problem sa WIFI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa WIFI

17.01.2013 | 19:12
Pozdrav,

Upravo donio doma novi bookPro sa retinom. OS je najnoviji jer je tako predinstaliran. Mene mući što se ne mogu spojiti na kućnu WI-FI mrežu iako mi se iMac normalno spaja. Prvo mi se ime mreže pojavi na izborniku, zatim nestane. Kada se probam spojiti na svoju mrežu ( vidim ime mreže na izborniku ), nakon nekoliko sekundi mi napiše connection timeot. Probao sam nekoliko puta i uspio sam se samo jednom spojiti i to nakon restartanja. Ponovo napominjem da su mi iMac i iPad normalno spojeni.

Da li je to hardverski problem?

BookPro je kupljen danas u Zg tako da imam garanciju. Da li u slučaju hardverskog problema dečki iz Apple Hrvatska mijenjaju stroj ili servisiraju kvar koji s obzirom da je sve intagrirano možda nije ni moguć bez velikih zahvata.

Hvala na pomoći.
17.01.2013 | 19:17
Imao sam slican problem,probaj promjeniti kanal na routeru,meni je pomoglo.Ima negdje tema na forumu Smayoo je pisao sta i kako.
17.01.2013 | 19:23
Moj router nije wireless pa sam na taj router spojio Airport Express kako bi imao wireless mrežu. Nemam pojma kako promijeniti kanal na Airport Expressu.
17.01.2013 | 19:42
Potrazi na forumu ima tema koja je vezana za airport
17.01.2013 | 19:50
Hvala na odgovorima.

Nakon malo guglanja vidio sam da i drugi imaju isti problem kao i ja. I svi čekaju riješenje od Applea.

Moj Airport express je star 6-7 godina pa je možda i problem u nekim različitim protokolima. Možda treba promijenitii Airport na najnoviji?
17.01.2013 | 23:42
Novi MBP ti vjerojatno ima 802.11n. Da nije slučajno da je uključen samo 4,95 GHz oscilator? Imaš li negdje izbor frekvencije? Ugl, morao bi raditi na nekom od kanala na 2,4 GHz.

Probaj napraviti ad hoc wifi mrežu između tog novog MBP i iMaca. Ide li to?
18.01.2013 | 09:16
Smayoo, točno je da ima 802.11n ali po podacima moće raditi i na 802.11g i ostalima. Nisam nigdje našao mogućnost izbora freqvencije. Mene zbunjuje da iako se svako toliko uspije spojiti što znači da može raditi i na 2,4 GHz zašto se ne spaja uvijek.

Na appleovim support stranicama također postoji isti problem i tamo je rečeno da Apple zna za to i da radi na otklanjanju. Navodno se može skinuti i beta OS 10.8.3 koji je dakle još uvijek u testnoj ( probnoj ) fazi i koji navodno uključuje znatna poboljšanja vezano za WIFI.

Zahvaljujem Smayoo na dobrom tragu.

Pozdrav
18.01.2013 | 09:30
Kanal promijeni. Imaš mali programčić (AirPort Utility)za namještanje samog Expressa i u njemu potraži gdje se namješta kanal. Obični je postavljeno na automatski i on uzima prvi prihvatljivi koji je po redu, ali tako i rade ostali uređaji u tvojoj blizini. Moguće je kako ima dosta uređaja koji rade ne istom kanalu i stvaraju se smetnje (mogu se one stvarati i zbog drugih bežičnih uređaja ali sigurno nije slučaj kod tebe).
To obično zna biti izraženo u gusto naseljenim urbanim sredinama gdje ima i po desetak mreža u okolici. 802.11n je nešto povoljnija jer ima manje uređaja koji je podržavaju i oni bolje rade.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels, tu imaš (nije da treba slijepo vjerovati Wikipediji) koji kanali su uz koji standard vezani (ovise i o državi za koju je uređaj namjenjen).
Ja sam nekako shvatio kako Apple ima "slabi" signal na uređajima i neka ozbiljna smetnja zna dosta zmrdati vezu. Ovo te ništ ne košta, jedino treba poslije (nisam siguran) na svim uređajima koji se vežu na WiFi ponovno uspostaviti konekciju.
18.01.2013 | 17:13
Sve je to OK. Samo ima jedan mali problem. Airport je star 6-7 godina a moje sve Mac pile su novijeg datuma pa Airport utility ne podržava stari Airport ( trebao bih instalirati utility starijeg datuma ) i nemogu ništa kopati po njemu. Ionako mislim da sam imao problema sa starim Airportom pa razmišljam o kupnji novoga koji radi na 802.11n i nižima a i pokriva sve freqv. tako da mislim da nebi smjelo više biti problema.

Inače sam provjerio ta mislim da nitko ne koristi isti kanal kao i ja.

Pozdrav
18.01.2013 | 20:22
Imas upitno postavljen AirPort, a ocekujes pomoc.
Nisi rekao sve, vec samo djelimocno. Ako ne mozes do postavki AirPorta, onda si fulao rubriku. Pitanje postavi pod software.
OT
A jesi li ga ustekao u struju, svijetli zelena lampica, imas li uopce struje u stanu? Sve su to potencijalni uzroci zasto ti ne radi.
20.01.2013 | 03:34
Nema tu pomoći,ja imam isti problem na novom miniju. Imam airport-express i imam ruter wi fi,znači mogu se doma spojiti na dvije mreże i na obadvije mreże ista poruka nakon pola sekunde...vrijeme konekcije spajanja je isteklo. Probao sam i ručno mjenjati kanale na ruteru i bez uspjeha. Moj ti je savjet da odustaneš i spojiš se na kabel kao ja i da čekaš dok apple ne ispravi svoj šlamperaj iPhone,iPad ili air se mogu najnormalnije spojiti na moje obadvije mreže,samo mini neće jel ima nekakav bug. Od svega u toj priči me najviśe boli što me OS X laže,kad kaže da je isteklo vrijeme spajanja konekcije,a prodje pola sec od klika na mrežu do te obavijesti. Da se je on spajao minutu ili pola minute pa kaže s porukom,bilo koji problem koji može biti kod konekcija....to bi već lakše podnio,ovako To bi bilo slično,kao da ja żapcu serviram ručak i nakon pola minute mu uzmem beštek i każem,vrijeme ručka je prošlo..što si pojeo,pojeo si
20.01.2013 | 10:11
20.01.2013 | 18:01
Probaj upute na ovom linku. Meni je pomoglo za Mac Mini kojeg sam upgradeao na Mountain Liona.
21.01.2013 | 21:54
Cariblanco i Goc98 Hvala na pomoći.Probati cu kada se vratim u ZG.

Ja već mislio da router treba uštekati u struju i da je to problem. Ipak treba vjerovati čovjeku sa toliko kvalitetnih postova.
Pozdrav
21.01.2013 | 22:02
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robertM, temeljnik, Anonimci (943)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO