13" ili 15" za dnevni rad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

13" ili 15" za dnevni rad

07.02.2013 | 16:39
Hi!

planiram si kroz par mjeseci uzet Macbook Pro

kako će mi to bit glavno računalo za dnevni rad...
neznam dali da idem na veličinu od 13 ili 15"...

odnosno dal je 13" premalo...

trenutno sam na 17" Win laptopu... što možda i nije potrebno.

ako itko ima kakav savjet ili prijedlog....
07.02.2013 | 16:54
To ti je sve premaleno. Uzmi 19"
07.02.2013 | 16:56
Koja profesija je "dnevni rad"?

Od toga puno ovisi...
07.02.2013 | 16:58
Ako ga koristiš na radnom stolu onda spoji vanjski monitor i veličina na MBP-u ti neće igrati ulogu.
Ako ga često prenosiš onda 13" samo zato što je manji i lakši.
No ako ti je 13" MBP preslab onda uzmi 15" jer ipak ima procesor sa 4 jezgre, Nvidia grafiku i još ponešto.
07.02.2013 | 17:55
hi!

pod dnevni radi smatram, surfanje... mail.... a dosta radim u excelu...
07.02.2013 | 18:26
Koliko su velike tablice u Excelu. Tj - koliko stupaca tipično? Neki Excel koriste za više "ekonomističke" tablice koje imaju puno redaka i malo (5-10) stupaca, a neki za tzv. "baze podataka" ( ) koje imaju na desetke stupaca i na tisuće redaka.

Ako si ovaj drugi slučaj, onda 15". Inače 13".
07.02.2013 | 21:17
@Robert_84 uzmi si macbook air 13" i sve tvoje potrebe koje radiš će biti zadovoljene.Još imaš fensi lap za kojim bu drugi slinili....zaboravi na odgovore u ovoj temi od @smayoo.Bit će da je pukao od 4-5 korisnika s kojim muku muči.
07.02.2013 | 21:47
08.02.2013 | 00:38
smayoo kaže:

Zasto bi bilo. Kuci imam 13" Air, na poslu 27" iMac. Niti mi je ovaj mali, niti ovaj veliki kad se jednom priviknes.
08.02.2013 | 04:55
Hi!

hvala svima,
jedan od prvih foruma, gdje sam postavio, možda i blesavo pitanje, ali nisam dobio glupe odgovore....

No jučer sam zaboravio pitat, kakav je macbook što se tiče grijanja.
negdje sam naletio da se 13ca dosta grije, i da nije namjenjena da bude "upaljena" cijeli dan....

sorry što davim sa možda glupim pitanjima, ali u firmi su opet počeli koristit filter, tako da je malte ne sve blokirano na internetu...
08.02.2013 | 06:59
Ne moraš voditi brigu oko grijanja apple uredjaja,jer svi imaju dobro hladjenje preko aluminijskog kučišta,pa je ponekad kučište toplo jer odvodi toplinu s komponenti unutra. Kako rekoh to ti je zadnja briga,što se tiče neta to je normalno. Firma je mjesto gdje se radi a ne visi na Internetu;) Ako već imaš potrebu za nekim blokiranim sadrżajem,onda si napraviš preko mobitela hot-spot ili kupiš net usb stick.
08.02.2013 | 14:08
Nisi skužio. Čovjek je u Afganistanu, isto kao drlovric.

yawn pong kaže:
smayoo kaže:

Zasto bi bilo. (...)

To je bila šala, zato što je čovjek pitao kakav laptop da uzme, a nije ni slova napisao o tome što na njemu radi.
08.02.2013 | 16:44
he he

inače sam po certifikatima MCITP
sviđa mi se tvoj prijedlog, al to neprolazi, nađem način kako zaobić, al opet nakon kojeg dana je sve blokirano..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO