Air; ne mogu više spojiti slušalice/zvučnike!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Air; ne mogu više spojiti slušalice/zvučnike!

08.01.2013 | 21:03
Macbook Air 2011, ne mogu više ubosti slušalice/zvučnike u za to predviđenu rupu! Do sada sam uredno koristio i slušalice i vanjske zvučnike, bez problema ih spajao i odspajao. Inače sam prilično pažljiv i ništa ne činim na silu. Konektor ide otprilike 1/3 u rupicu i onda zapne na nekakvoj prepreci.

Probao sam osvijetliti rupicu i pogledati nije li se unutra nešto zaglavilo ili pomaklo, no sve je toliko sitno da ne mogu ništa vidjeti (ni sa povećalom i dodatnim osvjetljenjem). Koliko mogu vidjeti čini mi se kao da je sve OK. Ne želim ništa na silu. Što činiti? Air je još pod garancijom pa mi je prva pomisao poslati ga u servis. Koliko se čeka na popravak te otvara li se uopće Air?
08.01.2013 | 22:44
Odnesi ga kod urara i zamoli da ti zaviri unutra.
08.01.2013 | 23:12
DrAle kaže:
Air je još pod garancijom pa mi je prva pomisao poslati ga u servis.

Nisam siguran hoće li ovo biti pokriveno jamstvom. Mogli bi ti reći da si ti prouzročil kvar svojim postupkom, da si gural nutra nekaj kaj nisi trebal itd.....

otvara li se uopće Air?

Sve se otvara..... Kak bi ga inače napravili u prvom redu?
08.01.2013 | 23:13
Riba kaže:
Odnesi ga kod urara i zamoli da ti zaviri unutra.

Toga se nisam sjetio! Hvala!
08.01.2013 | 23:18
@Djuro genijalac
Ja sam još u srednjoj školi (predmet PTO - strojarstvo!) učio o spojevima. Postoje rastavljivi i nerastavljivi. Mislio sam da bi Air mogao biti ovaj drugi, laički rečeno, "zaliven".

Kao što i sam kažeš i ja se bojim reakcije servisa koji bi me mogli okriviti za nepažljivo rukovanje (iako to nikako nije slučaj). Probat ću ga odnijeti kod urara kako mi je Riba sugerirao. Nadam se da će to pomoći otkriti što se dogodilo.
09.01.2013 | 18:53
Problem riješen!
09.01.2013 | 20:26
I sto je bio problem, tj. kako je rijesen?
09.01.2013 | 20:38
Da, zlikovče, mogao si i podijeliti rješenje.
09.01.2013 | 20:45
Dogodilo se nešto ludo! Naime, u ruksaku u kojem nosim Air nalazila se vrećica sa silica gelom. Vrećica je pukla, a kuglice silica gela su se rasule po dnu ruksaka. Dvije su nekako upale u rupicu u koju idu slušalice/zvučnici!!! Jednu je kolega odmah izvadio držeći laptop okomito, druga se malo opirala. Uzeo sam dugačku šivaću iglu i oprezno dosegnuo površinu kuglice. Malo sam čačkao po površini kuglice ne dodirujući rubove računala tako da sam uspio zarotirati kuglicu nakon čega je ispala.

Na kraju je sve prošlo kako treba, bez i najmanje ogrebotine. Uredno rade i slušalice i zvučnici, nema nikakvog oštećenja
09.01.2013 | 21:04
Zasto iglu, drugi put uzmi neki drveni stapic ili cackalicu.
E da, sto ti uopce silcagel adi u torbi? Ako je za skuplanje vlage, tada mora biti poveca vreca.
09.01.2013 | 22:49
Ta je vrećica bila u ruksaku kada sam ga kupio i zbog nekog je razloga (ni sam ne znam koji je to razlog!) ostala u ruksaku!

Igla mi je pala na pamet jer sam računao da bih oštrim vrhom mogao nabosti ili zagrepsti kuglicu te na taj način zarotirati i osloboditi kuglicu (što se i dogodilo).

BTW nadam se da drugog puta neće biti
10.01.2013 | 10:40
Super fora, pogotovo zato jer mislim da je jedna slična vrećica rasuta i po mojem ruksaku.
10.01.2013 | 15:38
Riba kaže:
Super fora, pogotovo zato jer mislim da je jedna slična vrećica rasuta i po mojem ruksaku.

Hahaha! I samo da znaš, nije dovoljno okrenuti ruksak naopako i istresti kuglice. Drže se skrivenih kutaka ruksaka kao da im život ovisi o tome
11.01.2013 | 00:12
Hvala za info. Upravo sam pronasao u novom ruksaku dvije vrecice sa tim sr**ima.
11.01.2013 | 10:55
U mom je slučaju dodatno pogoršalo situaciju to što Air držim okomito u ruksaku. Mogućnost ulaska kuglica u portove koji su na bočnim stranicama Aira bila je vrlo velika!
11.01.2013 | 19:23
Pa da, nekako je normalno i optimalno drzati okomito.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds