pad powerbooka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pad powerbooka

09.06.2005 | 02:02
eto nije pao sistem,vec powerbook na pod s stola visine 80cm, sva sreca bio je u ruksaku i on radi savrseno bez posljedica ALI pukla mi je mala kvacica koja zatvara comp... pogledom mi se cini da bi se to dalo sredit iako je feder ispao... pitanje glasi da li se moze odvojiti aluminisko kuciste oko displeja , da li je zaljepljeno i da li je itko imao slicnih iskustva s skidanjem kucista???????
09.06.2005 | 10:33
kod mene je na PB malo naprslo ono Al cudo na zglobu... na prvi mah sam pomislio da je pao sistem
10.06.2005 | 04:06
Otvarao sam nekoliko PowerBooka, ali nikada nisam imao razloga otvaratio dio oko ekrana. Savjet - just google it!
16.05.2014 | 14:02
Pozdrav ljudi!

Ovako imao sam nesretni slucaj sa MBP nazalost pao mi je i ostetilo se kuciste, koliko moze kostat ta zajebancija?

IMG_0016_2.jpg

IMG_0017_2.jpg

IMG_0018_2.jpg

IMG_0019_2.jpg
16.05.2014 | 15:40
Puno previse. Oa zar kod ovih modela nije tipkovnica dio kucista?
16.05.2014 | 16:41
Najjeftinija zajebancija kojoj se uopće možeš nadati je da kupiš na E-bayu MBP istog kućišta kojem je pokvarena matična ploča te da svoju matičnu preseliš u njega.
16.05.2014 | 16:55
U američkim Apple Store-ovima popravak kučišta 15" unibody modela stoji između 300 i 400 $. Znači, između 1600 i 2200 kuna.
U EU isto stoji između 300 i 400 eura, odnosno između 2300 i 3000 kuna.
U HR međutim, računaj kao da si u UK, pa možeš biti siguran da će te zamjena olakšati za 2800 do 3700 kuna.
Zašto sam poprilično siguran u ovu tarifu - zato jer su mi još kada sam čekao tada novi iMac da dođe u HR u Storeu na zagrebačkom Cvjetnom, na pitanje koliko će komp koštati - odgovorili da pogledam cijene na Apple UK stranicama.
I stvarno, bile su gotovo pa identične.
P.S. Tipkovnicu dobivaš također novu, ne znam zašto, ali zbog nekog je razloga dio kučišta.
16.05.2014 | 16:59
Sumnjam da može proći tako jeftino. Nije samo donje kućište dobilo šus, nego i poklopac. Vrlo je upitno - kad se krene rastavljati - da li je, odnosno što je kod šarki poklopca puklo ili se savilo pa se, jednom kad se demontira ekran sa starog kućišta, više neće dati montirati na novo kućište.
16.05.2014 | 18:11
A sta kazete na ovo?
znaci ista godina maca i odgovara kuciste,

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448
16.05.2014 | 18:16
Ovako na slici izgleda starsno, srecom mac radi sve normalo vidi se samo sa boka kad se gleda a opet mislim da bi samo donji do mjenjao jer gornji se i ne primjeti toliko.
16.05.2014 | 19:23
mac1818 kaže:

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448

Pa to kućište nema ništa osim tipkovnice.
Zato ako želiš da radi, morat ćeš seliti i matičnu i sve dijelove.

Ali bar je cijena ok.
16.05.2014 | 19:29
Da. To je prazno kućište s tipkovnicom i touchpadom.
Vodi računa da to što ti se poklopac ne čini jako oštećen ne znači da neće nešto otpasti, ili da će se saviti "van škvare" jednom kad ga demontiraš sa starog topcasea. On je sada "utegnut" u svoje mjesto, ali udarac je možda stvorio naprezanje materijala tako da se minimalna deformacija može pretvoriti u veliku jednom kad makneš kruto kućište koje ga drži.
16.05.2014 | 23:07
Istina, možda ti je najbolje prvo zamijeniti donji dio, a onda kad skupiš lovu i gornji. E sad, kako je tu automatski i ekran, zaista nemam pojma koliko bi te to izašlo...
17.05.2014 | 01:57
Probat cu zamijenit, cijena je vise nego odlicna.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 7 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO