Mac mini vidi monitor kao TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini vidi monitor kao TV

07.12.2012 | 17:56
Mac mini vidi monitor kao TV,zanima me da li je to normalno.Ne mogu nikako da ustimam monitor,kopcam ga preko HDMI kabla.

Da li ovako treba da pokazuje?????
2012_12_07_04.jpg
07.12.2012 | 19:26
Čitao sam da mnogi imaju problema prilikom spajanja novih Minija sa bilo čim ako se koristi direktno HDMI-HDMI.
Isprane boje, pikseliziran tekst pa sve do toga da se slika svako toliko zacrni, pa treba ugasiti i ponovno upaliti monitor.
Intel je potvrdio da je problem u HD4000 čipu i da rade na fix-u kojeg Apple onda treba ukomponirati u neki svoj update.
Navodno bi to moglo već biti ubačeno u 10.8.3…
Probaj spojiti monitor na neki drugi način, HDMI/DVI adapter ili MiniDisplay/DVI pa vidi da li će pomoći...
07.12.2012 | 19:40
Na zalost monitor ima samo VGA i HDMI
07.12.2012 | 19:43
Ako možeš nabavi ovako nešto, ne mora biti od Apple-a, na ebay-u možeš proći jeftinije. http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/MB572_AV1.jpeg
Prilozi:
07.12.2012 | 21:31
Meni vidi monitor koji i je,samo je moj spojen preko dvi konektora

08.12.2012 | 01:01
I od mene prepoznaje monitor samo je dodao na kraju TV.Slika je uzasna tj nikako ne mogu da nastimam.
08.12.2012 | 09:08
MDP to HDMI bi trebao riješiti problem. Ima logike da ti prepoznaje kao TV, jer si tako i spojio.
Mada ne mogu shvatiti kripla koji je na monitor stavio samo HDMI ulaz kao jedini digitalni ulaz.
A da ti nisi televizor kupio?
08.12.2012 | 11:38
Ista stvar se desava i sa MDP to HDMI. Nisam kupio TV ima i VGA .
08.12.2012 | 13:35
Bila je šala, ali i moj LG ina HDMI i VGA, ali nije bitno.
Glupo je predlagati kombinacije kao MDP to DVI pa onda DVI to HDMI.
Gotovo sam uvjeren sam da je HDMI uzrok nesreći.
08.12.2012 | 13:50
znam da je bila sala zato sam i stavio smajlia Vjeruj da kontam da probam sve opcije sa adapterima jedino mi je bezveze da kombinujem sa VGA jer onda to nije to zbog rezolucije.Probao sam sa MDP to HDMI,HDMI to HDMI na zalost nemam DVI to HDMI pa tu varijantu ne mogu probati
Znam samo da me monitor izludi,imao sam problema sa MBP ali ni upola kao sa ovim,preko oper jedna slika,safari druga a chrome 3 uzas.Crvena i zelena gore ma sve u svemu uzas.Ne mogu da vjerujem kakve propuste prave,citao sam po stranim forumima,puno ljudi ima ovakve probleme sa dosta skupljim monitorima,kada se npr laptop sa windows-ima prikopca slika bude odlicna ili preko boot campa na istoj masini sve bude OK
08.12.2012 | 15:56
MDP/VGA adapter kao što je predložio Borostef sigurno rješava problem. Nije bitno što je to analogni signal, nema razlike u kvaliteti slike u odnosu na DVI (barem na monitoru Philips 200WP). Ne znam kakvi su ti sa ebay-a, ja sam uzeo apple-ov u iStyle-u jer mi je trebao hitno za lcd projektor (kao da je mbp badava pa da onda apple barem nešto zaradi na periferiji/dodacima).
08.12.2012 | 16:34
Po mom iskustvu razlike ima u slici između analognog i digitalnog ullaza jer kod prvog se dva puta radi konverzija signala, a kod drugoga ne. Druga je stvar da li to nekoga smeta ili ne i da li to netko vidi ili ne. Očito je kupio krivi/loš monitor koji je ustvari namjenjen nešto kao video dispay, a ne striktno monitor. Sigurno ima i zvučnike integrirane u tijelo.
Naravno, što je tu je, treba naći rješenje za problem (za razliku od žena koje imaju problem za sva rješenja). LOL
08.12.2012 | 18:05
Monitor je dobar ali stvarno dobar IPS bla bla bla....Pod laptopom koji je na windows slika je savrsena ali kada spojim sa MM postaje uzas tako da na zalost nije do monitora vec do Apple brljanja.Navodno se prebacuje krivnja na VGA HD4000 i intel i da ce se problem srediti narednim update jer je nesto zeznuto sa driverima i HDMI izlazu.Probat cu VGA-DVI-HDMI ili VGA-DVI-MDP mozda nesto i upali jbg.
08.12.2012 | 18:34
el ima mozda veze ,koji je sistem na MM,da nije mozda do 10.8...???
da li si probao pod 10.6,ili 10.7...
08.12.2012 | 19:01
nebi trebalo,mini je bukvalno nov star 2 dana i na njemu je 10.8.2 i mislim da manje i nebi moglo
08.12.2012 | 19:50
Pa jbt ne mogu da vjerujem da nema Brightness control na ML-u i Mac mini,kako smanjti brightnesss da li neko zna??? Na tastaturi F1 i F2 nemaju nikakvu funkciju.Keyboard shourtcuts nema opciju a display settings daje samo Display i Color.
09.12.2012 | 11:28
Evo šta sam našao na komandama na tipkovnici.Samo je problem što ja imam tipke f do 12,nemam 14 i 15?

Ispod piše da stisnem Control + f7 da promjenim te postavke,samo kad kliknem da promjenim,ništa se ne dešava?
09.12.2012 | 11:34
Ista stvar kao kod tebe
09.12.2012 | 12:04
Ja sam si to podesio na monitoru,šta nemaš nikakve funkcijske tipke na monitoru?
09.12.2012 | 13:35
Saint, imam adapter MDP 2 DVI, mislim da bit i rijesio probleme.
p.s. sutra sam na poslu do 16:00. Malta, ak te put nanvede, ja cu ponijeti adapter da testiras. LP

Agdal
09.12.2012 | 14:57
Hvala puno druze,sibni mi broj na PP pa te trznem
11.12.2012 | 01:17
Evo potencijalnog rješenja... Apple izdao EFI firmware update koji bi trebao riješiti probleme sa HDMI flickeringom...

www.macrumors.com/2012/12/10/apple-relea...i-external-displays/
11.12.2012 | 12:44
Kod nekoga radi kod nekoga ne,kod mene napola.Malo je bolje ali to nije to Valjda ce srediti sa 10.8.3
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 38 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi