problem sa WIFI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa WIFI

17.01.2013 | 19:12
Pozdrav,

Upravo donio doma novi bookPro sa retinom. OS je najnoviji jer je tako predinstaliran. Mene mući što se ne mogu spojiti na kućnu WI-FI mrežu iako mi se iMac normalno spaja. Prvo mi se ime mreže pojavi na izborniku, zatim nestane. Kada se probam spojiti na svoju mrežu ( vidim ime mreže na izborniku ), nakon nekoliko sekundi mi napiše connection timeot. Probao sam nekoliko puta i uspio sam se samo jednom spojiti i to nakon restartanja. Ponovo napominjem da su mi iMac i iPad normalno spojeni.

Da li je to hardverski problem?

BookPro je kupljen danas u Zg tako da imam garanciju. Da li u slučaju hardverskog problema dečki iz Apple Hrvatska mijenjaju stroj ili servisiraju kvar koji s obzirom da je sve intagrirano možda nije ni moguć bez velikih zahvata.

Hvala na pomoći.
17.01.2013 | 19:17
Imao sam slican problem,probaj promjeniti kanal na routeru,meni je pomoglo.Ima negdje tema na forumu Smayoo je pisao sta i kako.
17.01.2013 | 19:23
Moj router nije wireless pa sam na taj router spojio Airport Express kako bi imao wireless mrežu. Nemam pojma kako promijeniti kanal na Airport Expressu.
17.01.2013 | 19:42
Potrazi na forumu ima tema koja je vezana za airport
17.01.2013 | 19:50
Hvala na odgovorima.

Nakon malo guglanja vidio sam da i drugi imaju isti problem kao i ja. I svi čekaju riješenje od Applea.

Moj Airport express je star 6-7 godina pa je možda i problem u nekim različitim protokolima. Možda treba promijenitii Airport na najnoviji?
17.01.2013 | 23:42
Novi MBP ti vjerojatno ima 802.11n. Da nije slučajno da je uključen samo 4,95 GHz oscilator? Imaš li negdje izbor frekvencije? Ugl, morao bi raditi na nekom od kanala na 2,4 GHz.

Probaj napraviti ad hoc wifi mrežu između tog novog MBP i iMaca. Ide li to?
18.01.2013 | 09:16
Smayoo, točno je da ima 802.11n ali po podacima moće raditi i na 802.11g i ostalima. Nisam nigdje našao mogućnost izbora freqvencije. Mene zbunjuje da iako se svako toliko uspije spojiti što znači da može raditi i na 2,4 GHz zašto se ne spaja uvijek.

Na appleovim support stranicama također postoji isti problem i tamo je rečeno da Apple zna za to i da radi na otklanjanju. Navodno se može skinuti i beta OS 10.8.3 koji je dakle još uvijek u testnoj ( probnoj ) fazi i koji navodno uključuje znatna poboljšanja vezano za WIFI.

Zahvaljujem Smayoo na dobrom tragu.

Pozdrav
18.01.2013 | 09:30
Kanal promijeni. Imaš mali programčić (AirPort Utility)za namještanje samog Expressa i u njemu potraži gdje se namješta kanal. Obični je postavljeno na automatski i on uzima prvi prihvatljivi koji je po redu, ali tako i rade ostali uređaji u tvojoj blizini. Moguće je kako ima dosta uređaja koji rade ne istom kanalu i stvaraju se smetnje (mogu se one stvarati i zbog drugih bežičnih uređaja ali sigurno nije slučaj kod tebe).
To obično zna biti izraženo u gusto naseljenim urbanim sredinama gdje ima i po desetak mreža u okolici. 802.11n je nešto povoljnija jer ima manje uređaja koji je podržavaju i oni bolje rade.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels, tu imaš (nije da treba slijepo vjerovati Wikipediji) koji kanali su uz koji standard vezani (ovise i o državi za koju je uređaj namjenjen).
Ja sam nekako shvatio kako Apple ima "slabi" signal na uređajima i neka ozbiljna smetnja zna dosta zmrdati vezu. Ovo te ništ ne košta, jedino treba poslije (nisam siguran) na svim uređajima koji se vežu na WiFi ponovno uspostaviti konekciju.
18.01.2013 | 17:13
Sve je to OK. Samo ima jedan mali problem. Airport je star 6-7 godina a moje sve Mac pile su novijeg datuma pa Airport utility ne podržava stari Airport ( trebao bih instalirati utility starijeg datuma ) i nemogu ništa kopati po njemu. Ionako mislim da sam imao problema sa starim Airportom pa razmišljam o kupnji novoga koji radi na 802.11n i nižima a i pokriva sve freqv. tako da mislim da nebi smjelo više biti problema.

Inače sam provjerio ta mislim da nitko ne koristi isti kanal kao i ja.

Pozdrav
18.01.2013 | 20:22
Imas upitno postavljen AirPort, a ocekujes pomoc.
Nisi rekao sve, vec samo djelimocno. Ako ne mozes do postavki AirPorta, onda si fulao rubriku. Pitanje postavi pod software.
OT
A jesi li ga ustekao u struju, svijetli zelena lampica, imas li uopce struje u stanu? Sve su to potencijalni uzroci zasto ti ne radi.
20.01.2013 | 03:34
Nema tu pomoći,ja imam isti problem na novom miniju. Imam airport-express i imam ruter wi fi,znači mogu se doma spojiti na dvije mreże i na obadvije mreże ista poruka nakon pola sekunde...vrijeme konekcije spajanja je isteklo. Probao sam i ručno mjenjati kanale na ruteru i bez uspjeha. Moj ti je savjet da odustaneš i spojiš se na kabel kao ja i da čekaš dok apple ne ispravi svoj šlamperaj iPhone,iPad ili air se mogu najnormalnije spojiti na moje obadvije mreže,samo mini neće jel ima nekakav bug. Od svega u toj priči me najviśe boli što me OS X laže,kad kaže da je isteklo vrijeme spajanja konekcije,a prodje pola sec od klika na mrežu do te obavijesti. Da se je on spajao minutu ili pola minute pa kaže s porukom,bilo koji problem koji može biti kod konekcija....to bi već lakše podnio,ovako To bi bilo slično,kao da ja żapcu serviram ručak i nakon pola minute mu uzmem beštek i każem,vrijeme ručka je prošlo..što si pojeo,pojeo si
20.01.2013 | 10:11
20.01.2013 | 18:01
Probaj upute na ovom linku. Meni je pomoglo za Mac Mini kojeg sam upgradeao na Mountain Liona.
21.01.2013 | 21:54
Cariblanco i Goc98 Hvala na pomoći.Probati cu kada se vratim u ZG.

Ja već mislio da router treba uštekati u struju i da je to problem. Ipak treba vjerovati čovjeku sa toliko kvalitetnih postova.
Pozdrav
21.01.2013 | 22:02
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, tino1, zvone, Anonimci (442)

Novo na Jabučnjaku

Teme