MacBook kupnja u Hrvatskoj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook kupnja u Hrvatskoj

09.04.2013 | 08:34
Kako u Hrvatskoj najpovoljnije kupiti MacBook?

Ima li netko iskustava sa odlaskom u Sloveniju po Mac? Jesu li kod njih jeftiniji kao npr. u Austriji?

U Austriji je jeftiniji cca 2000kn u odnosu na HR. Koliko su problemi sa njemačkom tipkovnicom? Kolika je vjerojatnost da OS nije na Engleskom ukoliko se računalo uzima vani?

Hvala...
09.04.2013 | 11:29
Jezik lokalizacije OS-a se promijeni lako, gdje god da kupiš Mac. Koliki su problemi s njemačkom tipkovnicom najviše ovisi o tome koliko gledaš u tipkovnicu. Ako tipkaš potpuno naslijepo, onda ti je svejedno.
09.04.2013 | 12:58
U principu ti mozes svaki moguci layout tipkovnice kupiti u svakoj zemlji gdje se Apple prodaje. Samo glupo bilo ocekivati da ih sve imaju na lageru

Zelim reci da mozes mozda prije puta koordinirati sa ducanom gdje zelis kupiti da ti naruce Mac sa HR ili ENG tipkovnicom, i ti samo odes po njega kad stigne.

Stavis ga u torbu kao osobnu prtljagu i niko te nece ni pitati nista za njega. Danas 90% putuje sa laptopima (ili vise njih)
09.04.2013 | 13:39
drlovric kaže:

...
Stavis ga u torbu kao osobnu prtljagu i niko te nece ni pitati nista za njega. Danas 90% putuje sa laptopima (ili vise njih)

Ili jednostavno pričekaj do ulaska u EU, i onda se slobodno pohvali prilikom prelaska granice. Jedino, tada više neće biti carinika!

... i ja sam za ovu opciju od drlovrica! Ili jednostavno pronađi nekoga tko ima EDU popust + popust za gotovinu, i dođe ti cijena kao da si kupio npr. u Austriji.
09.04.2013 | 21:50
Eto ja se nudim ako nekome treba EDU popust. Imam pravo na onaj od 8%. Koliko znam to cak se moze dobiti kada se kupuje na firmu. Ako kome treba, feel free to ask!
10.04.2013 | 09:03
Hvala svima! Naročito toc. Mogao bih ostvariti EDU popust, onaj od 5%. Moja bolja polovica je zaposlenik jedne od navedenih institucija koje ostvaruju popust.

Vrijedi li taj popust u svim trgovinama gdje se prodaju Apple proizvodi ili samo u iStyle koji su to jedini istaknuli na svom webu?
10.04.2013 | 13:44
EDU popust je, mislim, odobren od strane Apple-a, tako da ti vrijedi kod svih ovlaštenih resellera.
Sad sam se sjetio. Mislim da studentski popust vrijedi čak i u drugim zemljama (sloveniji npr.)
10.04.2013 | 18:33
Svojedobno smo kupovali Minija u Kreativnom odjelu, Davor nam je skrenuo pažnju na EDU popust jer moja supruga radi u prosvjeti, pa je na kraju ispalo da ga je uvoznik zaje*o i odje*o jer mu je rekao da on jedino može taj popust otkinuti od svojih 10% marže, tj. da Apcom ne daje EDU popust na cijenu za daljnju prodaju. Tako da nisam baš siguran da vrijedi kod svih ovlaštenih resellera.
11.04.2013 | 01:43
ako treba vjerujem da ja mogu nabaviti macbooka iz belgije sa edu popustom. onda vam ispada jos sve jeftinije 100ak eura...
14.04.2013 | 12:10
ja bih to svakako volio kupiti negdje što bliže zagrebu zbog mogućih reklamacija, garancije, servisa i ostale podrške.

većinom gledam neke trgovine s mogućnošću povoljne otplate na rate. nadam se nekoj akciji u lokalnim trgovinama. za sada nisam nailazio na neke značajnije popuste

btw: hvala svima na pomoći. bilo kakav savjet je i dalje dobro došao
14.04.2013 | 12:13
Za prijenosnike i Mini garancija je globalna. Možeš ga kupiti i na drugom kraju svijeta, ali lokalni servis u Hrvatskoj će ti priznati jamstvo.
14.04.2013 | 12:57
shx kaže:
ja bih to svakako volio kupiti negdje što bliže zagrebu zbog mogućih reklamacija, garancije, servisa i ostale podrške.

većinom gledam neke trgovine s mogućnošću povoljne otplate na rate. nadam se nekoj akciji u lokalnim trgovinama. za sada nisam nailazio na neke značajnije popuste

btw: hvala svima na pomoći. bilo kakav savjet je i dalje dobro došao

Pa onda baci oko na ovaj link.Tamo je retina 13" a razlika od gotovine do kartice je oko 700 kn,mislim da ne možeš dobiti razliku od par stotina kuna (gotovina-kartice)na tako veliku cijenu proizvoda.

www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook...d-graphics-4000.html
15.04.2013 | 23:03
Jeli moguće naknadno zamijeniti tipkovnicu u slučaju da nije hrvatska? Npr. u nekom od servisa u Hrvatskoj.
15.04.2013 | 23:18
Moguće je, ali jako skupo. Nedavno je bila tema, netko je dao link gdje se mogu kupiti samo tipke pa si ih zamijeniš sam.
29.04.2013 | 00:51
Mislim da se neću zamarati s time da mora biti HR tipkovnica pod svaku cijenu. Njemački layout sam vidio i ne čini mi se uopće problematično za naviknuti se. Ionako se može, ako sam dobro shvatio, prebaciti i jezik na English i keyboard na HR na svakom MacBooku. Možda bi kupnja u Italiji bila i bolja opcija jer oni nemaju ü ö ß itd.
29.04.2013 | 07:26
Nemoj se zamarati s nikakvi layout, osim ako nisu na arapskom Kupi gdje ti je jeftinije,ja imam švedsku tipoovnicu i sve super radi.
29.04.2013 | 09:15
Zasto developeri uglavnom vole US layout? Imao sam 3-4 slucaja gdje su bas trazili taj raspored tipki.
29.04.2013 | 10:50
Taj je jedini gdje []{}\| i slične znakove dobivaš bez lomljenja prstiju.
21.05.2013 | 22:43
Evo u Grazu, ovaj dućan:

www.digitalis.at/

Od njih sam dobio info da se može naručiti MacBook s SLO/HR tipkovnicom. Vrijeme isporuke je 2 tjedna, traže avans od 500€.

Još jedno pitanje:

Može li se u HR na neki način naručiti MacBook Air s 8GB RAM-a? Zašto ih nema nigdje u ponudi?
22.05.2013 | 07:54
shx kaže:
Evo u Grazu, ovaj dućan:

www.digitalis.at/

Od njih sam dobio info da se može naručiti MacBook s SLO/HR tipkovnicom. Vrijeme isporuke je 2 tjedna, traže avans od 500€.

Još jedno pitanje:

Može li se u HR na neki način naručiti MacBook Air s 8GB RAM-a? Zašto ih nema nigdje u ponudi?

Jesi pitao u apcom-u?
Koliko znam, može se kupiti sve što Apple prodaje za ovaj dio svijeta.

store.apcom.hr/contact_us.php
22.05.2013 | 11:44
Zato što i nema nigdje u ponudi. Čitaj malo Apple portale, svi već danima pišu kako MacBook Airova nema na lageru što je prema njima očigledan znak da će se na WWDC-u 2013 predstaviti, uz najavljene softvere, i obnovljeni Air s Haswell procesorima...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 20 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO