Zamrzavanje slike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamrzavanje slike

09.12.2012 | 01:08
Imac 21,5 , kupljen nov u augustu 2011 , i5 na 2,5ghz , mountain lion ... U zadnje vreme mi se desava najmanje 1 dnevno da se slika zamrzne i onda ili stoji tako ili se komp resetuje . iStat Menu govori da mu je temperatura CPU 50-52c a GPU 70-72c HDD 55c ! Da li postoji neki test prrogram za grafiku i uopste za hardwer ili ce morati da ide u servis ? Imam garanciju do augusta 2013 i hteo sam da sacekam sto duze ako se pojavi prasina pa da zamene i ekran o jednom trosku ali kako je krenulo nece moci da ceka ! Da napomenem jos i to da sam Mountain Lion instalirao kada je poceo da se resetuje i da sam tada formatirao hard ( znaci totalno sve izbrisano i iz pocetka ) ali se problem nastavio !
Hvala unapred na svakom savetu i pomoci !
09.12.2012 | 21:52
Takve iste simptome sam imao na Miniju 2010. Na kraju je ispalo da je krepavajući HDD.
09.12.2012 | 23:17
Ja sam prvo pomislio na graficku kartu a posle na HDD . Sve sam zivo prekopao ali nigde ne mogu da nadjem nikakve programe za testiranje ! Vidim da mu se smesi servis !
09.12.2012 | 23:53
Kad se radi o takvom HDD problemu, nema testa koji je pouzdan. U jednom trenutku će krepati do kraja pa ćeš onda znati.
10.12.2012 | 21:35
Izgleda da sam resio problem tako sto sam zamenio mesta modulima ram memorije , na sugestiju coveka iz servisa da sumnja da je to ram ! iMac radi ceo dan i nije se do sada desilo da se zamrzne a ostavicu ga celu noc sa gomilom ukljucenih programa ! Eto , ako je nekom od pomoci ... !
15.12.2012 | 20:37
Auuuuu , izgleda da me napao neki maler ! Sve je bilo u najboljem redu nekoliko dana i evo juce i danas se resetuje kao blesav ! Probao sam sva cetiri modula memorije pojedinacno i uvek se resetuje ! Testirao sam ga na Apple testu kad se butuje pa stisnem slovo "D" i test nista nije pokazao . U iStyle-u su mi rekli da mora da dodje kod njih na testiranje pa da vide sta mu je . Pitao sam ih da li , posto je iMac jos u garanciji , ako je HDD na izdisaju , mogu da donesem SSD pa da mi ugrade ali sam dobio odgovor da ne moze jer to nije odobreno od Apple-a . SSD nema senzor za citanje toplote pa ce se ventilatori vrteti na maksimumu a Apple-ovi hardovi imaju senzor u sebi i onda to radi ! Da li to onda znaci da ako neko menja HDD , mora da stavi originalni jer svaki drugi nema senzor u sebi ? A inace , i na iPhone-u mi se pojavila zuta fleka sto znaci da se i on greje i da ce verovatno riknuti uskooro ! Nesto mi bas ne ide sa Apple-om u zadnje vreme !
15.12.2012 | 21:47
Da li svaki ne apple ssd nema senzor za tempereturu? Malo mi je to glupo objašnjenje.Ja sam stavio ssd u minija i ventilatori se vrte različitom brzinom,ovisno o opterećenju.Ne vjerujem da je drugčije na iMac_u

15.12.2012 | 22:40
MA seru kvake u servisu. Pusti te šprehe. Ali očito je da im se ne da zaje... i da ti ne žele ugraditi SSD. Međutim, ne nosi im Mini dok nije jasno u čemu je kvar. Moj tip je i dalje da se radi o rikavajućem hardu. Probaj ga natovariti do krajnjih granica nekim masovnim kopiranjem hrpe malih datoteka pa će vjerojatno crći do kraja ili barem jače ispoljiti simptome (tako da počne ozbiljnije zapinjati i da se sve uspori skroz, da se stalno pojavljuje beach ball i sl.).

Samo prije nego se upustiš u to, napravi backup.
16.12.2012 | 01:05
U celoj prici ispade mi garancija "problem" ! Prvo sto ne mogu da stavim SSD , drugo sto moram da ga nosim u servis , trece sto moram da cekam ... Kad vidim na you tube ko sve nije menjao hard u iMacu dodje mi da ga zatvorenih ociju promenim ! Cak imam u fioci jedan WD od 1TB (jeste da je green ali neje tragedija ! To je sve pod pretpostavkom da je HDD a sve ukazuje na to da jeste ! Ali sta da radim , kad se mora nije tesko !
U svakom slucaju hvala na savetima ! Pozdrav !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, tino1, Tomek, Vanjuška, zvone, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO