apple/intel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple/intel

05.07.2005 | 11:43
Mene zanjima dali će nakon što intel stupir na stranu apple još uvjek proizvodit kompjutore zato jer su ljudi iz pcplaya bili na e3 sajmu i vidli su mac minija koji je radio n intelu i rekli su da je sve isto samo što više nema one jabučice (one na kučištu[applov logo]). Zanjima me dali je iko od vas pogledo keynote ja jesam pošto sam dobio max adsl i po svemu sudeći ova tranzakcija s ppc-a na intel bi mogla biti dobra e i da ono što je neko bio napisao da zašto nisu išli na amd zato jer se intel prebrzo grije: odgovor je to da je intel brži a apple će u suradnji snjima napraviti prockaše koji se ne griju tolko recimo mini je i nakon ovrklokanja ladan ko led. uglavnom opet sam pokrenuo tu temu sa intel tak da vas zamolim da pišeta komentare i nove update o situacuji. Uskoro možemo oćekivati dual G5 3ghz. SWEET!
05.07.2005 | 12:27
Glupost. Ekipa uopće ne govori o Apple Mac miniiju nego o onim Intel kopijama koje izgledaju kao Mac, ali naravno lošije. Mac mini, ako i kada jednog dana bude imao Intel procesor, će i dalje imati jabuku na sebi. Apple će zasigurno i dalje proizvoditi računala.
  • User
  • Posjetitelj
05.07.2005 | 14:56
Onaj \"Mac mini\" koji si ti vidio na slikama s E3-a je zapravo AOpen MiniPC i kanta je ko i sve druge PC kante. Drugo, iako sliči miniju puno je ružniji od njega i ne znam kako su ga ti debili mogli tako besramno i neuspjelo kopirat. Vidi se da je ta kopija od jeftine plastike i ružnija je jer nema svjetliju gornju plohu s jabukom, kao što u oči tuče i onaj veliki gumb za paljenje ispod optičkog pogona kojeg Mac mini nema. A koliko sam čuo kopija minija košta oko $900-999 dok mini košta $499 i za razliku od AOpena,mac mini može vrtit Mac OS X .

Dakle, ono što si ti vidio u PCP-u nema veze s Macom, osim što je kopiran Macov dizajn.

Pod dual G5 3GHz valjda misliš na dual Pentium 3GHz ili dual Xeon 4GHz... G5 se sigurno neće zvat ako mu tutnu intela . Iako se ja nadam da će se MAK-ovo proročanstvo ostvarit i da će G5 ostat G5, a da će samo slabiji modeli Macova, poput Minija i iMaca imat pentiume...
05.07.2005 | 16:24
User je napisao:
. Drugo, iako sliči miniju puno je ružniji od njega i ne znam kako su ga ti debili mogli tako besramno i neuspjelo kopirat.

Zanimljivo je da su svi nakon Intelova predstavljanja novih ideja za mala racunala odmah graknuli kako je to kopija Mac Minija.
Nikom nije palo na pamet to da su Apple I Intel nekoliko mjeseci prije toga zajednicki koncipirali strategiju proizvodnje istih, koji ce u sebi nositi Pentium M i druge niskopotrosne Intelove procesore. Buduci da nisu to mogli uciniti prije sluzbenog prijelaza na Intelove procesore i prije negoli obavijeste razvijace softwera, u Minija je utrpan G4.
  • User
  • Posjetitelj
05.07.2005 | 20:33
Zvonimire, ono što sam napisao nema veze s tim što će pentiumi kucat u Macovima. Ako 64-bitan Pentium bude kucao u nekom miniju ja ću bit presretan a vjerojatno ću ga i kupit u budućnosti, ali taj MiniPC namjerno cilja na minijev dizajn i to je očito... Pretpostavljam da si vidio slike. Ako nisi, pogledaj i sve će ti biti jasno... A drugo, mac mini će bit Mac imao on Pentium ili PPC, a ovaj AOpen nikad neće vrtit Mac OS X.
07.07.2005 | 20:13
Ja sam se malo bolje raspitao o AOpenu.
Koliko se sjećam, to je bio fijasko.

Intel je, naime (prije deala s Appleom) naručio od tajvanske firme da pokusno i DOSLOVNO kopira, pa i proizvede 500 primjeraka platforme na Intelovom čipsetu. Pokazalo se da to - kao goli hardver - ne može biti jeftinije od 600 dolara, a sad dodajte gore cijenu najjeftinijih windowsa bez ikakvog dopunskog softvera i imat ćete čovjeka koji će se ne svojom krivicom i u osnovnoj konfiguraciji osjećati kao lopov...

Možda Dell zna kako je moguće proizvesti jeftinu kantu šrotaru, ali se tek tu vidjelo da Apple zna proizvesti jeftin, a dobar stroj. O OS-u i softveru koji uz to regularno ide ne moramo trošiti dopunske argumente.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO