HR tipke za MacBook Pro unibody
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HR tipke za MacBook Pro unibody

10.01.2013 | 23:00
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top
10.01.2013 | 23:16
Mislim da (po onom što se na tu temu pisalo ranije) nemaš neko mjesto gdje se off the shelf prodaju HR tipke. Ako to želiš, moraš kupiti neki pokvareni MBP i s njega izlešinariti tipke. Navodno nije teško, ali trebaš biti pažljiv i strpljiv, da ne polomiš mehanizam...
10.01.2013 | 23:21
Ako paše sa svakog unibody MacBooka možda se nađe nešto na njuškalu...
Slobodno ovdje netko ponudi ako ima viška tipki ili želi US raspored
10.01.2013 | 23:25
Mislim da mozes kupiti naljepnice slova za par eura
11.01.2013 | 08:31
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 14:03
Mislim da je kod nasih prodavaca nova tipkovnica i mijenjanje iste cca 2000kn
11.01.2013 | 14:35
a ništa...ako netko želi us,a ima hr neka se javi ili ako netko ima neki razbijeni pa ima tipke viška
11.01.2013 | 15:06
zabac kaže:
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 16:50
saint kaže:
zabac kaže:

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.

Evo jedna slika stara oko godinu i pol:

Slika je od jednog okorjelog apple ljubitelja koji je ostao bez svog MBP-a i zapeo na cimerovom HP-u na jedno odredjeno vrijeme. No kao sto slika jasno pokazuju, snasao se i po tom pitanju
11.01.2013 | 17:26
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.
11.01.2013 | 18:00
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.
11.01.2013 | 18:03
saint kaže:
zabac kaže:

Ovo sam rekao u kontekstu ljepljenja naljepnica na tipkovnicu. To bi bio kovacki posao, a ne neka elegancija. Ima dosta tipki na koje bi isle naljepnice.
11.01.2013 | 19:05
tino1 kaže:
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.

Tino, zasto ga to pitas? Ipak to je bilo prije godinu dana.
11.01.2013 | 19:10
Ko zna?
11.01.2013 | 23:54
zabac kaže:
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.

Mac prilagodjava keyboard layout onom fizickom tako da se svaka tipkovnica moze koristiti. Hrvatski layout ima isti raspored tipki kao sto ima i internacionalni layout koji je dosta slican onom engleskom (moze se vidjeti malo usporedbom slika).

Ovo je primjer moje tipkovnice za defaultni (us) layout i kad sam samo prebacio na hr:

Primjer internacionalnog i hr layouta:

Eh, da se ova zamjena trazila prije 2 godine ne bih prodavao moj mbp
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 03:46
Da, moje su cigare, ali to su bila ona 'mracna' vremena. Danas sam iskljucivo na digitaliji koja zadovoljava sve potrebe covjeka u 21. stoljecu
12.01.2013 | 09:34
Ja se koristim njemačkom i hrvatskom tipkovnicom jednako često i mogu ti reć da je samo u početku malo teško dok ti ne pređe u krv gdje se šta nalazi. Poslije toga ti je sve jedno. Tako da ja na tvom mijestu nebi ništa radio. Pogotovo jer to košta pravo love.

@ mileni
otkad si prešao na Mac i cigare su ti postale digitalne. Je si li predao slatkiše?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 11:15
Naravno. Barem ono sto nisam pojeo
12.01.2013 | 18:12
alojz kaže:
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top

Moze se nabaviti u servisu, iStyle ako se dobro sjecam.

Al ne kuzim sto ce ti to.

Iovak neces nikak moc dobit normalni duplovisinski enter kakav je na nasim i opcenito europskim tastaturama. Razlicito je samo kuciste. Tu je Ž pored Ć, a na US tastaturama je Ž pored Đ, tamo gjde bi trebao biti gornji dio entera.

Ja vec 3 godine koristim alu keyboard koji sam za duplo manje para narucio iz neke svedske ili tako nesto, ima ta njihova slova, al za maks 3-4 dana se naviknes i ne razmisljas.

A koliko ja vidim, na tastaturama nema oznaka specijalnih znakova na slovima, tak da to bas nije neki plus.
12.01.2013 | 21:34
Nakon dugo razmisljanja i kombiniranja narucio sam:

tinyurl.com/b3zjhb4

Neizgleda lose.

IMG_0091.JPG

Iako mi to nije bilo potrebno, ali moja bolja polovica se kadkad ulovi meka pa je na cudu
12.01.2013 | 22:36
@mileni, nije se govorilo o internacionalnoj tipkovnici, već o Američkoj!
Američka
www.apple.com/macbook-pro/features-retina/
ili kako si ti stavio Bt tipkovnicu:
http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/MC184LL.jpeg
Prilozi:
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 23:02
Zabac, pogubio sam se... Sta sam tocno ja stavio?

@abajo, bas me zanima kako ce to ispasti. Nakon sto polijepis to cudo, uslikaj pa postaj ovdje ako nije problem
12.01.2013 | 23:23
Internacionalna nije jednaka USA.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robertM, temeljnik, Anonimci (948)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO