MacBook kupnja u Hrvatskoj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook kupnja u Hrvatskoj

09.04.2013 | 08:34
Kako u Hrvatskoj najpovoljnije kupiti MacBook?

Ima li netko iskustava sa odlaskom u Sloveniju po Mac? Jesu li kod njih jeftiniji kao npr. u Austriji?

U Austriji je jeftiniji cca 2000kn u odnosu na HR. Koliko su problemi sa njemačkom tipkovnicom? Kolika je vjerojatnost da OS nije na Engleskom ukoliko se računalo uzima vani?

Hvala...
09.04.2013 | 11:29
Jezik lokalizacije OS-a se promijeni lako, gdje god da kupiš Mac. Koliki su problemi s njemačkom tipkovnicom najviše ovisi o tome koliko gledaš u tipkovnicu. Ako tipkaš potpuno naslijepo, onda ti je svejedno.
09.04.2013 | 12:58
U principu ti mozes svaki moguci layout tipkovnice kupiti u svakoj zemlji gdje se Apple prodaje. Samo glupo bilo ocekivati da ih sve imaju na lageru

Zelim reci da mozes mozda prije puta koordinirati sa ducanom gdje zelis kupiti da ti naruce Mac sa HR ili ENG tipkovnicom, i ti samo odes po njega kad stigne.

Stavis ga u torbu kao osobnu prtljagu i niko te nece ni pitati nista za njega. Danas 90% putuje sa laptopima (ili vise njih)
09.04.2013 | 13:39
drlovric kaže:

...
Stavis ga u torbu kao osobnu prtljagu i niko te nece ni pitati nista za njega. Danas 90% putuje sa laptopima (ili vise njih)

Ili jednostavno pričekaj do ulaska u EU, i onda se slobodno pohvali prilikom prelaska granice. Jedino, tada više neće biti carinika!

... i ja sam za ovu opciju od drlovrica! Ili jednostavno pronađi nekoga tko ima EDU popust + popust za gotovinu, i dođe ti cijena kao da si kupio npr. u Austriji.
09.04.2013 | 21:50
Eto ja se nudim ako nekome treba EDU popust. Imam pravo na onaj od 8%. Koliko znam to cak se moze dobiti kada se kupuje na firmu. Ako kome treba, feel free to ask!
10.04.2013 | 09:03
Hvala svima! Naročito toc. Mogao bih ostvariti EDU popust, onaj od 5%. Moja bolja polovica je zaposlenik jedne od navedenih institucija koje ostvaruju popust.

Vrijedi li taj popust u svim trgovinama gdje se prodaju Apple proizvodi ili samo u iStyle koji su to jedini istaknuli na svom webu?
10.04.2013 | 13:44
EDU popust je, mislim, odobren od strane Apple-a, tako da ti vrijedi kod svih ovlaštenih resellera.
Sad sam se sjetio. Mislim da studentski popust vrijedi čak i u drugim zemljama (sloveniji npr.)
10.04.2013 | 18:33
Svojedobno smo kupovali Minija u Kreativnom odjelu, Davor nam je skrenuo pažnju na EDU popust jer moja supruga radi u prosvjeti, pa je na kraju ispalo da ga je uvoznik zaje*o i odje*o jer mu je rekao da on jedino može taj popust otkinuti od svojih 10% marže, tj. da Apcom ne daje EDU popust na cijenu za daljnju prodaju. Tako da nisam baš siguran da vrijedi kod svih ovlaštenih resellera.
11.04.2013 | 01:43
ako treba vjerujem da ja mogu nabaviti macbooka iz belgije sa edu popustom. onda vam ispada jos sve jeftinije 100ak eura...
14.04.2013 | 12:10
ja bih to svakako volio kupiti negdje što bliže zagrebu zbog mogućih reklamacija, garancije, servisa i ostale podrške.

većinom gledam neke trgovine s mogućnošću povoljne otplate na rate. nadam se nekoj akciji u lokalnim trgovinama. za sada nisam nailazio na neke značajnije popuste

btw: hvala svima na pomoći. bilo kakav savjet je i dalje dobro došao
14.04.2013 | 12:13
Za prijenosnike i Mini garancija je globalna. Možeš ga kupiti i na drugom kraju svijeta, ali lokalni servis u Hrvatskoj će ti priznati jamstvo.
14.04.2013 | 12:57
shx kaže:
ja bih to svakako volio kupiti negdje što bliže zagrebu zbog mogućih reklamacija, garancije, servisa i ostale podrške.

većinom gledam neke trgovine s mogućnošću povoljne otplate na rate. nadam se nekoj akciji u lokalnim trgovinama. za sada nisam nailazio na neke značajnije popuste

btw: hvala svima na pomoći. bilo kakav savjet je i dalje dobro došao

Pa onda baci oko na ovaj link.Tamo je retina 13" a razlika od gotovine do kartice je oko 700 kn,mislim da ne možeš dobiti razliku od par stotina kuna (gotovina-kartice)na tako veliku cijenu proizvoda.

www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook...d-graphics-4000.html
15.04.2013 | 23:03
Jeli moguće naknadno zamijeniti tipkovnicu u slučaju da nije hrvatska? Npr. u nekom od servisa u Hrvatskoj.
15.04.2013 | 23:18
Moguće je, ali jako skupo. Nedavno je bila tema, netko je dao link gdje se mogu kupiti samo tipke pa si ih zamijeniš sam.
29.04.2013 | 00:51
Mislim da se neću zamarati s time da mora biti HR tipkovnica pod svaku cijenu. Njemački layout sam vidio i ne čini mi se uopće problematično za naviknuti se. Ionako se može, ako sam dobro shvatio, prebaciti i jezik na English i keyboard na HR na svakom MacBooku. Možda bi kupnja u Italiji bila i bolja opcija jer oni nemaju ü ö ß itd.
29.04.2013 | 07:26
Nemoj se zamarati s nikakvi layout, osim ako nisu na arapskom Kupi gdje ti je jeftinije,ja imam švedsku tipoovnicu i sve super radi.
29.04.2013 | 09:15
Zasto developeri uglavnom vole US layout? Imao sam 3-4 slucaja gdje su bas trazili taj raspored tipki.
29.04.2013 | 10:50
Taj je jedini gdje []{}\| i slične znakove dobivaš bez lomljenja prstiju.
21.05.2013 | 22:43
Evo u Grazu, ovaj dućan:

www.digitalis.at/

Od njih sam dobio info da se može naručiti MacBook s SLO/HR tipkovnicom. Vrijeme isporuke je 2 tjedna, traže avans od 500€.

Još jedno pitanje:

Može li se u HR na neki način naručiti MacBook Air s 8GB RAM-a? Zašto ih nema nigdje u ponudi?
22.05.2013 | 07:54
shx kaže:
Evo u Grazu, ovaj dućan:

www.digitalis.at/

Od njih sam dobio info da se može naručiti MacBook s SLO/HR tipkovnicom. Vrijeme isporuke je 2 tjedna, traže avans od 500€.

Još jedno pitanje:

Može li se u HR na neki način naručiti MacBook Air s 8GB RAM-a? Zašto ih nema nigdje u ponudi?

Jesi pitao u apcom-u?
Koliko znam, može se kupiti sve što Apple prodaje za ovaj dio svijeta.

store.apcom.hr/contact_us.php
22.05.2013 | 11:44
Zato što i nema nigdje u ponudi. Čitaj malo Apple portale, svi već danima pišu kako MacBook Airova nema na lageru što je prema njima očigledan znak da će se na WWDC-u 2013 predstaviti, uz najavljene softvere, i obnovljeni Air s Haswell procesorima...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 31 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (528)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO