HR tipke za MacBook Pro unibody
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HR tipke za MacBook Pro unibody

10.01.2013 | 23:00
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top
10.01.2013 | 23:16
Mislim da (po onom što se na tu temu pisalo ranije) nemaš neko mjesto gdje se off the shelf prodaju HR tipke. Ako to želiš, moraš kupiti neki pokvareni MBP i s njega izlešinariti tipke. Navodno nije teško, ali trebaš biti pažljiv i strpljiv, da ne polomiš mehanizam...
10.01.2013 | 23:21
Ako paše sa svakog unibody MacBooka možda se nađe nešto na njuškalu...
Slobodno ovdje netko ponudi ako ima viška tipki ili želi US raspored
10.01.2013 | 23:25
Mislim da mozes kupiti naljepnice slova za par eura
11.01.2013 | 08:31
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 14:03
Mislim da je kod nasih prodavaca nova tipkovnica i mijenjanje iste cca 2000kn
11.01.2013 | 14:35
a ništa...ako netko želi us,a ima hr neka se javi ili ako netko ima neki razbijeni pa ima tipke viška
11.01.2013 | 15:06
zabac kaže:
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 16:50
saint kaže:
zabac kaže:

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.

Evo jedna slika stara oko godinu i pol:

Slika je od jednog okorjelog apple ljubitelja koji je ostao bez svog MBP-a i zapeo na cimerovom HP-u na jedno odredjeno vrijeme. No kao sto slika jasno pokazuju, snasao se i po tom pitanju
11.01.2013 | 17:26
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.
11.01.2013 | 18:00
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.
11.01.2013 | 18:03
saint kaže:
zabac kaže:

Ovo sam rekao u kontekstu ljepljenja naljepnica na tipkovnicu. To bi bio kovacki posao, a ne neka elegancija. Ima dosta tipki na koje bi isle naljepnice.
11.01.2013 | 19:05
tino1 kaže:
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.

Tino, zasto ga to pitas? Ipak to je bilo prije godinu dana.
11.01.2013 | 19:10
Ko zna?
11.01.2013 | 23:54
zabac kaže:
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.

Mac prilagodjava keyboard layout onom fizickom tako da se svaka tipkovnica moze koristiti. Hrvatski layout ima isti raspored tipki kao sto ima i internacionalni layout koji je dosta slican onom engleskom (moze se vidjeti malo usporedbom slika).

Ovo je primjer moje tipkovnice za defaultni (us) layout i kad sam samo prebacio na hr:

Primjer internacionalnog i hr layouta:

Eh, da se ova zamjena trazila prije 2 godine ne bih prodavao moj mbp
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 03:46
Da, moje su cigare, ali to su bila ona 'mracna' vremena. Danas sam iskljucivo na digitaliji koja zadovoljava sve potrebe covjeka u 21. stoljecu
12.01.2013 | 09:34
Ja se koristim njemačkom i hrvatskom tipkovnicom jednako često i mogu ti reć da je samo u početku malo teško dok ti ne pređe u krv gdje se šta nalazi. Poslije toga ti je sve jedno. Tako da ja na tvom mijestu nebi ništa radio. Pogotovo jer to košta pravo love.

@ mileni
otkad si prešao na Mac i cigare su ti postale digitalne. Je si li predao slatkiše?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 11:15
Naravno. Barem ono sto nisam pojeo
12.01.2013 | 18:12
alojz kaže:
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top

Moze se nabaviti u servisu, iStyle ako se dobro sjecam.

Al ne kuzim sto ce ti to.

Iovak neces nikak moc dobit normalni duplovisinski enter kakav je na nasim i opcenito europskim tastaturama. Razlicito je samo kuciste. Tu je Ž pored Ć, a na US tastaturama je Ž pored Đ, tamo gjde bi trebao biti gornji dio entera.

Ja vec 3 godine koristim alu keyboard koji sam za duplo manje para narucio iz neke svedske ili tako nesto, ima ta njihova slova, al za maks 3-4 dana se naviknes i ne razmisljas.

A koliko ja vidim, na tastaturama nema oznaka specijalnih znakova na slovima, tak da to bas nije neki plus.
12.01.2013 | 21:34
Nakon dugo razmisljanja i kombiniranja narucio sam:

tinyurl.com/b3zjhb4

Neizgleda lose.

IMG_0091.JPG

Iako mi to nije bilo potrebno, ali moja bolja polovica se kadkad ulovi meka pa je na cudu
12.01.2013 | 22:36
@mileni, nije se govorilo o internacionalnoj tipkovnici, već o Američkoj!
Američka
www.apple.com/macbook-pro/features-retina/
ili kako si ti stavio Bt tipkovnicu:
http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/MC184LL.jpeg
Prilozi:
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 23:02
Zabac, pogubio sam se... Sta sam tocno ja stavio?

@abajo, bas me zanima kako ce to ispasti. Nakon sto polijepis to cudo, uslikaj pa postaj ovdje ako nije problem
12.01.2013 | 23:23
Internacionalna nije jednaka USA.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Riba, tino1, ^SuperUnknown^, Anonimci (568)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO