HR tipke za MacBook Pro unibody
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HR tipke za MacBook Pro unibody

10.01.2013 | 23:00
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top
10.01.2013 | 23:16
Mislim da (po onom što se na tu temu pisalo ranije) nemaš neko mjesto gdje se off the shelf prodaju HR tipke. Ako to želiš, moraš kupiti neki pokvareni MBP i s njega izlešinariti tipke. Navodno nije teško, ali trebaš biti pažljiv i strpljiv, da ne polomiš mehanizam...
10.01.2013 | 23:21
Ako paše sa svakog unibody MacBooka možda se nađe nešto na njuškalu...
Slobodno ovdje netko ponudi ako ima viška tipki ili želi US raspored
10.01.2013 | 23:25
Mislim da mozes kupiti naljepnice slova za par eura
11.01.2013 | 08:31
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 14:03
Mislim da je kod nasih prodavaca nova tipkovnica i mijenjanje iste cca 2000kn
11.01.2013 | 14:35
a ništa...ako netko želi us,a ima hr neka se javi ili ako netko ima neki razbijeni pa ima tipke viška
11.01.2013 | 15:06
zabac kaže:
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 16:50
saint kaže:
zabac kaže:

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.

Evo jedna slika stara oko godinu i pol:

Slika je od jednog okorjelog apple ljubitelja koji je ostao bez svog MBP-a i zapeo na cimerovom HP-u na jedno odredjeno vrijeme. No kao sto slika jasno pokazuju, snasao se i po tom pitanju
11.01.2013 | 17:26
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.
11.01.2013 | 18:00
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.
11.01.2013 | 18:03
saint kaže:
zabac kaže:

Ovo sam rekao u kontekstu ljepljenja naljepnica na tipkovnicu. To bi bio kovacki posao, a ne neka elegancija. Ima dosta tipki na koje bi isle naljepnice.
11.01.2013 | 19:05
tino1 kaže:
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.

Tino, zasto ga to pitas? Ipak to je bilo prije godinu dana.
11.01.2013 | 19:10
Ko zna?
11.01.2013 | 23:54
zabac kaže:
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.

Mac prilagodjava keyboard layout onom fizickom tako da se svaka tipkovnica moze koristiti. Hrvatski layout ima isti raspored tipki kao sto ima i internacionalni layout koji je dosta slican onom engleskom (moze se vidjeti malo usporedbom slika).

Ovo je primjer moje tipkovnice za defaultni (us) layout i kad sam samo prebacio na hr:

Primjer internacionalnog i hr layouta:

Eh, da se ova zamjena trazila prije 2 godine ne bih prodavao moj mbp
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 03:46
Da, moje su cigare, ali to su bila ona 'mracna' vremena. Danas sam iskljucivo na digitaliji koja zadovoljava sve potrebe covjeka u 21. stoljecu
12.01.2013 | 09:34
Ja se koristim njemačkom i hrvatskom tipkovnicom jednako često i mogu ti reć da je samo u početku malo teško dok ti ne pređe u krv gdje se šta nalazi. Poslije toga ti je sve jedno. Tako da ja na tvom mijestu nebi ništa radio. Pogotovo jer to košta pravo love.

@ mileni
otkad si prešao na Mac i cigare su ti postale digitalne. Je si li predao slatkiše?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 11:15
Naravno. Barem ono sto nisam pojeo
12.01.2013 | 18:12
alojz kaže:
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top

Moze se nabaviti u servisu, iStyle ako se dobro sjecam.

Al ne kuzim sto ce ti to.

Iovak neces nikak moc dobit normalni duplovisinski enter kakav je na nasim i opcenito europskim tastaturama. Razlicito je samo kuciste. Tu je Ž pored Ć, a na US tastaturama je Ž pored Đ, tamo gjde bi trebao biti gornji dio entera.

Ja vec 3 godine koristim alu keyboard koji sam za duplo manje para narucio iz neke svedske ili tako nesto, ima ta njihova slova, al za maks 3-4 dana se naviknes i ne razmisljas.

A koliko ja vidim, na tastaturama nema oznaka specijalnih znakova na slovima, tak da to bas nije neki plus.
12.01.2013 | 21:34
Nakon dugo razmisljanja i kombiniranja narucio sam:

tinyurl.com/b3zjhb4

Neizgleda lose.

IMG_0091.JPG

Iako mi to nije bilo potrebno, ali moja bolja polovica se kadkad ulovi meka pa je na cudu
12.01.2013 | 22:36
@mileni, nije se govorilo o internacionalnoj tipkovnici, već o Američkoj!
Američka
www.apple.com/macbook-pro/features-retina/
ili kako si ti stavio Bt tipkovnicu:
http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/MC184LL.jpeg
Prilozi:
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 23:02
Zabac, pogubio sam se... Sta sam tocno ja stavio?

@abajo, bas me zanima kako ce to ispasti. Nakon sto polijepis to cudo, uslikaj pa postaj ovdje ako nije problem
12.01.2013 | 23:23
Internacionalna nije jednaka USA.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, Gjuroo, Riba, temeljnik, Anonimci (628)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO