pad powerbooka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pad powerbooka

09.06.2005 | 02:02
eto nije pao sistem,vec powerbook na pod s stola visine 80cm, sva sreca bio je u ruksaku i on radi savrseno bez posljedica ALI pukla mi je mala kvacica koja zatvara comp... pogledom mi se cini da bi se to dalo sredit iako je feder ispao... pitanje glasi da li se moze odvojiti aluminisko kuciste oko displeja , da li je zaljepljeno i da li je itko imao slicnih iskustva s skidanjem kucista???????
09.06.2005 | 10:33
kod mene je na PB malo naprslo ono Al cudo na zglobu... na prvi mah sam pomislio da je pao sistem
10.06.2005 | 04:06
Otvarao sam nekoliko PowerBooka, ali nikada nisam imao razloga otvaratio dio oko ekrana. Savjet - just google it!
16.05.2014 | 14:02
Pozdrav ljudi!

Ovako imao sam nesretni slucaj sa MBP nazalost pao mi je i ostetilo se kuciste, koliko moze kostat ta zajebancija?

IMG_0016_2.jpg

IMG_0017_2.jpg

IMG_0018_2.jpg

IMG_0019_2.jpg
16.05.2014 | 15:40
Puno previse. Oa zar kod ovih modela nije tipkovnica dio kucista?
16.05.2014 | 16:41
Najjeftinija zajebancija kojoj se uopće možeš nadati je da kupiš na E-bayu MBP istog kućišta kojem je pokvarena matična ploča te da svoju matičnu preseliš u njega.
16.05.2014 | 16:55
U američkim Apple Store-ovima popravak kučišta 15" unibody modela stoji između 300 i 400 $. Znači, između 1600 i 2200 kuna.
U EU isto stoji između 300 i 400 eura, odnosno između 2300 i 3000 kuna.
U HR međutim, računaj kao da si u UK, pa možeš biti siguran da će te zamjena olakšati za 2800 do 3700 kuna.
Zašto sam poprilično siguran u ovu tarifu - zato jer su mi još kada sam čekao tada novi iMac da dođe u HR u Storeu na zagrebačkom Cvjetnom, na pitanje koliko će komp koštati - odgovorili da pogledam cijene na Apple UK stranicama.
I stvarno, bile su gotovo pa identične.
P.S. Tipkovnicu dobivaš također novu, ne znam zašto, ali zbog nekog je razloga dio kučišta.
16.05.2014 | 16:59
Sumnjam da može proći tako jeftino. Nije samo donje kućište dobilo šus, nego i poklopac. Vrlo je upitno - kad se krene rastavljati - da li je, odnosno što je kod šarki poklopca puklo ili se savilo pa se, jednom kad se demontira ekran sa starog kućišta, više neće dati montirati na novo kućište.
16.05.2014 | 18:11
A sta kazete na ovo?
znaci ista godina maca i odgovara kuciste,

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448
16.05.2014 | 18:16
Ovako na slici izgleda starsno, srecom mac radi sve normalo vidi se samo sa boka kad se gleda a opet mislim da bi samo donji do mjenjao jer gornji se i ne primjeti toliko.
16.05.2014 | 19:23
mac1818 kaže:

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448

Pa to kućište nema ništa osim tipkovnice.
Zato ako želiš da radi, morat ćeš seliti i matičnu i sve dijelove.

Ali bar je cijena ok.
16.05.2014 | 19:29
Da. To je prazno kućište s tipkovnicom i touchpadom.
Vodi računa da to što ti se poklopac ne čini jako oštećen ne znači da neće nešto otpasti, ili da će se saviti "van škvare" jednom kad ga demontiraš sa starog topcasea. On je sada "utegnut" u svoje mjesto, ali udarac je možda stvorio naprezanje materijala tako da se minimalna deformacija može pretvoriti u veliku jednom kad makneš kruto kućište koje ga drži.
16.05.2014 | 23:07
Istina, možda ti je najbolje prvo zamijeniti donji dio, a onda kad skupiš lovu i gornji. E sad, kako je tu automatski i ekran, zaista nemam pojma koliko bi te to izašlo...
17.05.2014 | 01:57
Probat cu zamijenit, cijena je vise nego odlicna.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 30 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, tino1, Tomek, VanjusOS, zvone, Anonimci (668)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO