Bijeli ekran nakon buđenja MacBook Air-a.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bijeli ekran nakon buđenja MacBook Air-a.

17.12.2012 | 21:16
Pozdrav svima.

Novi sam na forumu, mada ga cesto pratim. Sada sam se odlucio prijaviti zbog jednog problema na koji sam naisao.

Naime radi se o tome da MacBook Air 13",128GB SSD, 4GB RAM-a 7 mjesec 2012. nakon buđenja zna na ekranu da prikaze bijeli ekran. Onda zna da se pojavi djelic doka ili neki dio radne povrsine.

Kad krenem kursorom da pomjeram po ekranu onda se pocne pojavljivati sama radna povrsina.

Problem rjesavam tako sto jednostavno otvorim neki program u full screen-u.

Inace sve normalno radi i nema nikakvih problema sa kocenjem i slicno.

Trazeci rjesenje nasao sam na ovo support.apple.com/kb/TS4135?viewlocale=en_US. Slican problem OSIM toga sto je kod mene password iskljucen, tako da nema logovanja pri budjenju.

Meni je samo vazno da nije neki hardverski kvar, a to sto se pojavljuje meni ne smeta previse.

Unaprijed hvala na savjetu
17.12.2012 | 22:13
Dobrodošao - ne vjerujem da se radi o hardverskom kvaru, prije o kakvom problemu sa driverima za grafičku. Kako se radi o dosta novom modelu, vjerojatno će neki od budućih updatea to riješiti. Ja sam imao sličnih efekata na MBP do ovih zadnjih Mountain Lion updatea.
18.12.2012 | 07:26
je si li probao PRAM, kod Starta pritisni od jedanput alt-cmd-p-r dok ne čuješ 2. Startton drži pritisnuto. Možda ti to pomogne,

P.S. Dobrodošao
18.12.2012 | 13:11
Ja sam do sad promijenio dva imaca zbog tog problema. Evo sad cekam treci. To ti je bug u sofveru koji apple jos nije rijesio. I sto je najgore, ovi u servisu ne znaju za to. Problem je u postavkama sleepa i logiranja. Ako postavis da ti se mac odlogira prije nego sto ide u sleep onda neces imati problema. Npr. Da ti se odlogira poslije 20 minuta, a u sleep namjestis da ti ekran ide u sleep poslije 30 min a mac ide u sleep poslije 35min. Poslije toga nece ti se to desavati. U slucaju da su ti sleep postavke prije odlogiranja , desava se da poslije budjenja mozes crtati po ekranu s misem.
18.12.2012 | 13:14
Kao ova slika kod mog starog maca.
image-7044a37d0f3fdf2d305dfd58ec3629f4.jpg
18.12.2012 | 14:28
Znaci ipak nije do hardvera nego do softvera.

Meni to ne smeta nego sam to bio primijetio pa samo pitam. Inace slika je slicna, s tim sto kad kliknem misem pojavuljuje se kvadratić povrsine kao na desnoj strani slike.

Nekada se desava kad ga probudim pojavi se radna povrsina normalno i onda iskoci tako bijeli ekran. U radu nema nikakvih problema, a ovaj problem rjesavam otvaranjem nekog programa u full screenu.

Jos jednom hvala na savjetima.
18.12.2012 | 16:08
Ja sam jučer uplatio zadnju ratu Dinersa za moj MacBook Air pa sad slobodno mogu imati problema.

Prije desetak dana sam kupio MyBook FireWire vanjski disk i krenuo raditi kopije sa svojih Macova. Dok se na novi disk kopiralo nešto sa Mac Minija, pustio sam kopiranje sa MacBook Aira na moj mrežni disk. Nakon par GB javio je grešku kod kopiranja. Probam ponovo, opet ista greška na otprilike istom mjestu. U pitanju je bio virtualni disk za VMWare od kojih 30GB, a greška se javljala na nekih 3,5 GB.

OK. Kad je Mini završio svoje, spojim ja novi disk na Air preko USB-a, krene kopiranje, greška nakon 25GB. Probam ponovo i ovaj put prođe. Sve OK. Probam opet na mrežni disk i opet sve prođe OK. Jel stručni izraz "propuhati" disk. Odjednom sve normalno kopira, nakon toga sam napravio još par kopija na jedan stari MyBook i to je sve prošlo ok.

Danas otvorim MacBook Air - uvijek ga držim u sleepu, nikad valjda nije bio ugašen - i on ništa, crni ekran, crna tipkovnica. Nakon što sam ga promatrao skoro pola minute, naravno bez disanja, tak da je možda i bilo kraće od pola minute, najprije se upalila tipkovnica pa onda i ekran. Baterija na 97%, dakle nije išao u duboki sleep. Tko zna što mu bi?!
18.12.2012 | 20:10
IgorD kaže:
Ja sam jučer uplatio zadnju ratu Dinersa za moj MacBook Air pa sad slobodno mogu imati problema.

Prije desetak dana sam kupio MyBook FireWire vanjski disk i krenuo raditi kopije sa svojih Macova. Dok se na novi disk kopiralo nešto sa Mac Minija, pustio sam kopiranje sa MacBook Aira na moj mrežni disk. Nakon par GB javio je grešku kod kopiranja......i?!

A sto ti tocno javlja? Koju gresku?
19.12.2012 | 00:49
Nešto disk error, ne mogu se sad baš točno sjetiti. Prva dva puta je bila takva neka generička uz možda i neku brojku za error code. Treći put me baš obradovao sa greškom u stilu "ne može se kopirati zato što je došlo do greške kod čitanja ili kod pisanja". Mislim da takvo nešto nisam vidio od kad sam kupio prvi komp prije 100 godina, točnije na proljeće 1985.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 40 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Ender, tino1, Zdravac, zvone, Anonimci (349)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO