failing GPU?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

failing GPU?

14.12.2012 | 18:51
Hej ekipa!

Imam mali problem. Naime, moj mid 2010 15" MBP se rusi kod malo, graficki, zahtjevnijih stvari, a nekad i kad surfanja. Screen se zacrni a komp ode na stand by i jedino rijesenje je restartat ga, iako nekad i sam to napravi.
Pretpostavljam da se radi o GPU koji je na izdisaju. Radi se o Nvidia GeForce GT 330M.

Moje pitanje je, da li postoji sansa da bi to mogao biti i LBU ili samo GPU, i koji bi servis preporucili?

Hvala unaprijed,

Miha.
Prilozi:
14.12.2012 | 19:45
Jesi li siguran da nije samo crknut ventilator ili da je pretrpan prašinom pa se pregrijava? Instaliraj istat widget pa prati malo temperature. Ako neka temperatura (ili sve) odskače, a do zamrzavanja dođe uvijek kad premaši 80-90 stupnjeva, možda je problem puno trivijalniji.

Inače, preporučam RAM servis u Španskom. www.ram-servis.hr
14.12.2012 | 21:06
Hvala na odgovoru.

Radim sada stres test sa Prime95 trenutno i CPU se drzi oko 103°C, GPU je oko 70°C i oba dva ventilatora su oko 6000 rpm. Prasina mi je bila prva ideja i ocistio sam ga vec, al se svejedno rusio.

Probar cu jos naci neki stres test koji je iskljucivo za GPU pa cu vidit kako ce se ponasati na tome.

Miha.
14.12.2012 | 21:56
103 je previše za CPU. Na toj temperaturi silicij već debelo gubi poluvodička svojstva (čitaj - procesor više ne radi). Ako ti stroj i dalje radi, onda ti je to mjerenje pogrešno.

Što se tiče toga što ti piše da su ventilatori na 6000 rpm, to što piše je ono što bi komp htio da ventilatori vrte, ali - da li stvarno oba rade? Osjećaš li da puše (i to, ako je 103ºC, onda puše toliko vruće da te peku prsti) jako, jako, i to s obje strane (i lijevo, i desno) procijepa između LCD-a i tipkovnice?
15.12.2012 | 16:38
Ok, nisam nasao nikakav GPU stres test ali sam zato instalirao Serious sam 3 (windowed) da vidim koliko moze izdrzat i pratio temperature.

U prva dva pokusaja su srusio u intro scenama, a ventilatori se nisu uopce ukljucili. Treci put sam probao sa Prime95 stres testom koji je pokrenuo ventilatore na 6k rpm (probao sam na otvoru, oba dva rade, samo mi se cini da desni malo slabije) pa sam mogao cak i uci u igru i odigrat.

Mislim da cu ga odnesti na preporuceni servis da vide sto je tocno s ventilatorima.

Hvala jos jednom na pomoci,

Miha.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 10 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO