pad powerbooka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pad powerbooka

09.06.2005 | 02:02
eto nije pao sistem,vec powerbook na pod s stola visine 80cm, sva sreca bio je u ruksaku i on radi savrseno bez posljedica ALI pukla mi je mala kvacica koja zatvara comp... pogledom mi se cini da bi se to dalo sredit iako je feder ispao... pitanje glasi da li se moze odvojiti aluminisko kuciste oko displeja , da li je zaljepljeno i da li je itko imao slicnih iskustva s skidanjem kucista???????
09.06.2005 | 10:33
kod mene je na PB malo naprslo ono Al cudo na zglobu... na prvi mah sam pomislio da je pao sistem
10.06.2005 | 04:06
Otvarao sam nekoliko PowerBooka, ali nikada nisam imao razloga otvaratio dio oko ekrana. Savjet - just google it!
16.05.2014 | 14:02
Pozdrav ljudi!

Ovako imao sam nesretni slucaj sa MBP nazalost pao mi je i ostetilo se kuciste, koliko moze kostat ta zajebancija?

IMG_0016_2.jpg

IMG_0017_2.jpg

IMG_0018_2.jpg

IMG_0019_2.jpg
16.05.2014 | 15:40
Puno previse. Oa zar kod ovih modela nije tipkovnica dio kucista?
16.05.2014 | 16:41
Najjeftinija zajebancija kojoj se uopće možeš nadati je da kupiš na E-bayu MBP istog kućišta kojem je pokvarena matična ploča te da svoju matičnu preseliš u njega.
16.05.2014 | 16:55
U američkim Apple Store-ovima popravak kučišta 15" unibody modela stoji između 300 i 400 $. Znači, između 1600 i 2200 kuna.
U EU isto stoji između 300 i 400 eura, odnosno između 2300 i 3000 kuna.
U HR međutim, računaj kao da si u UK, pa možeš biti siguran da će te zamjena olakšati za 2800 do 3700 kuna.
Zašto sam poprilično siguran u ovu tarifu - zato jer su mi još kada sam čekao tada novi iMac da dođe u HR u Storeu na zagrebačkom Cvjetnom, na pitanje koliko će komp koštati - odgovorili da pogledam cijene na Apple UK stranicama.
I stvarno, bile su gotovo pa identične.
P.S. Tipkovnicu dobivaš također novu, ne znam zašto, ali zbog nekog je razloga dio kučišta.
16.05.2014 | 16:59
Sumnjam da može proći tako jeftino. Nije samo donje kućište dobilo šus, nego i poklopac. Vrlo je upitno - kad se krene rastavljati - da li je, odnosno što je kod šarki poklopca puklo ili se savilo pa se, jednom kad se demontira ekran sa starog kućišta, više neće dati montirati na novo kućište.
16.05.2014 | 18:11
A sta kazete na ovo?
znaci ista godina maca i odgovara kuciste,

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448
16.05.2014 | 18:16
Ovako na slici izgleda starsno, srecom mac radi sve normalo vidi se samo sa boka kad se gleda a opet mislim da bi samo donji do mjenjao jer gornji se i ne primjeti toliko.
16.05.2014 | 19:23
mac1818 kaže:

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448

Pa to kućište nema ništa osim tipkovnice.
Zato ako želiš da radi, morat ćeš seliti i matičnu i sve dijelove.

Ali bar je cijena ok.
16.05.2014 | 19:29
Da. To je prazno kućište s tipkovnicom i touchpadom.
Vodi računa da to što ti se poklopac ne čini jako oštećen ne znači da neće nešto otpasti, ili da će se saviti "van škvare" jednom kad ga demontiraš sa starog topcasea. On je sada "utegnut" u svoje mjesto, ali udarac je možda stvorio naprezanje materijala tako da se minimalna deformacija može pretvoriti u veliku jednom kad makneš kruto kućište koje ga drži.
16.05.2014 | 23:07
Istina, možda ti je najbolje prvo zamijeniti donji dio, a onda kad skupiš lovu i gornji. E sad, kako je tu automatski i ekran, zaista nemam pojma koliko bi te to izašlo...
17.05.2014 | 01:57
Probat cu zamijenit, cijena je vise nego odlicna.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 28 minuta
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO