dodatnog.

Ako se racunar pregrije hoce li se sam ugasiti?

Hvala jos jednom na pomoci.
28.05.2013 | 21:30
Hoće, ima taj tzv. "thermal shutdown". Iako nije dobro puštati da do toga dođe. Ja osobno nikad ne poklapam display do kraja, čak i ako radim samo na vansjkom monitoru. Ostavim ga otklopljenog centimetar-dva (tj. poklopim do kraja da ode u sleep, pa probudim vanjskom tipkovnicom, pa onda otklopim display, a on ostane isključen) upravo radi ventilacije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (425)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO