zamjenska baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zamjenska baterija

09.01.2013 | 14:07
Imam macbook pro 17" early 2009 i potrebna mi je nova baterija. Ovo je najjeftiniji izbor, no je li baterija kvalitetna?

www.ebay.com/itm/Original-APPLE-Macbook-...;hash=item564c12e821

unaprijed hvala
09.01.2013 | 14:14
Jako tesko je unaprijed znati kakva ce biti kupljena baterija. Pretrazi malo po forumu. Na puno mjesta se pisalo o toj problematici. Cak kad kupis novu bateriju od tzv. ovlastenog Apple trgovca, ni tad nisi ziher. Jedino sto im mozes u nekom kratkom vremenu reklamirati.
Najvaznije je kod kupovine baterija na ebay-u trajanje garancije, odnosno vrijeme za moguci povrat. To ovisi od trgovca do trgovca.
09.01.2013 | 14:20
Znaci pitanje je riskirati li za 50 ili 200 dolara...

Za ovu kinesku e-bay bateriju garancija odnosno rok za povrat je 60 dana. Pretpostavljam da ce raditi, no vise me zanima dugotrajnost ove u odnosu na originalnu...
09.01.2013 | 14:39
el gordo kaže:

Znaci pitanje je riskirati li za 50 ili 200 dolara...

Upravo tako. Dobro je sto imas tih 60 dana. Mislim da je kod nasih trgovaca garancija 3mj do max 6mj.
Mislim da baterija koja izdrzi 60dana sigurno izdrzi i punu godinu.
09.01.2013 | 19:00
Pa šta misliš gdje su originalne napravljene, u Švicarskoj? Sve su iz Kine! Ja bi probao i kud pukne da pukne.
09.01.2013 | 19:22
Naravno da su sve iz Kine, samo me zanima koja je razlika?! Imaju li ove s e-baya mozda neku tvornicku gresku pa ne da crkne nego doslovno da pukne i iscuri i napravi mega sranje u laptopu...
09.01.2013 | 19:35
Pa probaj, iscurit ne može ništa, može se samo napuhat.
09.01.2013 | 20:15
Ja sam na powerbooku zamijenil bateriju nekom kineskinjom za 23-24 dolara. Niš joj nije falilo. Bila je na izgled lošija (boja, nije imala gumiranu nogicu itd), ali radi i dan-danas bez problema, ima ne znam koliko ciklusa, kapacitet joj je na nekih 95-96 posto...
Uzmi tu najjeftiniju i ne brini niš. Ionak sve dolaze vjerojatno iz iste tvornice u Kini.....
10.01.2013 | 18:34
ne znam gdje da pitam ali posto je rijec o bateriji da probam tu. kupila sam macbook air prije nesto vise od mjesec dana i do danas baterija je trajala i trajala. doslovno par sati (4sata) i to dok sam gledala filmove. i onda danas Bum! postotak napunjenosti smanjuje se velikom brzinom. jucer sam neke velike aplikacije skidala pa sam ih danas sve pobrisala misleći da je zbog toga, ali se nista nije promijenilo.
ne kuzim se u te stvari pretjerano pa ako je odgovor vec u pitanju (gledanje filmova na bateriju bez punjenja) ispričavam se na gluposti ali mi svakako napomenite da je u tome stvar.
10.01.2013 | 18:48
Najbolje da skineš i instaliraš aplikaciju Coconut Battery pa vidiš što će ti ona reći. Odnosno koliki je kapacitet baterije, broj ciklusa...
10.01.2013 | 18:52
tino1 kaže:
Pa probaj, iscurit ne može ništa, može se samo napuhat.
10.01.2013 | 19:22
glupsitupsi kaže:
ne znam gdje da pitam ali posto je rijec o bateriji da probam tu. kupila sam macbook air prije nesto vise od mjesec dana i do danas baterija je trajala i trajala. doslovno par sati (4sata) i to dok sam gledala filmove. i onda danas Bum! postotak napunjenosti smanjuje se velikom brzinom. jucer sam neke velike aplikacije skidala pa sam ih danas sve pobrisala misleći da je zbog toga, ali se nista nije promijenilo.
ne kuzim se u te stvari pretjerano pa ako je odgovor vec u pitanju (gledanje filmova na bateriju bez punjenja) ispričavam se na gluposti ali mi svakako napomenite da je u tome stvar.

Otvori terminal i upiši:

1. cd ~/Library/Preferences/
2. Enter
3. rm com.apple.desktop.plist
4. Enter
5. killall Dock

ili ako nisi baš vična Terminalu onda otvori Finder i:

1. pritisni: Shift+cmd+G
2. Upiši ili kopiraj odavde: ~/Library/Preferences
3. Nađi File: com.apple.desktop.plist
4. Povuci ga u smeće i izprazni koš.

To bi trebalo raditi. Javi da li je bolje. Ako nije, onda ti je baterija u k..cu.

P.S. Ništa se ne sekiraj, nema glupih pitanja, sve se uči i niko nije naučen rođen.
10.01.2013 | 19:35
U drugom postupku fali:

5. napravi logout i ponovno login

Ali prije će biti da je nastradala jedna ćelija u bateriji.
10.01.2013 | 22:34
Nakon mjesec dana da crkne baterija?! Reklamiraj. Mislim da je na bateriju garancija 3 mjeseca?!
11.01.2013 | 11:38
tino1 kaže:
glupsitupsi kaže:

Otvori terminal i upiši:

1. cd ~/Library/Preferences/
2. Enter
3. rm com.apple.desktop.plist
4. Enter
5. killall Dock

ili ako nisi baš vična Terminalu onda otvori Finder i:

1. pritisni: Shift+cmd+G
2. Upiši ili kopiraj odavde: ~/Library/Preferences
3. Nađi File: com.apple.desktop.plist
4. Povuci ga u smeće i izprazni koš.

To bi trebalo raditi. Javi da li je bolje. Ako nije, onda ti je baterija u k..cu.

P.S. Ništa se ne sekiraj, nema glupih pitanja, sve se uči i niko nije naučen rođen.

drugi način it is. proveden i izveden pa vidim i javim. hvala!
11.01.2013 | 13:47
uspjelo! e sad ja sam napravila tako kako si rekao ali zapravo ne znam sto sam uopce napravila pa me zanima da li to trebam svako malo raditi i sto time zapravo postizem? (ne volim kad nesto slijepo radim i ne kuzim sto zapravo napravim).
11.01.2013 | 20:43
To se dešava usljed jednog defektnog file-a koji se sam generira najčešće kod korištenja Migrations Assistenta ili kod neke druge metode pri prebacivanju podataka na novu mašinu. Izbrišeš taj file i dobro je. Ja pogledam poslije svakog Update- a OSX-a i ako je tu (a do sad nije bio) onda ga odvučem u korpu za smeće i bog.
11.01.2013 | 22:31
Zahvaljujem.
18.03.2013 | 22:47
Pozdrav, oprostite što izvlačim malo stariju temu,ali imam jedno pitanje.
Imam MacBook Air iz 2008 godine. Prije mjesec dana mu je crkla baterija(napuhala). Izvadio sam je i sada Mac radi isključivo kada je na punjaču,a onda to baš nije laptop . Naručio sam s eBaya za cca 350kn zamjensku bateriju. Seller je imao samo riječi hvale od strane kupaca. Baterija je nakon nekog vremena i stigla do mene. Na vidim nikakvu razliku između originalne i ove s eBaya. Ugradim je (pravilno) u Mac radila 5min,a onda ista stvar kao i bez baterije-samo na punjaču radi. Ponovo sve izpočetka odspojio-spojio,ali ništa. Malo se raspitao i dobio informaciju da očito baterija ne radi. Poslao sam je natrag u Kinu i sad ne znam da li da mi pošalju drugu koja možda radi ili da kupim original. Original košta 1400kn,a pitanje je hoće li i ta raditi. Ne znam više što da radim...Očekujem vaša mišljenja
18.03.2013 | 22:58
Ja sam bio kupio "kinesku" (Kao da je originalna iz Švicarske stigla, jel? Po cijeni bi pomislio i da je s Jupitera! ) bateriju preko ebaya kad se originalna napuhala. Nakon 3 tjedna se počela čudno ponašati, health joj je naglo opao i nikako se nije mogla napuniti do kraja (bila bi na 99% i pisalo da preostaje još 550 sati do kraja punjenja). Javio sam se prodavaču, poslao je natrag, a njemu sam samo mailom poslao scan od carinske deklaracije (da je šaljem natrag za zamjenu u garantnom roku) i on mi je odmah poslao zamjensku, koja me dočekala u poštanskom sandučiću, bez carinske pristojbe, PDV, ičeg. I ova druga veselo radi, evo već gotovo 2 godine.
18.03.2013 | 23:09
Znači da naručujem Kineske sve dok ne nađem neku koja radi ?
18.03.2013 | 23:22
Pa već si naručio, nije valjala i vratio si je natrag. Stiže ti druga, zar ne? Ako ni ona ne radi, vrati je opet. Osim nešto troška na poštarinu za to vraćanje i čekanja (koje je sigurno kraće nego da svaki put naručuješ od drugog kupca), u čemu je problem?

Isto tako, ima ovdje i dosta korisnika koji su kupili zamjensku bateriju i nisu imali nikakvih problema, a ima i onih koji su kupili originalnu koja je u kratko vrijeme opet otkazala, a Apcom ih je odje... jer kao na bateriju nema garancije. Tako da...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 23 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, tino1, zvone, Anonimci (371)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO