Korištenje iMac-a za gledanje televizije?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Korištenje iMac-a za gledanje televizije?

13.12.2012 | 15:45
Moze li se iMac koristiti kao tv? Npr. Moze li se u njega slati signal, recimo Iskon tv-a? Znam da postoli mogucnost slanja signala preko HDMI konektora, ali ne znam moze li iMac primati takav signal i prenositi ga kao TV? Kako bi ga se prebacilo u nešto što je na tv-u AV mode?

Pozdrav, Saša
13.12.2012 | 16:15
Ja za svrhu gledanja tv programa koristim eyeTV DVB-T tuner stick na Macu, a Elgato Tivizen DVB-T za gledanje na iPadu. Naravno radi se o prijemnicima za zemaljski emitiran program i broj kanala koji se vide ovisi o položaju.

Sjećam se da se jedno vrijeme pisalo da se može iskemijat da se na računalu mogu gledati programi MaxTVa, tj. nekog IPTVa, ali treba kemijat, pa se nikad nisam s time više pozabavio, a ako se još dobro sjećam rješenja su bila za Win PC, a ne za Mac. Od programa koji se mogu koristiti spominje se VLC i ProgDVB s tim da VLC ima za Mac, ali ovaj drugi je za sad samo za Win PC.
13.12.2012 | 16:54
Znaci taj eyetv DVB-T prima kabel kao sto je klasicni antenski? Ili je on reciever sam po sebi, ali samo za zemaljske programe kao neka sobna antena?
13.12.2012 | 17:33
Da, zemaljske programe lovi Znaci nis od IPTV-a. Ja sam kemijao u VMwareu sa VLC-om da bi ulovio MAXtv, pa sam dobio polovicno rjesenje i na kraju odustao...
13.12.2012 | 18:33
Ima nekakav web za gledanje max tv,sad neznam dal sve programe ili ne....uglavnom u nazivu linka znam da ima ime "dido".Rekao sam kolegi da mi senda link,pa ću ga postaviti ovdje.On može gledati tv na poslu ali ima windowse,dal to ima veze neznam.Može gledati i na mobitelu s tog linka jel ima sony koji ima flash player,nažalost ja na iPhone ne mogu jel ne postoji adobe flash plater za iphone
13.12.2012 | 19:07
Evo vam link i radi i na mac_u (na operi)ima jedno 19 programa

free-bj.t-com.hr/dido/tv/HRT1.HTML
  • mileni
  • Posjetitelj
13.12.2012 | 20:46
Koji vrag? ovo netko streama ili sta?
13.12.2012 | 22:05
Ma ima i forum neki s imenom "dido" malo proguglaj
13.12.2012 | 22:40
Svaka cast za ovo! Bas mi je dobro doslo!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robertM, temeljnik, Anonimci (933)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO