Mac mini vidi monitor kao TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini vidi monitor kao TV

07.12.2012 | 17:56
Mac mini vidi monitor kao TV,zanima me da li je to normalno.Ne mogu nikako da ustimam monitor,kopcam ga preko HDMI kabla.

Da li ovako treba da pokazuje?????
2012_12_07_04.jpg
07.12.2012 | 19:26
Čitao sam da mnogi imaju problema prilikom spajanja novih Minija sa bilo čim ako se koristi direktno HDMI-HDMI.
Isprane boje, pikseliziran tekst pa sve do toga da se slika svako toliko zacrni, pa treba ugasiti i ponovno upaliti monitor.
Intel je potvrdio da je problem u HD4000 čipu i da rade na fix-u kojeg Apple onda treba ukomponirati u neki svoj update.
Navodno bi to moglo već biti ubačeno u 10.8.3…
Probaj spojiti monitor na neki drugi način, HDMI/DVI adapter ili MiniDisplay/DVI pa vidi da li će pomoći...
07.12.2012 | 19:40
Na zalost monitor ima samo VGA i HDMI
07.12.2012 | 19:43
Ako možeš nabavi ovako nešto, ne mora biti od Apple-a, na ebay-u možeš proći jeftinije. http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/MB572_AV1.jpeg
Prilozi:
07.12.2012 | 21:31
Meni vidi monitor koji i je,samo je moj spojen preko dvi konektora

08.12.2012 | 01:01
I od mene prepoznaje monitor samo je dodao na kraju TV.Slika je uzasna tj nikako ne mogu da nastimam.
08.12.2012 | 09:08
MDP to HDMI bi trebao riješiti problem. Ima logike da ti prepoznaje kao TV, jer si tako i spojio.
Mada ne mogu shvatiti kripla koji je na monitor stavio samo HDMI ulaz kao jedini digitalni ulaz.
A da ti nisi televizor kupio?
08.12.2012 | 11:38
Ista stvar se desava i sa MDP to HDMI. Nisam kupio TV ima i VGA .
08.12.2012 | 13:35
Bila je šala, ali i moj LG ina HDMI i VGA, ali nije bitno.
Glupo je predlagati kombinacije kao MDP to DVI pa onda DVI to HDMI.
Gotovo sam uvjeren sam da je HDMI uzrok nesreći.
08.12.2012 | 13:50
znam da je bila sala zato sam i stavio smajlia Vjeruj da kontam da probam sve opcije sa adapterima jedino mi je bezveze da kombinujem sa VGA jer onda to nije to zbog rezolucije.Probao sam sa MDP to HDMI,HDMI to HDMI na zalost nemam DVI to HDMI pa tu varijantu ne mogu probati
Znam samo da me monitor izludi,imao sam problema sa MBP ali ni upola kao sa ovim,preko oper jedna slika,safari druga a chrome 3 uzas.Crvena i zelena gore ma sve u svemu uzas.Ne mogu da vjerujem kakve propuste prave,citao sam po stranim forumima,puno ljudi ima ovakve probleme sa dosta skupljim monitorima,kada se npr laptop sa windows-ima prikopca slika bude odlicna ili preko boot campa na istoj masini sve bude OK
08.12.2012 | 15:56
MDP/VGA adapter kao što je predložio Borostef sigurno rješava problem. Nije bitno što je to analogni signal, nema razlike u kvaliteti slike u odnosu na DVI (barem na monitoru Philips 200WP). Ne znam kakvi su ti sa ebay-a, ja sam uzeo apple-ov u iStyle-u jer mi je trebao hitno za lcd projektor (kao da je mbp badava pa da onda apple barem nešto zaradi na periferiji/dodacima).
08.12.2012 | 16:34
Po mom iskustvu razlike ima u slici između analognog i digitalnog ullaza jer kod prvog se dva puta radi konverzija signala, a kod drugoga ne. Druga je stvar da li to nekoga smeta ili ne i da li to netko vidi ili ne. Očito je kupio krivi/loš monitor koji je ustvari namjenjen nešto kao video dispay, a ne striktno monitor. Sigurno ima i zvučnike integrirane u tijelo.
Naravno, što je tu je, treba naći rješenje za problem (za razliku od žena koje imaju problem za sva rješenja). LOL
08.12.2012 | 18:05
Monitor je dobar ali stvarno dobar IPS bla bla bla....Pod laptopom koji je na windows slika je savrsena ali kada spojim sa MM postaje uzas tako da na zalost nije do monitora vec do Apple brljanja.Navodno se prebacuje krivnja na VGA HD4000 i intel i da ce se problem srediti narednim update jer je nesto zeznuto sa driverima i HDMI izlazu.Probat cu VGA-DVI-HDMI ili VGA-DVI-MDP mozda nesto i upali jbg.
08.12.2012 | 18:34
el ima mozda veze ,koji je sistem na MM,da nije mozda do 10.8...???
da li si probao pod 10.6,ili 10.7...
08.12.2012 | 19:01
nebi trebalo,mini je bukvalno nov star 2 dana i na njemu je 10.8.2 i mislim da manje i nebi moglo
08.12.2012 | 19:50
Pa jbt ne mogu da vjerujem da nema Brightness control na ML-u i Mac mini,kako smanjti brightnesss da li neko zna??? Na tastaturi F1 i F2 nemaju nikakvu funkciju.Keyboard shourtcuts nema opciju a display settings daje samo Display i Color.
09.12.2012 | 11:28
Evo šta sam našao na komandama na tipkovnici.Samo je problem što ja imam tipke f do 12,nemam 14 i 15?

Ispod piše da stisnem Control + f7 da promjenim te postavke,samo kad kliknem da promjenim,ništa se ne dešava?
09.12.2012 | 11:34
Ista stvar kao kod tebe
09.12.2012 | 12:04
Ja sam si to podesio na monitoru,šta nemaš nikakve funkcijske tipke na monitoru?
09.12.2012 | 13:35
Saint, imam adapter MDP 2 DVI, mislim da bit i rijesio probleme.
p.s. sutra sam na poslu do 16:00. Malta, ak te put nanvede, ja cu ponijeti adapter da testiras. LP

Agdal
09.12.2012 | 14:57
Hvala puno druze,sibni mi broj na PP pa te trznem
11.12.2012 | 01:17
Evo potencijalnog rješenja... Apple izdao EFI firmware update koji bi trebao riješiti probleme sa HDMI flickeringom...

www.macrumors.com/2012/12/10/apple-relea...i-external-displays/
11.12.2012 | 12:44
Kod nekoga radi kod nekoga ne,kod mene napola.Malo je bolje ali to nije to Valjda ce srediti sa 10.8.3
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 17 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO