apple/intel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple/intel

05.07.2005 | 11:43
Mene zanjima dali će nakon što intel stupir na stranu apple još uvjek proizvodit kompjutore zato jer su ljudi iz pcplaya bili na e3 sajmu i vidli su mac minija koji je radio n intelu i rekli su da je sve isto samo što više nema one jabučice (one na kučištu[applov logo]). Zanjima me dali je iko od vas pogledo keynote ja jesam pošto sam dobio max adsl i po svemu sudeći ova tranzakcija s ppc-a na intel bi mogla biti dobra e i da ono što je neko bio napisao da zašto nisu išli na amd zato jer se intel prebrzo grije: odgovor je to da je intel brži a apple će u suradnji snjima napraviti prockaše koji se ne griju tolko recimo mini je i nakon ovrklokanja ladan ko led. uglavnom opet sam pokrenuo tu temu sa intel tak da vas zamolim da pišeta komentare i nove update o situacuji. Uskoro možemo oćekivati dual G5 3ghz. SWEET!
05.07.2005 | 12:27
Glupost. Ekipa uopće ne govori o Apple Mac miniiju nego o onim Intel kopijama koje izgledaju kao Mac, ali naravno lošije. Mac mini, ako i kada jednog dana bude imao Intel procesor, će i dalje imati jabuku na sebi. Apple će zasigurno i dalje proizvoditi računala.
  • User
  • Posjetitelj
05.07.2005 | 14:56
Onaj \"Mac mini\" koji si ti vidio na slikama s E3-a je zapravo AOpen MiniPC i kanta je ko i sve druge PC kante. Drugo, iako sliči miniju puno je ružniji od njega i ne znam kako su ga ti debili mogli tako besramno i neuspjelo kopirat. Vidi se da je ta kopija od jeftine plastike i ružnija je jer nema svjetliju gornju plohu s jabukom, kao što u oči tuče i onaj veliki gumb za paljenje ispod optičkog pogona kojeg Mac mini nema. A koliko sam čuo kopija minija košta oko $900-999 dok mini košta $499 i za razliku od AOpena,mac mini može vrtit Mac OS X .

Dakle, ono što si ti vidio u PCP-u nema veze s Macom, osim što je kopiran Macov dizajn.

Pod dual G5 3GHz valjda misliš na dual Pentium 3GHz ili dual Xeon 4GHz... G5 se sigurno neće zvat ako mu tutnu intela . Iako se ja nadam da će se MAK-ovo proročanstvo ostvarit i da će G5 ostat G5, a da će samo slabiji modeli Macova, poput Minija i iMaca imat pentiume...
05.07.2005 | 16:24
User je napisao:
. Drugo, iako sliči miniju puno je ružniji od njega i ne znam kako su ga ti debili mogli tako besramno i neuspjelo kopirat.

Zanimljivo je da su svi nakon Intelova predstavljanja novih ideja za mala racunala odmah graknuli kako je to kopija Mac Minija.
Nikom nije palo na pamet to da su Apple I Intel nekoliko mjeseci prije toga zajednicki koncipirali strategiju proizvodnje istih, koji ce u sebi nositi Pentium M i druge niskopotrosne Intelove procesore. Buduci da nisu to mogli uciniti prije sluzbenog prijelaza na Intelove procesore i prije negoli obavijeste razvijace softwera, u Minija je utrpan G4.
  • User
  • Posjetitelj
05.07.2005 | 20:33
Zvonimire, ono što sam napisao nema veze s tim što će pentiumi kucat u Macovima. Ako 64-bitan Pentium bude kucao u nekom miniju ja ću bit presretan a vjerojatno ću ga i kupit u budućnosti, ali taj MiniPC namjerno cilja na minijev dizajn i to je očito... Pretpostavljam da si vidio slike. Ako nisi, pogledaj i sve će ti biti jasno... A drugo, mac mini će bit Mac imao on Pentium ili PPC, a ovaj AOpen nikad neće vrtit Mac OS X.
07.07.2005 | 20:13
Ja sam se malo bolje raspitao o AOpenu.
Koliko se sjećam, to je bio fijasko.

Intel je, naime (prije deala s Appleom) naručio od tajvanske firme da pokusno i DOSLOVNO kopira, pa i proizvede 500 primjeraka platforme na Intelovom čipsetu. Pokazalo se da to - kao goli hardver - ne može biti jeftinije od 600 dolara, a sad dodajte gore cijenu najjeftinijih windowsa bez ikakvog dopunskog softvera i imat ćete čovjeka koji će se ne svojom krivicom i u osnovnoj konfiguraciji osjećati kao lopov...

Možda Dell zna kako je moguće proizvesti jeftinu kantu šrotaru, ali se tek tu vidjelo da Apple zna proizvesti jeftin, a dobar stroj. O OS-u i softveru koji uz to regularno ide ne moramo trošiti dopunske argumente.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 16 minuta
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO