Savjet za kupnju SSD diska i case-a za 13.3 macbok
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Savjet za kupnju SSD diska i case-a za 13.3 macbok

24.11.2012 | 00:07
pozdrav,

u mogucnosti sam uzeti ssd disk kapaciteta 120GB, a postojeci 250GB ubacit u vanjsku ladicu i koristit kao prenosni disk.Obzirom da je laptop s kraja 2009. i da mislim da zaista nebih vise od 120GB , molim vas preporuku marke, i konkretnih modela, naravno s podrucja hrvatske.Gledao sam OCZ Agility, Vertex, Kingston, ugl, svaki savjet dobro dodje....zahvaljujem
eh i donja strana, gumirana, mac-a se pocela napuhvati, "otvarati" po strani, da li domaci servisi imaju tu donju stranicu da se samo zamijeni i cijena,
24.11.2012 | 03:38
Neznam za tu gumiranu donju ploču dal je ima ali što se tiče SSD-a, jučer sam ugradio u svoj Macbook 7.1.
Uzeo sam SSD sa memorydepot.com (Kanada, nije HR al..), stigao za 20 dana, prošao carinu glat i sve ok.

Uze sam iRAM 120 GB. Nisam ga vidio nigdje osim kod njih tako da nemam neke recenzije. Kažu da je Sandforce kontroler i 550 MB/sec RW. Za $79 mi djeluje ok.

Kučište za njega za zamjenu DVD drive-a u macbook-u kao i eksterno kučište za DVD sam uzeo preko ebay-a za cca $28 i radi super.
Ja sam ostavio HDD na svom mjestu a umjesto optike ubacio navedeni SSD.
24.11.2012 | 08:06
Pošto ti SSD treba za "stariji" Mac, nema ni puno smisla tražiti nešto skupo i sa nekim ludim Bench-om. Tebi pogotovo treba fleksibilnost, da ne moraš puno mudrovati kad ti bude trebao neki Firmware-Update, tako da bi ja na tvom mijestu stavijo Crucial/Micron ili Intel SSDs jer kod njih se Firmware- Update-ovi mogu uploadati sa ISO-Image-om ili napraviti sa tim sprženi CD-om.
Kod svih ostalih ti treba za takvu akciju Win. na Boot Camp ili ubaciti ga u neku Win-limenku, jer preko virtuala to ne radi.
24.11.2012 | 10:18
evo, baš sam i ja htio pitati slično, pa da se ubacim.
ja bih u svoj iMac 9,1 ubacio SSD od 80 ili 120 GB, a u neko kučište stavio HDD 640 GB pa vas molim također preporuke za SSD i kučište za HDD. volio bih naći neko "appleovsko" kučište, da mi lijepo sjedne uz alu Maca.
za kupovinu mi je svejedno - inozemstvo ili tuzemstvo.
24.11.2012 | 10:35
@Finn

DITO a kućište Zalman srebrno.
24.11.2012 | 10:37
sori, ne kužim...
24.11.2012 | 10:43
Dito=Isto.
24.11.2012 | 10:44
ok, hvala.

edit: a kako odabrati? ne kužim se u te stvari...
24.11.2012 | 10:55
tino1 kaže:
kućište Zalman srebrno.

a nešto što bih mogao firewireom spojiti?
24.11.2012 | 10:56
Evo ovako: Crucial/Micron m4 128 GB

EDIT za kućište imaš na Amazonu koliko i kakvo hoćeš. Bujrum.
24.11.2012 | 15:42
ma za mobilnost mi najvise i je, stalno setamo od sobe do sobe, a i nemam potrebe za velikim kapacitetima, jer cu imati prenosni disk, a mac sam umrezio, tako da share-am sve preko mreze.max 120GB, i to previse, Intelovi su nesto skuplji, OCZ-ovi se preporucuju po stranim forumima, ali ako predlazete intela, onda cu pogledati iste,
27.11.2012 | 01:36
Što se tiče gume na donjoj strani, vjerujem da to možeš promjeniti besplano. Apple je odvajanje gume priznao kao pogrešku, više možeš vidjeti ovdje. Ovo govorim iz osobnog iskustva, to se prije mjesec dana dogodilo i na mom MacBooku (2009, 2.26 GHz). Laptop je bio izvan garancije, a kako sam ga kupio u FileXu, tamo sam ga i odnio na servis. Ljudi su bili jako susretljivi i za dva tjedna sam dobio novu gumu, potpuno besplatno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO